Magyar Festészet Napja Alapítvány

Élő magyar festészet - érték és kvalitás

A magyar kortárs festmények művészeti színvonalából és egyediségéből adódó érték elismertetése, a kortárs magyar festők és alkotásai iránti közönségszeretet kivívása. A műértés elősegítése, tárlatvezetésekkel, műterem látogatásokkal alakítjuk ki a művészek és a műkedvelők között a közvetlen párbeszédet. Hangot adunk a festészetnek, azaz szimpoziumokat, kerekasztal beszélgetéseket is szervezünk. Rendezvényeinkbe folyamatosan beépítjük a társművészetek képviselőit: mozgásszínházi előadó, zenei közreműködő, irodalmár

Adószám:
18256749-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Festészet Napja Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Festészet Napja

Szervezet adószáma:
18256749-1-43

Honlap:
http://www.festeszetnapja.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/festeszet.napja/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11711041-20864037-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 303436384

A szervezet címe:
1113 Budapest, Diószegi utca 43.

Tevékenységi kör:
Képzõ- és iparmûvészet

Tevékenység leírása:

Anyagi lehetőségeinkhez mérten, a főváros mellett a megyeszékhelyeken is népszerűsítjük a kortárs festészetet. Korábban jártunk már Pécsett, Szegeden, Esztergomban, 2018 októberében pedig Eger lesz a főrendezvényünk befogadó helye. Települések galériái kapcsolódó kiállításaikkal szinte átszövik az országot. Koncepciónk szerves részeként, évente egy európai ország, vagy országrész reprezentáns festőművészeinek bemutatását szervezzük meg. Érdekes összehasonlító lehetőség ez egyben a magyar és egy idegen ország kortárs alkotói felfogása között. Kiállítottunk már Erdélyből, Szerbiából, Ausztriából, Németországból. 2018-ban szlovák festőművészeknek biztosítunk bemutatkozási lehetőséget.

Mire gyűjt:

Személyszállításra és műtárgyszállításra, hogy minél színvonalasabban népszerűsíthessük a kortárs festészetet a megyeszékhelyeken. Külföldi kiállító művészek szállás és vendéglátására.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (pénzügyi beszámoló 2016)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.