Látássérült Személyek Rehabilitációját Szolgáló Egyesület

Látássérült személyek segítése az ő igényeik szerint!

Az egyesület célja, hogy együttműködjön az állami, társadalmi, és kiemelten a fogyatékosügyi, a szociális, az egészségügyi, az oktatási szervekkel, személyekkel, valamint minden – az együttműködést vállaló – civil szervezettel, intézménnyel, személlyel, akik a látássérült személyek re/habilitációja érdekében dolgoznak. A megújulás jegyében egyesületünk tagjai közé várja a látássérült személyek habilitációjához/elemi rehabilitációjához kapcsolódó szakmák képviselőit is, nyit a látássérült személyek és hozzátartozóik felé, ezáltal szélesebb körű tevékenységet kíván folytatni. Közvetett célcsoportunk a különböző életkorú látássérült személyek és hozzátartozóik, valamint a látássérült személyekkel foglalkozó társszakmák képviselői (pl. szociális munkások, pszichológusok, integrációban tanuló látássérült diákok pedagógusai, egészségügyi szakemberek, háziorvosok, szemészek stb.) További célunk a látássérült személyek rehabilitációját érintő kérdésekben szakmai támogatás, szaktanácsadás nyújtása, a rehabilitáció területein - mindennapos tevékenységek oktatása, tájékozódás és közlekedés tanítása, funkcionális látástréning, alternatív írás-olvasás rendszerek, informatika - fellelhető külföldi és magyar újdonságok terjesztése, jó gyakorlatok, kutatási eredmények, új eszközökkel kapcsolatos információk megosztása. Fontosnak tartjuk a folyamatos önképzést, a továbbképzéseken való részvételt, valamint a szakemberek, a látássérült személyek és hozzátartozóik közötti kapcsolattartást és az információk hatékony áramoltatását is.

Adószám:
18191451-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Látássérült Személyek Rehabilitációját Szolgáló Egyesület

Szervezet rövid neve:
LÁRESZ

Szervezet adószáma:
18191451-1-42

Honlap:
http://www.lareszegyesulet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/lareszegyesulet1

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10409015-00009228-00000001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203423108

A szervezet címe:
1142 Budapest, Laky köz 4. A/415.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Már a 90-es évek elején felmerült az igény egy olyan kamarai testület, szervezet létrehozására, amely egyesítené a látássérültek rehabilitációjában dolgozó szakembereket, egységessé tenné törekvéseiket. Az összefogás eredményeként 2006-ban a Fővárosi Bíróság nyilvántartásba vette a Látássérült Személyek Rehabilitációs Szakembereinek Egyesületét (LÁRESZ Egyesület). Szakmai napok, konferenciák (Janus Preis emlékkonferencia - 2011, Átmenetek, változó élethelyzetek a látássérült személyek életében - 2016) szervezésével, szakmai és szakmaközi fórumokon való közreműködéssel járultunk hozzá a szakterületi tudás megosztásához, illetve érdekvédelmi, akadálymentesítési szakértést és tanácsadást biztosítottunk. Az egyesület nevében 2016-ban tett változtatás (Látássérült Személyek Rehabilitációját Szolgáló Egyesület) kifejezi azt a szándékot, hogy szervezetünk a szakemberek mellett a látássérült személyek segítése érdekében is fellépjen.

Mire gyűjt:
Látássérült személyekkel dolgozó szakemberek képzése annak érdekében, hogy minél többféle módon tudjanak segítséget nyújtani klienseiknek. Szakembereink folyamatos törekvése az oktatás és rehabilitáció területén megjelenő egyéni és speciális szükségletek, igények széleskörű és jó színvonalon történő szakmai reagálása.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (KHJ)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.