Közösen a Természetért Alapítvány

Segítünk egymásnak megismerni Magyarország ízeltlábú élővilágát

Az alapítvány célja természeti értékeink védelme, az ember és a természet közötti harmonikus kapcsolat kialakítása. A biológiai sokféleség kutatása és ismertetése. A biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás, visszaállításban való közreműködés. A közösségi adatgyűjtés gyakorlása és népszerűsítése.

Adószám:
19309307-1-41

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Közösen a Természetért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Közösen a Természetért Alapítvány

Szervezet adószáma:
19309307-1-41

Honlap:
https://katea.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/izeltlabuak

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200230-10038790-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 209746415

A szervezet címe:
1039 Budapest, Királyok útja 184. 2/7.

Tevékenységi kör:
Természeti környezet védelme, támogatás

Tevékenység leírása:
Az Alapítvány az izeltlabuak.hu közösségi adatgyűjtő platform üzemeltetője. Az izeltlabuak.hu célja, hogy segítse az ízeltlábúakkal kapcsolatos ismeretterjesztést. Egy olyan platformot nyújt, ahol természetkedvelők, természetfotósok, kutatók egymást segíthetik Magyarország ízeltlábú élővilágának megismerésében. Felületén számos ismeretanyagot érhetsz el, mint például a Magyarországon előforduló fajok publikációkon és felhasználói adatrögzítéseken alapuló bemutatásait. A weboldalon észlelési adatokat rögzíthetsz, melyekre a közreműködő szakemberek adhatnak határozást. A több ezer adatközlő által mentett észlelési adatok tudományos munkák számára szolgálnak hasznos információforrásként. Észleléseid rögzítésével hozzájuk hasonlóan te is tudományos munkát végzel. Az így mentett adatok mindenki számára nyilvánosak az összes többi elérhető ismeretanyaggal együtt. Az oldal által nyújtott szolgáltatások kivétel nélkül ingyenesek.

Mire gyűjt:
A 2023 márciusi állapot szerint több, mint 4300 felhasználót, 326 ezer észlelési adatot, 14 ezer faj adatait és 2.7 millió képfile-t tárolunk és szolgálunk ki. Ezek a szolgáltatások számunkra is költséggel járnak. Szükségünk van a felajánlott adományodra, hogy - továbbra is fenn tudjuk tartani a szolgáltatást - biztosítani tudjuk a rohamosan növekvő észlelési adatok rögzítését és zavartalan kiszolgálását - megfelelő szintű támogatottság esetén tovább bővíthessük a szolgáltatásainkat - továbbra is ingyenesek és hirdetésmentesek maradjunk

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2022 éves beszámoló)

Zöld
Bankkártyás
adománygyűjtés

Támogasd a közösségi ismeretterjesztést!

Közösen a Természetért Alapítvány

Építsünk együtt egy nyílt és mindenki számára elérhető ismeretterjesztő és természetvédő közösséget! Segítsd Te is az izeltlabuak.hu közösségi adatmegosztó platform működését!


Adománygyűjtés indult: 2023.03.22.
Összeg: 85.000 Ft
Támogatók száma: 16
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.