Kutyával az Emberért Alapítvány

Speciálisan képzett kutyáink lelki és fizikai támogatást nyújtanak, mindig lehet rájuk számítani. Segítenek láthatóvá válni… Feltétel nélkül szeretnek, boldogan végzik a feladatukat, mely gyakran létfontosságú, az apró érintésektől a legnagyobb tettekig.

Több kutatás is bizonyítja, hogy a kutya-ember kapcsolatban sokoldalú, gyógyító erő rejlik. Alapítványunk törekszik arra, hogy eljussunk minél több olyan érintetthez, akinek a legnagyobb szüksége van ránk. A terápiás kutya remek közvetítő és motivátor, legyen szó gyerek vagy felnőtt csoportról, ezért célunk, hogy elterjesszük a kutyás foglalkozásokat minél több gyerekotthonba, idősek otthonába, gyermekkórházba és mozgásfejlesztő intézményekbe.

Adószám:
18673663-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

 • Szervezet adatai
 • Futó adománygyűjtések
 • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kutyával az Emberért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
KEA

Szervezet adószáma:
18673663-1-13

Honlap:
http://www.kea-net.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/keadog/

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/@kutyavalazemberertalapitva2610

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11701004-20188748-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-5224874

A szervezet címe:
2040 Budaörs Kovács utca 19.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Alapítványunk több mint 25 éve folytat kutyás terápiás munkát, valamint mozgássérült-segítő, hangjelző, rohamjelző kutyákat képez ki. 

Az általunk felnevelt és kiképzett segítőkutyákat ingyen bocsátjuk a rászorultak rendelkezésére, akik a kutyák által nagyobb esélyt kapnak egy önálló életre. A kutyák életét és jólétét egész életükön át követjük és monitorozzuk, és nyugdíjazásuk után is gondoskodunk róluk.

Terápiás kutyáinkkal különböző intézményekben járunk, hiszen számos tudományos vizsgálat igazolta, hogy a kutya-ember kapcsolatban sokoldalú gyógyító, terápiás erő rejlik.

Járunk:

 • gyermekotthonokba, ahol a terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére, általa növelhető a gyermekek motivációja, valamint a kutya segítségével könnyebben alakítható ki személyes kontaktus olyan személyekkel is, akik bizonyos mentális zavar vagy trauma hatására nehezebben lépnek kapcsolatba másokkal vagy akár a segítő szakemberrel.

 • gyermekkórházakba és mozgásfejlesztő foglakozásokra, mert amellett, hogy a kutya jelenléte stresszoldó, serkentő, aktiváló tényező, olyan komoly szakmai kihívást jelentő esetekben is segíthet, mint például az autista gyerekek viselkedésterápiája, vagy értelmileg akadályozottak oktatása.

 • idősotthonokba, ahol a kutya feltétlen szeretete, együttműködési készsége akaratlanul is jobb kedvre deríti, aktivitásra késztetheti a magányba, depresszióba süppedt vagy pszichoterápiás kezelés elől bezárkózó embereket is. A terápiás kutyákkal töltött idő hangulatjavító, szellemi és testi frissességet fenntartó hatással bír.

 • Mire gyűjt:

  A befolyt támogatásokból segítőkutyák éveken át tartó kiképzését, a terápiás foglalkozások finanszírozását, és alapítványunk kiszámítható és biztonságos működését szeretnénk biztosítani.

  Jogállás:
  Közhasznú

  Egészségügy
  Bankkártyás
  adománygyűjtés

  Segítőkutyákkal a rászorulókért!

  KEA

  Terápiás- és segítőkutyáink lelki és fizikai támogatást nyújtanak gyerekeknek, időseknek, mozgássérülteknek. Támogasd kiképzésüket, a foglalkozások finanszírozását, munkánkat!


  Érdekel Támogatom
  Egészségügy
  Közösségi
  adománygyűjtés

  AJÁNDÉKOZZ SZABADSÁGOT KATÁNAK!

  KEA

  Katának a 14 éves, járásában korlátozott leányzónak szeretnénk egy speciális mozgássérült-segítő kutyahámot vásárolni. Segíts te is adományoddal!

  103% 415.000 Ft összegyűlt
  400.000 Ft-ból
  Érdekel

  Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
  Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.