Közös Pontok Közösség- és Településfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság


A Közös Pontok Nonprofit Kft. küldetése, hogy minél többek aktív, cselekvő polgárai legyen településüknek. Küldetésünkből eredő céljaink: - a tudatosan cselekvő, széleskörű állampolgári és közösségi kompetencia-rendszerrel rendelkező, egymással együttműködni szándékozó és képes polgárok és közösségek körének bővítése, továbbá - a társadalmiasított módon (másként fogalmazva: közösségi alapúan) működő önkormányzatok, intézmények és szervezetek számának növelése.

Adószám:
26593346-1-08

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Közös Pontok Közösség- és Településfejlesztő Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

Szervezet rövid neve:
Közös Pontok Nonprofit Kft.

Szervezet adószáma:
26593346-1-08

Honlap:
https://kozossegtertelepules.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kozossegtertelepules

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/kozosseg_ter_telepules

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10156724-________

A szervezet telefonszáma:
+36 704138474

A szervezet címe:
9081 Győrújbarát, Zöld utca 61.

Tevékenységi kör:
Közösség- és településfejlesztés, polgári körök

Tevékenység leírása:

A Közös Pontok Nonprofit Kft. egyrészt think tank-ként, másrészt „terepi” munkát végző szervezetként működik. Egyszerre koncentrálunk a polgárok és közösségeik, továbbá az értük hivatott lokális intézmények, szervezetek fejlesztésére, szakmai-módszertani támogatására. Főbb tevékenységi területeink

  • közösségfejlesztési folyamatok megvalósítás és e tevékenységet végző önkormányzatoknak, intézményeknek való tanácsadás,
  • a települési szintű társadalom- és gazdaságfejlesztési stratégiák készítése, jellemzően a közösségi tervezés módszertanával, továbbá
  • az előbbi tevékenységekhez kapcsolódó kutatás (saját adatfelvétellel, illetve másodelemzések), képzés és szakmai-módszertani események megvalósítása, anyagok írása, szerkesztése.

Mindezek mellett, illetve keretében - számunkra mind személyes, mind szakmai szempontból - meghatározó tevékenységünk Beke Pál népművelő, közösségfejlesztő, a Magyar Művelődési Intézet egykori igazgatója szakmai hagyatékának átörökítése. Továbbá az egykori "nyitott házas kollégium" eredményeinek továbbörökítése, a mai korra értelmezve, adaptálva azokat. (Mivel gyűjtésünk is e tevékenységünkhöz kapcsolódóik, a közösségi csatornák között a Beke Pál Emlékcím Facebook oldala található.)

Mire gyűjt:

Gyűjtésünk célja, hogy Beke Pál 2019. november 22-én felavatandó emléktáblája minél inkább közadakozásból készüljön el.

Beke Pál népművelő, közösségfejlesztő, a Magyar Művelődési Intézet egykor igazgatója tavaly lett volna 75 éves és idén immáron 10 éve nincs közöttünk. Ezt az időszakot több, a szakmai hagyaték megőrzését, átörökítését célzó tevékenységgel, e célt szolgáló projekt elindításával kívánjuk méltóvá tenni Beke Pálhoz. Többek között emléktáblát állítunk annak a Budapest-Józsefváros, Víg utca 32. szám alatti társasháznak a falán, ahol élete több szakaszában is élt és alkotott.

Terveink egy részét - közte az emléktábla felállítását - az Emberi Erőforrások Minisztériuma anyagi támogatásának köszönhetően módunk lesz megvalósítani. A közelmúltban azonban több barátunk, kollégánk tette fel a kérdést számunkra: lesz-e mód arra, hogy az emléktábla felállításához ő is hozzájáruljon. Egyrészt megrendítő volt tapasztalni ez úton is azt a mély tiszteletet, amely Beke Pált és munkásságét övezi. Másrészt örömteli volt hallani e kérdéseket, hiszen minden, az emléktáblára adományozott összeg növeli annak az esélyét, hogy a Beke Pál szakmai hagyatékának átörökítését szolgáló további további terveinket - mint pl. írásai online archívumának felállítását, szakmai életútját és munkássága jelenre gyakorolt hatásait bemutató dokumentum- és portréfilmet elkészítését, a Beke Pál Emlékcímek átadásának keretéül is szolgáló "Méltóságkereső" konferenciák méltó módom való megrendezését -sikerrel tudjuk megvalósítani. Megragadva tehát barátaink, kollégáink kérdését, gyűjtést indítunk annak érdekében, hogy Beke Pál emléktáblája minél inkább közadakozásból készüljön el.

Az emléktáblát 2019. november 22-én avatjuk fel. Az emléktábla terve a képek között található.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.