Madárkórház Alapítvány

1%, hogy repülhessen!

Védett, vadon élõ madarak mentése, ingyenes gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése. Látványkórház, madárpark, madármentõ kiállítás, öko-teleház mûködtetése, környezeti nevelés, oktatás, kutatás, kapcsolattartás társintézményekkel.

Adószám:
18557899-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Madárkórház Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Madárkórház Alapítvány

Szervezet adószáma:
18557899-1-09

Honlap:
http://www.madarpark.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/madarpark

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/TheKuccancs

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
59900029-10001868-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-52-369-181

A szervezet címe:
4071 Hortobágy, Petőfi tér 6.

Tevékenységi kör:
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Tevékenység leírása:

Az ország minden részéből érkeznek sérült, beteg, védett-fokozottan védett madarak, egyéb vadállatok, évente már több mint 2500, melyek / túlnyomórészt sebészeti/ állatorvosi ellátása, utókezelése és teljes gyógyulása után, mintegy 40%-ban visszavadításra kerülnek, ezután szabadon engedjük őket.

Az alapítvány által 2002 nyara óta működtetett Madármentő Kiállítás Hortobágy egyik érdekes turisztikai látványossága. Létrehozásával a Madárkórház tevékenységét megismerni akaró, állatbarát és természetkedvelő érdeklődők, óvodai-iskolai csoportok, szakemberek igényeit igyekszünk kielégíteni.

Látványkórházunkban egyirányból átlátható, hangszigetelt üvegablakokon át a látogatók betekinthetnek a lábadozó madarakhoz és a műtőbe is, végignézhetik a gyógyulás folyamatát. Meggyőződésünk, hogy a látogató szembesülve a sokszor jóvátehetetlen vagy csak nagyon nagy erőfeszítések árán gyógyítható, emberi felelőtlenség miatt történt károkozás következményeivel, megváltoztatja a szemléletét, és igyekszik másokra is hatni. A természetvédelmi mozgalmakhoz hasonlóan, próbáljuk kicsit természetszeretőbbé tenni az embereket. Fontos számunkra a környezettudatos nevelés, hogy a gyermekek szeressék a természetet, és vele együtt ismerjék meg és védjék a madarakat.

Mire gyűjt:

Működés:

  • Üzemanyag (Sérült madarak mentésére)
  • A kórház épületének rezsiköltségei
  • Madarak takarmányozásának költségei

Fejlesztések:

  • Fagyasztókamra kialakítása a madarak takarmányának mélyhűtéséhez, jelenlegi fagyasztóládáink rezsiköltségének csökkentése érdekében.
  • Elhasználódott röpdéink felújítása
  • Új röpdék kialakítása, megnövekedett kapacitásigény kielégítésére

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
kampány

Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

A Madárkórház Alapítvány 20 éve végzi közhasznú tevékenységét, melynek célja védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása, gyógyulásuk után a szabad természetbe való visszahelyezése.Összeg: 149.250 Ft
Támogatók száma: 29
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.