Kreatív Formák Alapítvány

Teljes élet - látássérült emberként!

Látássérült emberek önálló életvitelének támogatása, életminőségük javítása.

Adószám:
18478406-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Kreatív Formák Alapítvány

Szervezet adószáma:
18478406-1-06

Honlap:
http://www.kreativformak.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kreativformak

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10401268-50526956-86571005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 62730990

A szervezet címe:
6726 Szeged, Léda utca 8.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
Egy látássérült személy minden nap találkozik olyan kihívással, amely számára megoldandó feladatot, akadályt jelent. Gondolunk itt az önálló közlekedés nehézségeire, vagy a háztartás balesetmentes vezetésére, de a levelek, újságok elolvasása is komoly nehézséget, frusztrációt okozhat. Ezek leküzdésében igyekszünk segíteni. Szakembereink segítségével elsajátítható a különböző segédeszközök használata a tájékozódás és közlekedés, a mindennapos tevékenységek, és az informatika területén. Ezen kívül a rehabilitációs folyamatot, a megváltozott élethelyzettel kapcsolatos mentális problémák feldolgozását, és a segítő szolgáltatásokhoz való hozzáférést szociális munkás és pszichológus kollégánk segíti.

Mire gyűjt:
Az adományokat szolgáltatásaink fejlesztésére, és kiegészítésére szeretnénk fordítani. Hiszünk a közösség erejében, ezért egyéni segítő szolgáltatásainkat hozzátartozók bevonásával, sorstársi közösségben tervezett tevékenységgel tervezzük kiegészíteni. A csoportos foglalkozásokon keresztül csökkenthető a látássérült emberek szociális elszigeteltsége, támogathatjuk az aktív élet iránti igényt, a sorstársi közegben történő segítségnyújtás pedig megerősíti az önálló életvitel fenntartásába vetett bizalma. Nem utolsó sorban a hozzátartozók részvételével megvalósítható a családon belüli szemléletformálás is. A támogatást a csoportfoglalkozások biztosításához szükséges költségek fedezésére, elsősorban anyag- és eszközigényére kívánjuk költeni.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.