Kreatív Bázis Alapítvány


Az improvizációs színház, mint műfaj és forma szélesebb körű elterjesztésének támogatása Magyarországon, annak érdekében, hogy személyiségfejlesztő hatása minél többeknek elérhető legyen. A Momentán Társulat működésének támogatása. a) Produkciók, képzések támogatása Improvizációs színházi produkciók és kreativitásfejlesztő képzések létrehozásának, és iskolákba, egyéb gyermek és felnőtt közösségekhez, egyénekhez eljuttatásának támogatása. Imprószínészek szakmai képzésének támogatása. b) Kreatív központ működésének fenntartása, támogatása: Kreatív, interaktív formákon, játékon alapuló tevékenységek, színházi produkciók, foglalkozások támogatása. Egy impróközpont célja a mindenkiben meglévő kreativitás-potenciál feltárása és fejlesztése. Hasonlóan fontos szempont a lazítás, a felszabadítás, a feloldás; ezekre különösen nagy szüksége van a magyar társadalomnak. Az improvizációs színházban – ebben a külföldön már évtizedek óta népszerű műfajban – a humor, a könnyedség és az empátia lehet válasz vagy megoldás egy-egy problémára. Ezt kívánja támogatni az alapítvány. A fent felsorolt elsődleges tevékenységeken keresztül nyújtott szolgáltatás igénybevételi módja ingyenes, illetve kedvezményes. c) Kortárs magyar irodalom népszerűsítésének támogatása: Kortárs magyar irodalom megismertetése és megszerettetése minél szélesebb rétegekkel. A Momentán tíz éve működő kulturmissziójának folytatása és bővítése – kortárs irodalmi estek támogatása. d) Együttműködés iskolákkal, oktatási intézményekkel, szakmai szervezetekkel: Együttműködés oktatási intézményekkel, szakmai szervezetekkel a kreativitás, a helyzetfelismerő, konfliktuskezelő képesség és a spontaneitás készségének fejlesztésében. Projektek létrehozásában. Ezen tevékenység és projektek támogatása. e) Színházi és filmes szakma táplálásának támogatása: Az improvizációs technikák közkinccsé tétele a színházi és filmes szakma számára. Workshopok és tréningek támogatása. (Színészképzés, forgatókönyv-fejlesztés, dramaturgia, impró-módszertan) f) Kreatív és kortárs produktumok szellemi és kulturális termékeinek archiválásának és terjesztésének támogatása. Impró-módszertani kiadványok szerkesztésének és terjesztésének támogatása. g) Tehetséggondozás támogatása Tehetséges fiatalok támogatása, hogy részt vehessenek alkotó és kreatív foglalkozásokon, ahol az improvizáció eszközeivel megismerkedhetnek. Impró és kommunikációs technikákat, együttműködést, konfliktuskezelést tanulhatnak.

Adószám:
18205712-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kreatív Bázis Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kreatív Bázis Alapítvány

Szervezet adószáma:
18205712-2-41

Honlap:
https://www.momentantarsulat.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/momentantarsulat

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/c/Moment%C3%A1nT%C3%A1rsulatImpro

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-47388446

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-70-5137316

A szervezet címe:
1022 Budapest, Alsó Törökvész út 1.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Támogasd a Momentán Társulat színházi működését!

Kreatív Bázis Alapítvány

A Momentán játszik, a rezsi nő… Hogy tovább játszhassunk, 2,5 millió forintot szeretnénk összegyűjteni működési költségeinkre. Segíts, hogy játszhassunk Neked!

105% 2.625.000 Ft összegyűlt
2.500.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

A nevetés összeköt! Adó 1% a Momentánnak

Kreatív Bázis Alapítvány

Játék, nevetés, kreatív felszabadulás. Ezt adjuk azoknak, akik eljönnek előadásainkra, képzéseinkre. Ha nekünk adod az 1%-ot, te is hozzájárulsz a Momentán-életérzéshez.


Lezárult:
2022-05-22.
Adószám:
18205712-2-41
Érdekel
Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Add adód 1 százalékát a Momentánnak!

Kreatív Bázis Alapítvány

A nevetés összeköt! Ha te is hiszel az improvizáció, a kreativitás, a közösség erejében, és a Momentán-életérzésben, gondolj ránk az adóbevallás során.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18205712-2-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.