Madárkórház Alapítvány

1%, hogy repülhessen!

Védett, vadon élõ madarak mentése, ingyenes gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése. Látványkórház, madárpark, madármentõ kiállítás, öko-teleház mûködtetése, környezeti nevelés, oktatás, kutatás, kapcsolattartás társintézményekkel.

Adószám:
18557899-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Madárkórház Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Madárkórház Alapítvány

Szervezet adószáma:
18557899-1-09

Honlap:
http://www.madarpark.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/madarpark

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/TheKuccancs

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
59900029-10001868-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-52-369-181

A szervezet címe:
4071 Hortobágy Petőfi tér 6. 6.

Tevékenységi kör:
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Tevékenység leírása:

Az ország minden részéből érkeznek sérült, beteg, védett-fokozottan védett madarak, egyéb vadállatok, évente már több mint 2500, melyek / túlnyomórészt sebészeti/ állatorvosi ellátása, utókezelése és teljes gyógyulása után, mintegy 40%-ban visszavadításra kerülnek, ezután szabadon engedjük őket.

Az alapítvány által 2002 nyara óta működtetett Madármentő Kiállítás Hortobágy egyik érdekes turisztikai látványossága. Létrehozásával a Madárkórház tevékenységét megismerni akaró, állatbarát és természetkedvelő érdeklődők, óvodai-iskolai csoportok, szakemberek igényeit igyekszünk kielégíteni.

Látványkórházunkban egyirányból átlátható, hangszigetelt üvegablakokon át a látogatók betekinthetnek a lábadozó madarakhoz és a műtőbe is, végignézhetik a gyógyulás folyamatát. Meggyőződésünk, hogy a látogató szembesülve a sokszor jóvátehetetlen vagy csak nagyon nagy erőfeszítések árán gyógyítható, emberi felelőtlenség miatt történt károkozás következményeivel, megváltoztatja a szemléletét, és igyekszik másokra is hatni. A természetvédelmi mozgalmakhoz hasonlóan, próbáljuk kicsit természetszeretőbbé tenni az embereket. Fontos számunkra a környezettudatos nevelés, hogy a gyermekek szeressék a természetet, és vele együtt ismerjék meg és védjék a madarakat.

Mire gyűjt:

Működés:

  • Üzemanyag (Sérült madarak mentésére)
  • A kórház épületének rezsiköltségei
  • Madarak takarmányozásának költségei

Fejlesztések:

  • Fagyasztókamra kialakítása a madarak takarmányának mélyhűtéséhez, jelenlegi fagyasztóládáink rezsiköltségének csökkentése érdekében.
  • Elhasználódott röpdéink felújítása
  • Új röpdék kialakítása, megnövekedett kapacitásigény kielégítésére

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Hívj, hogy repülhessen!

Madárkórház Alapítvány

1999 óta alapítványi formában mentünk, gyógyítunk, műtünk és engedünk szabadon vadon élő, sérült madarakat. Adj szárnyakat Te is! Egy hívással vagy sms-el hozzájárulhatsz, hogy újre repülhessenek!


Telefonszám: 13600/17
5942 hívás, 5166 sms
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

A Madárkórház Alapítvány 20 éve végzi közhasznú tevékenységét, melynek célja védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése.Összeg: 6.881.151 Ft
Támogatók száma: 548
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.