Lexis Alapítvány

Segíts, hogy segíthessünk!

Kulturális tevékenység, ezen belül fiatal pályakezdő képzőművészek, zenészek támogatása, próbalehetőség biztosítása. Magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, határon túli fiatal pályakezdő képzőművészek, zenészek támogatása. Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, sportolási tevékenység, sportklub üzemeltetése. Szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása. Környezetvédelem, állatvédelem.

Adószám:
18695584-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Lexis Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Lexis

Szervezet adószáma:
18695584-1-13

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/groups/1204042020549370

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10104167-62527100-01001009

A szervezet telefonszáma:
+36 705523393

A szervezet címe:
2092 Budakeszi, Hársfa u. 12.

Tevékenységi kör:
Menekültek szociális támogatása

Tevékenység leírása:
A Lexis Alapítvány rugalmasan reagál azokra a folyton változó kihívásokra, amelyekkel a fogadó közösség folyamatosan szembesül. Az alapítvány eredetileg a kultúra és a sport területén a tehetséggondozásra összpontosított, kiterjesztette tevékenységét a globális COVID-járvány idején a helyi idősek és krónikus betegek támogatására. Az ukrajnai konfliktus eszkalálódása után a Lexis fokozta tevékenységét, mozgósította érdekelt feleit és koordinálta a Természetbeni adományok gyűjtését és elosztását a Budapest közelében menedéket kereső, leginkább érintett ukrán családok számára. Az Alapítvány Budapesten irodát hozott létre, és önkéntesein, érdekelt felein és partnerein keresztül jó kapcsolatot alakított ki az érintett közösségekkel. A Lexis a kedvezményezettek igényei alapján szervezi meg tevékenységét.

Mire gyűjt:
A február 24-én kitőrt ukrán háború miatt jelenleg mintegy 200 000 ukrán menekült tartózkodik a fővárosban és környékén. A menekültek többsége gyermekes anya, nyugdíjas házaspár, beteg, fogyatékkal élő emberek. Identitásukat vesztett kiszolgáltatott emberek, akik nem beszélik a nyelvet, kényszerből próbálnak beilleszkedni a napi megélhetés reményében állandóan azt várva, hogy mikor mehetnek haza a lebombázott otthonukba, hogy újrakezdhessék az életüket. Szükségük van a segítségre, albérletet keresni, gyógyszert vásárolni, orvoshoz irányítani, ruházkodni, élelmiszert vásárolni és mosolyt csalni az arcukra ha csak rövid időre is. Állandó jelleggel tartunk adományosztást a budapesti irodánkban, élelmiszert, higiéniai termékeket és vásárlási utalványt osztunk. Együttműködünk határon túli szervezettel is és Beregdédára juttatunk rendszeresen adományt. A készleteink végesek és gyorsan kiürülnek, fontos az állandó utánpótlás, finanszírozáshoz kérünk adományt.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.