Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság


"Imádság, lectio és munka köré rendezett élettel, otthonos, befogadó közösségben segítjük és hordozzuk egymást és a ránk bízottakat Krisztus követésében." (A pannonhalmi bencés közösség küldetése) A Főapátság számos oktatási, kultúraközvetítési, szociális és karitatív szolgálatot visz. Tevékenységeivel támogatja a bencés szellemiségre és lelkiségre épülő közoktatást, nevelést. Iskoláiban kiemelt cél a közösségépítés, a lemaradók, a hátrányos helyzetűek felemelése, számukra állandó anyagi és emberi támogatás szervezése, ösztöndíjak biztosítása.

Adószám:
19886662-2-08

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság

Szervezet rövid neve:
Pannonhalmi Főapátság

Szervezet adószáma:
19886662-2-08

Honlap:
https://pannonhalmifoapatsag.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pannonhalmaelmeny

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCy_PI1erbAloqeLtempKPTg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700031-04072306-51200002

A szervezet telefonszáma:
+36 96570100

A szervezet címe:
9090 Pannonhalma, Vár 1.

Tevékenységi kör:
Szerzetesrendek

Tevékenység leírása:

Pannonhalma hegyre épült monostora a vallási hagyomány szerint az ég és a föld találkozási pontja; olyan hely, ahol az ember közelebb lehet istenhez. A falak között ma is ugyanaz a Nursiai Szent Benedek Regulájának szellemiségét követő szerzetesrend él és működik, amely számára Géza nagyfejedelem 996-ban a monostort alapította. A szerzetesek élete az apát vezetésével közösségben zajlik, Jézus és tanítványainak mintájára. „Ora et labora et lege – imádkozzál, dolgozzál és olvass” – így foglalhatnánk össze Szent Benedek szerzetesi szabályzatának lényegét. Ma is ez az eszmény határozza meg a mindennapokat: a szerzetesek lelkipásztori munkát végeznek, tanítanak, szociális otthonokat tartanak fenn, karitatív szolgálatokat visznek. Pannonhalma a hagyomány szerint hazánk legősibb iskolája. Napjainkban is az oktatás, a lelki nevelés a Főapátság egyik meghatározó szolgálata. A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban hetvenféle szakkör várja itt a diákokat a délelőtti órákon túl, amelyekbe öt idegennyelv és moduláris rendszerű hittan is belefér. A több mint háromszáz diákfiú – a környékbeli éppúgy, mint az, aki a világ másik végéből érkezett, mert ilyen is van – mind a kollégium lakója. De a Főapátság nemcsak elitgimnáziumot tart fenn és működtet, hanem a Szent Benedek Iskola hálózatát is több tagintézménnyel, Balatonfüred, Budaörs, Budapest, Kiskunfélegyháza, Miskolc és Szeged helyszínnel, zömében szakiskolai, szakközépiskolai profillal. A bencések az egész embert szólítják meg, az egész embert – test, lélek és szellem egységét – nevelik.

Pannonhalma spirituális és kulturális missziója szorosan kötődik ehhez az eszményhez: lelkigyakorlatok, komolyzenei rendezvények, kiállítások, konferenciák, könyv és lapkiadás teszik teljessé a közösségépítés és párbeszédteremtés szolgálatát.

Mire gyűjt:

Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok kollégiumi elhelyezésének és képzésének támogatására

Az ország egyetlen középiskolai szakkollégiumának és ösztöndíjrendszerének fenntartására

Határon túli magyar fiatalok magyarországi képzésének támogatására

Kulturális élet és a társadalmi párbeszéd elősegítésére

Fiatalok lelkigyakorlati alkalmainak támogatására és lebonyolítására

A kurrikuláris képzéseken túlmutató egyedi szakkörök megvalósítására

Irodalmi, spirituális és tudományos művek megjelentetésének elősegítése

Az ezeréves Pannonhalmi Főapátság nemzeti, kulturális, lelki értékeinek széles körű megosztására

Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

Letölthető lelki "gyakorlatokat" Pannonhalmáról!

Pannonhalmi Főapátság

Kérünk, adományoddal segítsd, hogy online elérhetővé tehessük azokat a lelki és gyakorlati tartalmakat, amelyeket a pannonhalmi szerzetesek érleltek ki oktatási, nevelési, spirituális tapasztalataik alapján.

111% 557.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.