Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

Sok-sok mosolyt csalni az emberek arcára, s ezzel a mi lelkünk is csak egyre jobban gazdagodik.

Közhasznú alapítványunk célja: a segítő kutyák szerepének ismeretét minél szélesebb körben erjeszteni, az állatasszisztált terápiás lehetőséget minél több gyermek fejlesztéséhez elérhetővé tenni, a pszichésen vagy fizikailag hátrányos helyzetű emberek állapotának, életminőségét javítani a segítő kutyák szerepének felhasználásával.

Adószám:
18279166-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18279166-1-03

Honlap:
http://www.kutyavalegymosolyert.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kutyasterapiakecskemet?ref=hl

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCcz6riALEn-NfqsM1Bw3DrA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11732002-20401135-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-2786801

A szervezet címe:
6000 Kecskemét, Petur bán utca 2/a.

Tevékenységi kör:
Egyéb és összetett mentális betegségek kezelése

Tevékenység leírása:

2022. május 7-én az Assistant Dog International ADI/ADEu akkreditált szervezete lettünk, ami  jelenleg a világon legmagasabb szintű segítő kutya kiképzői munka elismerése.

    A kutyás  terápia kiválóan használható gyermekeknél, beteg felnőtteknél, és a gyógypedagógiai fejlesztések minden területén. A kutya és más házi állatok hozzásegíthetik az embereket életminőségük javításához, egészségük helyreállításához.  A terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére.

      Alapítványunk 54 vizsgázott kutya-felvezető párosa rendszeresen az ország 10 megyéjében és Szerbiában  Zentán valamint Romániába, Erdélyben ) tart pedagógusokkal együttműködve fejlesztő órákat Speciális Iskolák tanulóinak, gyermekotthon bentlakóinak, kisiskolások tanulását segítjük és kórházi  betegek gyógyulását segítjük, az idősek napjait próbáljuk szebbé tenni.

     2017 óta kibővítettük tevékenységünket az egyéb segítő kutya képzéssel, evvel fogyatékossággal vagy valamilyen betegséggel élő emberek életminőségét szeretnénk javítani a számukra megfelelő segítséget nyújtani képes kutya képzésével.   14 Személyi segítő kutya- és 2 mozgássérültet segítő kutya-gazda párost készítettünk fel és vizsgáztattunk le. jelenleg 6 segítő kutya képzése van folyamatban autista, epilepsziás és egyéb pszichés betegséggel küzdő  gyermek ill. felnőtt részére.  

     Alapítványunk munkájában 30 fő Habilitációs kutyakiképző, 5 fő Mozgássérültet segítő és Személyi segítő kutya kiképzője  és 1 Kutyával segített terápiás szakember  vesz részt. Folyamatosan képezzük tanuló kutyás párosainkat, évenként számukra vizsgát szervezünk.

Alapítványunk tevékenységeit  önerőből  és önkéntes munkával végezzük.  Pályázatokat írunk, adománygyűjtő rendezvényeket szervezünk. 2015-től lehetőségünk van az adó felajánlott 1%-nak a fogadására is.

Szeretnénk hosszú távon megteremteni ennek a csodálatos munkának a feltételeit Önkénteseink számára, hogy minél több gyermekhez és felnőtthöz eljuthasson ez a módszer.  

Ha céljainkkal egyetért, tisztelettel kérjük Önt, hogy támogatásával segítse munkánkat. 
 

Mire gyűjt:

Segítő kutya képzés , mellyel a fogyatékossággal vagy valamilyen betegséggel élő emberek életminőségét szeretnénk javítani a számukra megfelelő segítséget nyújtani képes kutya képzésével.  Egy kutya teljes képzése átadásig kb 1,5 M Ft költséggel jár. 

Terápiás program: EGYMI  - autista gyermekek, értelmileg akadályozottak, hallás - mozgássérültek -  tanulóinak fejlesztő óráin való kutyás terápia alkalmazása. Megkezdett programok folyamatossá tétele.

Iskola program: Minél több iskolában rendkívüli kutyás osztályfőnöki órák keretében a felelős állattartásra, állatvédelemre nevelés mellett a fogyatékossággal élők iránti tolerancia és elfogadásra érzékenyítés a vizsgázott terápiás kutyák segítségével.

Kórházi program: A Kecskeméti Megyei Kórház Onkológiai osztály daganatos betegeinek a Gyermek osztály kis betegeinek látogatása terápiás kutyával.

Ezekhez a terápiás kutyák rendszeres állategészségügyi ellátása, terápiás eszközök beszerzése, utazás költségének fedezése szükséges. 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Bátorral Egy Mosolyért

Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

A kis labrador nagy feladatra készül. Ha megnő, segítő kutyája lesz valakinek. Bátor egy életen át fogja segíteni gazdáját, hogy annak életét könnyebbé tegye.

18% 94.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.