Közérdekes

Docendo discimus!

Alapító iratunkból idézve célmegjelölésünk: az egyesület céljának tekinti a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését. Társadalmi egyenlőtlenségek alatt, az életminőségben, valamint az életesélyekben megmutatkozó különbségeket érti. A különbségek csökkentése érdekében, a létfenntartáshoz és a létminőség fejlesztéséhez szükséges javakat és lehetőségeket, minden állampolgár számára alapvető hozzáférésűvé igyekszik tenni. Ha ez a gyakorlatban megvalósíthatatlan, akkor a kivitelezhető, elméleti célhoz legközelebb álló eset megvalósulását tekinti céljának az egyesület. A fenti cél értelmében a szociális helyzetét vagy egészségügyi állapotát érintően hátrányos helyzetbe kerülőket igyekszik segíteni az egyesület. Ez alatt érthető a hátrányos helyzetbe került, gyermekek, idősek és családok segítése, csakúgy, mint az egészségügyi intézmények, gyermek-, szociális-, valamint idősotthonok lakóinak támogatása is. Továbbá a hátrányos helyzetbe kerülés megelőzését is céljául tűzte ki a szervezet, annak érdekében, hogy a jövő generációinak társadalmai, a lehető legnagyobb mértékben tudják megközelíteni az egyenlőséget, az életminőség, valamint életesélyek tekintetében. A megelőzés érdekében az egyesület az oktatási intézmények dolgozóinak megfelelő képzését, továbbképzését és fejlesztését is céljának tekinti. Ezen kívül prevenciós céllal, a hátrányos helyzetbe kerülést megakadályozni segítő ismeretanyagokat, a lakosság lehető legnagyobb százalékával igyekszik megismertetni a szervezet. Ezen ismeretanyag, a fizikai és mentális egészséget fenntartó és javító, továbbá a munkaerőpiaci elhelyezkedést segítő, oktatási ismereteket foglalja magában

Adószám:
18947238-1-07

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Közérdekes

Szervezet adószáma:
18947238-1-07

Honlap:
http://kozerdekes.hu

Facebook oldal:
http://facebook.com/kozerdekes

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11713012-21452055-________

A szervezet telefonszáma:
+36 306215805

A szervezet címe:
2431 Perkáta, Jókai Mór utca 1.

Tevékenységi kör:
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

1. Pontos adatok szerzése a lakosság aktuális egészségügyi helyzetéről. Szociológiai adatgyűjtés.

2. Hátrányos helyzetű rétegeket segítő foglalkoztatási, oktatási, képzési és szociális szolgáltatások megtervezése és kivitelezése.

3. A társadalom egészének foglalkoztatottsági arányát potenciálisan növelő képzések, elméleti megtervezése és gyakorlati kivitelezése, intézményi és önkormányzati együttműködések kiépítésével. Informatikai és idegennyelvi fejlesztő képzések szakmai anyagának kidolgozása és ismertetése a képzések érintett oktatóival.

4. Egészségjavító programok kidolgozása, eljuttatása szociális és oktatási intézményekbe. Önálló, saját programok mellett, intézményi keretekhez igazított programok kidolgozása. Pedagógusok, valamint további érintett intézményi dolgozók felkészítése, továbbképzése, a programok végrehajtása céljából.

5. Fizikai egészséget, valamint mentálhigiénét célzó preventív tevékenység. Önálló saját programok mellett, intézményi keretekhez igazított programok kidolgozása, eljuttatása szociális és oktatási intézmények részére. Ezen intézmények dolgozóinak felkészítése, továbbképzése a megelőzést célzó programok végrehajtására.

6. Egészségmegőrző közösségi színeterek kidolgozása elméletben, valamint ezek megvalósítása.

7. Egészségmegőrzés sporttal való támogatása. Sportesemények alkalmi (kedvet felébresztő) és állandó (kedvet fenntartó) formában történő szervezése. Óvodai, iskolai, állami gondozottakkal foglalkozó intézményi és önkormányzati kapcsolatok kiépítésével, bevonásával.

8. Egészséget befolyásoló tudásanyag megismertetése a lakossággal, valamint ezen ismeretanyag terjesztése, az oktatási és szociális szféra dolgozóinak lehető legszélesebb körében.

9. A lakosság ösztönzése a helyi, térségi, fizikai és mentális egészséget megőrző programokban való részvételre.

10. Drogprevenciós és bűnözői életútra lépést megelőző programok elméleti és gyakorlati kivitelezése. Saját programok, valamint intézményi struktúrához igazodó tervezetek kidolgozása. Pedagógusok és további érintett dolgozók továbbképzése, felkészítése.

11. A fiatalok szabadidejének értelmes, hasznos eltöltését segítő programok tervezése és kivitelezése oly módon, hogy a bűnözői életútra lépést a lehető legnagyobb százalékban, a lehető legtöbb egyén esetében segítsen elkerülni.

12. A kultúra és hagyományőrzés támogatása.

Mire gyűjt:

2020-as ingyenes programjainkhoz  és környezetvédő, fenntartható jövőt támogató termékellőállítás feltételeinek megteremtéséhez  ezekre gyűjtenénk:

  • páyaválsztádsi tanácsadás - munkanélküli, állami gondozott, tcbűnözői életút megelőzése, kereső, munkavállalói  társadalmi szerepvállalás elősegítése  ( összesen 150 óra - 4 intézményben - 300.000Ft)
  • iskolaelhagyók munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő nyomonkövetéses tréningek (3X 2 napos tréning, - 200.000 Ft)
  • energiatermelő szociális alapú kondi terem (10.000.000Ft)
  • angol nyelvű ingyenes nyelvvizsgafelkészítő-tanfolyam B2-C1-ig (500.000 Ft)
  • szervezet működési költsége (adminisztrációs tevékenység, bankköltség, póstai költségek - 500. 000 Ft)
  • lebomló és komposztálható műanyagokból irodaszer, csomagolóanyagok, higiéniás és IT fogyó eszközök gyártása (15 000 000 Ft.)
  • használt, de évtizedekig még működő műanyagot újrahasznosító gyártósorok és telephely (100. 000. 000Ft)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.