Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szövetség

Tiszta levegőt és tiszta közéletet!

Azért dolgozunk, hogy minden ember egészséges környezetben, emberhez méltó módon élhessen. Rendkívül fontosnak tartjuk és kiemelten törekszünk az állampolgári részvétel lehetőségeinek bővítésére, a nyilvánosság, a tájékoztatás és a tájékozódás szabadságának kiteljesítésére.

Adószám:
18226254-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Levegő Munkacsoport Országos Környezetvédő Szövetség

Szervezet adószáma:
18226254-2-42

Honlap:
http://www.levego.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/levego

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/levegomcs/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10030620

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-411-0510

A szervezet címe:
1085 Budapest, Üllői út 18. I/ 9/A.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
Tevékenységünket elsősorban a közlekedés, az energia, a településfejlesztés, valamint az állami költségvetés és adórendszer környezetbarátabbá tétele érdekében fejtjük ki. Jelenlegi legfontosabb projektünk célja a közlekedés és a lakossági fűtés okozta légszennyezés csökkentése. Szeretnénk visszafordítani azt a folyamatot, hogy rohamosan növekszik a szennyezett levegő miatti megbetegedések száma, és hogy Magyarországon ezen ok miatt évente több mint 16000 ember halálozik el idő előtt, és ezek az emberek átlagosan 10 évet veszítenek az életükből. Az éghajlat védelme érdekében lépünk fel Magyarország és az Európai Unió döntéshozóinál. Védjük a települések zöldterületeit. Küzdünk a korrupció és az adócsalások ellen - egyrészt mert ezt állampolgári kötelezettségünk tekintjük, másrészt mert ezek a jelenségek gyakran hozhatók összefüggésbe súlyos környezetszennyezésekkel. Környezeti Tanácsadó Irodánk évente 3000-3500 esetben nyújt ingyenes segítséget mindazoknak, akik környezetvédelmi problémákkal fordulnak hozzá. Környezeti Tanácsadó Irodánk (a KÖTHÁLÓ tagja) megalakulása óta mintegy 28 ezer alkalommal segített a hozzá forduló állampolgároknak. Meghatározó szerepünk volt abban, hogy nyilvánosságra került: nagy cégek évente 1000 milliárd forint nagyságú áfacsalást követnek el, amit kormányzati korrupció tesz lehetővé. Elősegítettük elektromos buszok tesztelését Budapesten és környékén. Közreműködésünkkel készült el az egyik leginkább egészségkárosító légszennyező anyag, a részecskeszennyezés (PM10) csökkentésének kormányprogramja. Sürgetésünkre a kormány honlapot hozott létre, amely tájékoztat a részecskeszennyezés csökkentésének lehetőségeiről. Jelentős szerepünk van abban, hogy bevezetésre került a tehergépkocsik kilométer-arányos útdíja. Budapesten és más városokban több alkalommal értük el új intézmények környezetének látványos zöldítését. Kezdeményezésünkre több buszsáv létesült Budapesten. Fellépésünk eredményeként jelentősen javult a BKV buszainak karbantartása, így csökkent a károsanyag-kibocsátásuk.

Mire gyűjt:

Favédelmi program

Fákat védünk, zöldterületeket hozunk létre, gyerekeket oktatunk. SZJA bevallásod kitöltésénél kérjük írd a mi adószámunk a rendelkező nyilatkozatra! 18226254-2-42 Köszönjük!

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.