Magyar Cserkészszövetség

Építünk egy jobb világot!

Gyermek és ifjúsági nevelés, képzés, szabadidõ szervezés, külföldi kapcsolatok fejlesztése.

Adószám:
19006705-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Cserkészszövetség

Szervezet rövid neve:
MCSSZ

Szervezet adószáma:
19006705-2-41

Honlap:
http://www.cserkesz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MCSSZ

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/cserkeszek

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11702036-20668893-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-5481766

A szervezet címe:
1025 Budapest, Tömörkény utca 3. a.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb szabadidõs tevékenység

Tevékenység leírása:

A cserkészet vallásos alapokon nyugvó, önkéntes, nem politikai ifjúságnevelő mozgalom, amely nemre, származásra, bőrszínre vagy vallásra való tekintet nélkül nyitott mindenki számára, összhangban az alapító Lord Baden-Powell of Gilwell által megfogalmazott alábbi célokkal, elvekkel és módszerrel. A cserkészet küldetése, hogy a cserkészfogadalmon és a cserkésztörvényen alapuló értékrend révén hozzájáruljon a fiatalok neveléséhez, ezáltal segítsen egy olyan jobb világ építésében, ahol az ember, mint egyén, kiteljesíti önmagát, és építő szerepet játszik a társadalomban. A cserkészmozgalom önkéntesei által ifjúságnevelést végez, illetve életmodellt nyújt, saját nem-formális nevelési módszerével, a helyi közösségekkel együttműködve mindenkinek, aki nyitott elveire és cserkészközössége életében tevékenyen részt vállal. Az elmúlt néhány évben a cserkészethez csatlakozott fiatalok taglétszáma 8.000 főről közel 12.000 főre nőtt. A Magyar Cserkészszövetség társadalmi szerepvállalása az elmúlt években folyamatosan növekszik. Aktívan veszünk részt a közösségszervezésben, a közösségek építésében. Elindítottuk a cserkészmódszeren alapuló gyakorlati ismeretek átadását célzó akkreditált pedagógus képzéseinket. Elsőként 2009-ben, a nem cserkész gyerekeknek indított nagy sikerű Felfedező táborunkba 14 gyermek élhette át a cserkészélet örömeit, ami mára már 486 gyermek táboroztatását biztosítja. Az Erzsébet-tábor részeként megrendezett CserKészen az életre táborainkban csak az elmúlt két évben közel háromezer magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű gyermek vehetett részt.

Mire gyűjt:

A cserkészet a legnagyobb kaland, amivel egy fiatal valaha találkozhat!

Cserkészként a gyerekek kisközösségbe, vagyis őrsbe kerülnek, amelynek egykorú tagjai életre szóló barátságot kötnek!

Csupa élmény, játék, táborok, természetjárás, sport, kaland és vagányság – ez a cserkészet.

Magyarországon több mint 10 ezer taggal – a cserkészet hazánk legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma! A mozgalom tagjai magukénak vallják a cserkészet szellemiségét; a cselekedve tanulást, a kisközösségi rendszert, részvételt a hasznos és építő programokon, az életformát és az elköteleződést. A cserkészet évente kétszáznál is több nyári tábort szervez.

Ifjúságnevelő tevékenységünket önkéntesen végezzük.

Támogassa Ön is a Magyar Cserkészszövetséget adója 1% - ával!

Adószámunk: 19006705-2-41 

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Cserkész Világkiállítást Amerikába!

MCSSZ

Be lehet mutatni a kultúránkat 40 000 külföldinek interaktívan, tartalmasan, egy élvezetes, modern kiállítás keretei között? Bizony lehetséges! Segíts Te is a magyar kultúra terjesztésében!

104% 472.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.