Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány

Lélekben otthon vagyunk.

Egy lelkileg egészségesebb társadalom elérése felvilágosítás, párbeszéd és konkrét cselekvés által. Ennek körében az alapítvány céljai, a mentális betegségekkel kapcsolatos megbélyegzés csökkentése, az alkoholizmus elleni küzdelem. Rendkívül fontosnak tartjuk a betegjogok ismeretének terjesztését, azok betartatását.

Adószám:
18194801-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Lélekben Otthon

Szervezet adószáma:
18194801-1-41

Honlap:
http://www.lelekbenotthon.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/lelekbenotthon.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11715007-20449940-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-5255827

A szervezet címe:
1046 Budapest, Munkácsy Mihály utca 36.

Tevékenységi kör:
Lelki segélynyújtás

Tevékenység leírása:

A Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány többek között a pszichiátriai betegek érdekképviseletét, a pszichiátriai, pszichoterápia népszerűsítését, a mentális betegségek megelőzését, a mentális betegségekkel kapcsolatos megbélyegzés csökkentését, az alkoholizmus elleni küzdelmet tűzte ki célul tudományos alapokon. Rendkívül fontosnak tartjuk a betegjogok ismeretének terjesztését, azok betartatását.

- Önkéntesek bevonásával segítjük az öngyilkosság hátramaradott hozzátartozóit. Önkénteseink civil segítséget nyújtanak a gyászban.

- Két betegklubot működtetünk Szkizofrén hozzátartozók klubját és a Depresszióval küzdők klubját.

- Jelent pillanatban fut „Újra munkába” projektünk, amiben esetmenedzser segíti a hátrányos helyzetű munkavállalót újszerű módon. Olyan képességeket mérünk fel, illetve fejlesztünk a munkavállalónál pszichológus szakember segítségével, ami a munkavállalás szempontjából releváns (pontosság, monotónia tűrés, kommunikációs képesség: pl. kritika megfogalmazása, kritika elviselésének képessége, minőségtudatosság, tiszta állapotban történő megjelenés a munkahelyen, tanulás)

- Tagjai vagyunk az egyetemek (SE, SZOTE, DOTE PTE), kórházak, Pszichiátriai és Pszichoterápiás Szakmai Kollégium, Magyar Pszichiátriai Társaság, Klinikai Pszichológiai szekció és még sokan mások által létrehozott Hálózatnak az öngyilkosság megelőzésére

- Az általunk kifejlesztett szórólapokat – amik fontos információt tartalmaznak öngyilkosok hátramaradott szeretteinek, kollégáinak - a rendőrség terjeszti (https://www.lelekbenotthon.hu/2018/02/4187/)

- Az öngyilkosság megelőzés napján (szeptember 10) évek óta díjat adunk át annak a civilnek, aki a legtöbbet tette öngyilkosság megelőzésben. Eddig díjazottjaink között volt tűzoltó, statisztikus, idősklub, mentős, önkéntes lelki segítő.

Mind a Magyar Pszichiátriai Társasággal, mind a Magyar Pszichológusok Társaságával együttműködünk. Több állásfelkészítő csoportot tartottunk pszichiátriai betegek számára. Az ő kérésükre hoztunk létre információs adatbázisunkat:

Elérhető támogatások ellátások rehabilitációban, illetve komplex kivizsgálás előtt állók számára:

https://www.lelekbenotthon.hu/2016/08/ellatasok-es-tamogatasok/

Mire gyűjt:

Jelenleg közösségi adománygyűjtést szervezünk a Gang Színtársulattal, orvosokkal, pszichológusokkal, szociális szakemberekkel közösen egy interaktív előadás létrehozásáért. Szeretnénk, ha a pszichiátriai betegséggel élő embereket közelebb tudnánk hozni, be tudnánk mutatni sokszínűségüket, segítve ezzel a társadalmi beilleszkedésüket. 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Az új lakótárs

Lélekben Otthon

Azon dolgozunk, hogy megmutassuk, a pszichiátriai betegek is egyek közülünk, sokszínű emberek. Támogasd adományoddal, hogy bemutathassuk ezt a sokszínűséget! Gyere Te is, játsszunk együtt!

24% 120.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.