Kutyával az Emberért Alapítvány


A pszichésen vagy fizikailag hátrányos helyzetű emberek állapotának, életminőségének javítása a kutya szociális „támasz” szerepének magyarországi meghonosításával. Erre a célra speciálisan alkalmas kutyák nevelése, kiképzése.

Adószám:
18673663-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kutyával az Emberért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
KEA

Szervezet adószáma:
18673663-1-13

Honlap:
http://www.kea-net.hu

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11701004-20188748-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-5224874

A szervezet címe:
2040 Budaörs, Kovács utca 19.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Tevékenységünk fontos része a terápiás kutyák képzése, minősítése és alkalmazása. A KEA alakulásakor Magyarországon az elsők között kezdett speciális kutyákat alkalmazni terápiás-fejlesztő foglalkozásokon, és azóta a fogyatékos¬-fejlesztés legkülönbözőbb területein vettünk részt gyógypedagógus vagy fejlesztő pedagógus által vezetett terápiás programokban. Az elmúlt tanévben 21 intézmény 41 csoportjában, valamint intézményen kívül egy csoportban és három egyéni fejlesztésben vettek részt terápiás párosaink. Különböző életkorú, akadályozottságú és élethelyzetű résztvevőinkben a közös az, hogy a kutyával végzett terápiás fejlesztés eredményeként az elmaradást mutató területeken kimutatható fejlődést érnek el. Emellett elmondható, hogy életük szerves része lett az őket látogató kutya-gazda páros, önbizalmuk nőtt, motiváltabbak az állapotuk javításában és egyedülálló, feltétel nélküli szeretetkapcsolat alakult ki köztük, bennük.Számos segítő kutya kiképzése.

Mire gyűjt:

Az adománygyűjtés célja egy hallássérültet segítő speciálisan képzett jelzőkutya (neve: Apacs) kiképzése és gazdához juttatása. Apacs esetében a képzés várható teljes időtartama 16-17 hónap. Ez több szakaszból áll: 0-7 hónapos kor között az alapképzés és szocializáció, ezt követi 3-4 hónapos speciális hangjelző feladatokra való képzés, majd ezután 3-4 hónapos összeszoktatás a leendő gazdával. Ennek befejeztével az átadóvizsga, utógondozás 3 hónap.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Bankkártyás
adománygyűjtés

Segíts, hogy segíthessünk!

KEA

Terápiás- és segítőkutyáink lelki és fizikai támogatást nyújtanak gyerekeknek, időseknek, mozgássérülteknek. Támogasd kiképzésüket, a foglalkozások finanszírozását, munkánkat!


Adománygyűjtés indult: 2023.08.14.
Összeg: 18.000 Ft
Támogatók száma: 5
Érdekel Támogatom
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

AJÁNDÉKOZZ SZABADSÁGOT KATÁNAK!

KEA

Katának a 14 éves, járásában korlátozott leányzónak szeretnénk egy speciális mozgássérült-segítő kutyahámot vásárolni. Segíts te is adományoddal!

103% 415.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.