KórházSuli Alapítvány a Beteg Gyerekek Tanulásának Támogatásáért

Híd a kórház és az iskola között

A kórházban vagy otthon magántanulóként gyógyuló gyerekek egyik nagy kihívása az, hogy lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal és az őket visszaváró osztálytársaikkal. A KórházSuli azért jött létre, hogy egyedi képzési rendszerben diákok bevonásával segítse a beteg gyerekek oktatási és szociális rehabilitációját. Nekünk, felnőtteknek megtisztelő, hogy ennyi fiatal hisz küldetésünk fontosságában és sikerében, hogy együtt gondolkodnak és dolgoznak velünk, ötleteikkel és tudásukkal erősítik a KórházSuli programot. Fontos számunkra, hogy minden résztvevő – segített és segítő egyaránt – érezze a személyes odafigyelést, örömet lelne abban, amit csinál, személyisége fejlődne a közös munka során.

Adószám:
18874015-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
KórházSuli Alapítvány a Beteg Gyerekek Tanulásának Támogatásáért

Szervezet rövid neve:
KórházSuli Alapítvány

Szervezet adószáma:
18874015-1-13

Honlap:
https://korhazsuli.com/adomanyozok/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/korhazsuli

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCZBjwalW0pET3v4SasejT9w/featured

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11625339-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 208215252

A szervezet címe:
2220 Vecsés, Széchenyi utca 32/c.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A KórházSuli tevékenysége olyan területre irányul, amely a jelenleg Magyarországon szinte megoldatlan: egy oldalról segíti a beteg gyermekek gyógyulását és iskolai felzárkózását, mielőbbi visszatérését a megszokott környezetébe, másfelől tehermentesíti az anyaiskolákat és a segíti, támogatja a gyógyulást, ezzel pedig az orvosok, kórházak munkáját. A diákok (középiskolás és egyetemisták) számára is tanulási lehetőséget biztosít és segíti szociális nevelésüket, érzékenységük kialakítását, közösségi szolgálaton belül és azon túl.

Mindezzel segít abban is, hogy az gyógyuló gyerekek iskolái és a kórház megtanuljanak egymással kommunikálni. Segít a gyermek tanárának a korrepetálásban és lemaradás csökkentésében, valamint a kórházaknak abban, hogy a rehabilitáció keretében az oktatást a gyermek állapotának, igényeinek megfelelően beépítsék a rendszerbe. Segíteni szeretnénk a szüleiknek is felvilágosítással és tanácsadással, hogy ismerjék a lehetőségeiket és éljenek is azzal. Tevékenyen részt veszünk a jövő tanárainak képzésében és igyekszünk a rehabilitációs képzést a tanárképzésben tovább erősíteni. A tananyagok újfajta kidolgozási módszerével pedig új módszertant és tananyagot hozunk létre speciális igényű gyerekek tanítására. A KórházSuli az iskola, a gyermek, a szülő és a kórház közötti kapcsolatot önkéntes diákok, középiskolások és egyetemisták bevonásával valósítja meg. A KórházSuli Programban részt vevő önkéntesek képzéseken vesznek részt, amely során megtanulják kezelni a gyermekek tanulásához használt digitális iskolatáska rendszert és moodle alapú tananyagfejlesztő programot, és felkészítést kapnak a beteg gyermekekkel való kapcsolattartáshoz. 

Mire gyűjt:

A KórházSuli nonprofit alapítványként működik, ezért ahhoz, hogy idén is sok beteg és gyógyuló gyereket segíthessünk az otthoni, kórházi ápolás alatti tanulásban, a támogatóink segítségére van szükségünk.

A KórházSuli az iskola, a gyermek, a szülő és a kórház közötti kapcsolatot önkéntes diákok, középiskolások és egyetemisták bevonásával valósítja meg. A KórházSuli Programban részt vevő diákok képzéseken vesznek részt, amely során megtanulják kezelni a gyermekek tanulásához használt digitális iskolatáska rendszert és moodle alapú tananyagfejlesztő programot, és felkészítést kapnak a beteg gyermekekkel való kapcsolattartáshoz. Az önkéntesek munkáját a KórházSuli szakképzett csapata támogatja.
A hamarosan kezdődő tanévben szeretnénk tovább növelni a segített gyerekek létszámát. Ehhez újabb kórházakat fogunk megkeresni, iskolákkal vesszük fel a kapcsolatot, az önkénteseinket pedig folyamatosan képezzük és segítjük a tananyag fejlesztésben.

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Adj élményt karácsonyra a beteg gyerekeknek!

KórházSuli Alapítvány

Az idei karácsonyra valami izgalmassal készülünk. Ehhez most RÁD is szükségünk van. 95 tanulópárunkat szeretnénk meglepni egy-egy játékos élménnyel Kérjük, támogass minket ebben.

104% 523.500 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Telefonos
adománygyűjtés

SEGÍTS EGY HÍVÁSSAL, HOGY FELKÉSZÜLTEN SEGÍTHESSÜNK!

KórházSuli Alapítvány

Önkéntes diákjaink évente 2000 órában segítik gyógyuló társaikat a tanulásban. Egy hívásindítással most az ő szakmai felkészülésüket támogatod.


Telefonszám: 13600/15
229 hívás, 12 sms
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Legyél Te is egy tanulópár támogatója!

KórházSuli Alapítvány

Támogatásoddal a gyógyuló fiatalok és önkéntes segítőik biztonságos és hatékony tanulásához szükséges képzésének biztosításához járulsz hozzá.

133% 668.595 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Online tanítjuk az orvosok, ápolók gyerekeit a KórházSuliban

KórházSuli Alapítvány

Támogasd Te is az egészségügyi dolgozók gyerekeinek távtanulását. Amíg ők értünk dolgoznak, mi tanulunk az iskolás korú gyerekeikkel. Így tudunk a legjobban segíteni nekik!

105% 630.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Együtt tanulunk, együtt táborozunk!

KórházSuli Alapítvány

A KórházSuliban önkéntes fiatalok segítenek beteg társaiknak a tanulásban. De a nyár a nyaralásé! Kérjük támogatásod, hogy ezen a nyáron is - gyógyuló és egészséges fiatalok együtt -élményeket szerezhessünk.

101% 611.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Segítsünk együtt a beteg gyerekeknek a tanulásban!

KórházSuli Alapítvány

Hisszük, hogy a kórházban vagy otthon ápolt gyerekek tanulásának segítése célt és motivációt ad a gyógyulásukhoz. A KórházSuliban diákok támogatják gyógyuló társaikat az iskolába való visszatérésben.

122% 488.700 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.