Közös Halmaz Alapítvány

Nyissunk a múltra, hogy legyen jövőnk!

Célunk, hogy olyan országban éljünk, ahol magyar magyarnak nem ellensége. Ahol nem méricskéljük, hanem megértjük egymás családi-történelmi sérelmeit. Ahol nem ítélkezünk azonnal, hanem magunkévá tudjuk tenni az egyrészt-másrészt szemléletet. Ahol a leegyszerűsített féligazságoknak, uszításoknak nem dőlünk be. Ma Magyarország nem ilyen hely, de csak rajtunk múlik, hogy ilyenné váljon. A huszadik századi történelmi sérelmek megértése és megbeszélése az első lépés a bizalomra épülő közös jövő megteremtése felé. Ezen dolgozunk.

Adószám:
18659324-1-41

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Közös Halmaz Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Közös Halmaz

Szervezet adószáma:
18659324-1-41

Honlap:
http://www.kozoshalmaz.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/kozoshalmaz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC3kH8WJhm6WmtLZtImAPxHA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000076-48750012

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209818732

A szervezet címe:
1133 Budapest, Kárpát utca 35 5 17

Tevékenységi kör:
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

AJTÓK: KÖZTÉRI KIÁLLÍTÁS

A Közös Halmaz interaktív kiállítása 2017 márciusában mutatkozott be a budapesti Madách téren. Azóta országszerte további köztereken, egyetemi aulákban, rendezvényeken, fesztiválokon bukkannak fel az ajtók. Legutóbb az ARC-kiállítás plakátjainak ölelésében tízezrek nyitogatták őket.

 

AJTÓK: OKTATÁSI SEGÉDANYAG

Az ajtókat oktatási segédanyagként használva a Közös Halmaz önkéntesei középiskolákban tartanak csoportfoglalkozásokat; ez a forma alkalmas arra, hogy a korábban tabuként kezelt történelmi traumákról könnyeden, az eltérő családi megélésekre mégis érzékenyen alakuljon ki párbeszéd a diákok között.

 

RENDEZVÉNYEK

Időnként nagyobb szabású rendezvényeket is szervezünk, hogy a Közös Halmaz üzenetei minél szélesebb közönséghez, a lehető legváltozatosabb formában eljussanak. Szeptemberben slammerek segítették a traumák oldását, novemberben pedig megszerveztük első, háromnapos filmfesztiválunkat!

Mire gyűjt:

Ha már találkoztál az ajtóinkkal valamelyik budapesti köztéren, nyári fesztiválon vagy legutóbb az ARC-kiállításon, láthattad, hogy kissé elfáradtak. Másfél éve szívvel-lélekkel eszkábáltuk össze őket, egész jól bírták a strapát, de jóval komolyabb ajtógarnitúrára van szükségünk ahhoz, hogy egyszerre megállják a helyüket kiállítási tárgyként a szabadban, illetve oktatási segédeszközként az iskolákban. 

A múltfeldolgozást, az egymás megértését célzó munkánk védjegye: az ajtó-motívum. Ajtók nélkül a Közös Halmaz értelmezhetetlen.

A jó hír az, hogy az új garnitúra előállításához szükséges mintegy 3,5 millió forintból 2 millió a rendelkezésünkre áll. A hiányzó összeg nagyobb felét ezen a felületen szeretnénk előteremteni.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Nyissunk a múltra, hogy legyen jövőnk!

Közös Halmaz

Talán még a mi életünkben eljutunk odáig, hogy nem harapjuk át egymás torkát csak azért, mert másképp vélekedünk a múlt traumáiról. Az új ajtókkal jóval hatékonyabban fogunk dolgozni ezért.

41% 334.000 Ft összegyűlt
799.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.