Magyar Bridzs Szövetség


A Magyar Bridzs Szövetség célja a bridzs mint szellemi sport ersenyrendszerének szervezése és összefogása, a versenyfeltételek megteremtése. Kiemelt célunk a bridzs ifjúsági bázisának megerősítése, és bridzsoktatás indítása az ország minél több iskolájában elsőként szakkör, később rendes tanórák keretében is.

Adószám:
19001339-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Bridzs Szövetség

Szervezet rövid neve:
MBSZ

Szervezet adószáma:
19001339-1-42

Honlap:
http://www.bridzs.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/bridzshu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10102093-56560200-01004005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 303079827

A szervezet címe:
1142 Budapest Szabó József utca 6.

Tevékenységi kör:
Szellemi sport

Tevékenység leírása:

A Magyar Bridzs Szövetség legfontosabb feladata a hazai bajnokságok és versenyek rendezése, továbbá elsődleges célja az utánpótlás tudatos fejlesztése. Ez a törekvés része annak az összetett feladatnak, hogy a bridzsnek mint szellemi sportnak és szabadidős tevékenységnek mind kulturálisan, mind a sport világában nagyobb, érdemeihez méltóbb elismertséget szerezzen.

Az elmúlt 30 évben az ifjúsági, utánpótláskorú játékosok száma radikálisan csökkent, melynek legfőbb oka a sportág generációnként csökkenő létszáma és ismertsége. Az utánpótláskorú játékosok számának növelését 2020. évtől célirányos programtervvel kezdtük el felépíteni, melynek fő projektelemei a sportág népszerűsítésére és oktatási projektek indítására irányultak. A KOLIBRI mozaikszóban kifejezésre kerül a program célja és az érintett tehetségterületek: Készségfejlesztő-Oktató-Logikai-Ifjúsági-Bridzs. A projekt célja matematikai, logikai, valamint kognitív és szociális készségfejlesztés a bridzs oktatásán keresztül.

A 2020-ban indított projekt alapján tudományos igénnyel kidolgozott módszertan és tananyag kidolgozása és megalkotása is megtörtént. Munkánk gyümölcseként a 2022. évi bridzs Európa Bajnokságon már a 2020. évtől képzett IFI játékosok nagy része debütált, és a magyar csapatok négy korosztályos kategóriában (U16, U21, U31, U26-lányok) kvalifikáltak a 2023. évi világbajnokságra.2021. évtől minden évben utánpótlás bridzstábort is szerveztünk. 

Mire gyűjt:

Az, hogy minél több iskolába eljussunk, erőforrásigényes feladat. A gyűjtést a tananyag elkészítésére, oktatóink felkészítésére, honorálására és utaztatására, valamint a szükséges tárgyi eszközök megvásárlására indítottuk.

Jogállás:
Közhasznú

Sport
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Bridzssport fejlesztése és utánpótlás-nevelés

MBSZ

A Magyar Bridzs Szövetség legfontosabb céljainak egyike az utánpótlás tudatos és lendületes fejlesztése. Kérjük támogassa ezen törekvésinket.


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
19001339-1-42
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.