Kontakt Táncért Alapítvány


Újító szellemű, művészi kockázatot vállaló kulturális tevékenységek létrejöttének támogatása, melyek a XXI sz-i művészetek megújulását előmozdítják. Színházi, tánc produkciók mellett film, fotó, zene, képző, ipar elektronikus művészeti alkotások összművészeti megvalósítása. Oktatás ismeretterjesztés

Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Kontakt Táncért Alapítvány

Honlap:
http://ildikomandy-org.webnode.hu/ valamint www.ildikomandy.org és kontakttanc.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/CompanyIldikoMandy/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000017-33210005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-9148394

A szervezet címe:
,

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:
Az Alapítvány egyrészt a Mándy Ildikó Társulat működését segíti, Előadó-művészeti Irodánál regisztrált szervezetként, másrészt az alapító okiratának megfelelően fő tevékenységi köre a kortárs tánc- és színházi előadások létrehozása mellett, kortárs tánc- és színházi előadások fotókon történő dokumentálása, archiválása; magyar táncfilmek gyűjtése, archiválása; táncfilm szemlék, versenyek, táncfilm vetítések, szervezése, lebonyolítása; a kontakt tánc népszerűsítése, workshopok szervezése. Elsődleges célja a fiatalok szabadidejének aktívvá tétele- hasznos eltöltése, a tánc- és színházi műfaj megismertetése. A magyarországi kortárs táncművészet népszerűsítéséért, történelmi dokumentálásáért végzi egyik fő tevékenységét a tánc-és színházművészeti produkciók, események fotós megörökítését és archiválását. Folyamatos az Alapítvány fotóarchívumának feldolgozása, digitalizálása, gondozása, az értékek megőrzése. A táncfilm műfajának magyarországi megismertetésén dolgozik. Egy fotóalbum, könyv megjelentetésén dolgozik, amelyet az elmúlt 25 év tánc-színházi előadásaiból állít össze.Táncszínházi és színházi produkciók létrehozása, bemutatása, játszása A III. Budapesti Független Táncfilm Szemle megrendezése Egyperces (tánc)filmek versenyének megrendezése (Ork_Kota_Platform) https://www.facebook.com/1minutedance Táncművészeti oktatás és mozgásnevelés különböző fórumokon Tánc- és kultúranépszerűsítő tevékenység Tánc és színházművészeti produkciók, események fotós megörökítése, archiválása Az Alapítvány lehetőségeket keres, hogy fotóművészek tánc- és színházi fotóikkal bemutatkozhassanak. Ennek érdekében kiállítások megrendezésében, megszervezésében segít. Állandó kiállítóhellyé vált a budapesti Bethlen Galéria, a hatvani Liszt Ferenc Művelődési Ház, a veszprémi Tánc Fesztiválja, a budakalászi Faluház. A kortárs tánc, a test nevelésének, a testtudat kialakításának, megtanulásának egyik kreatív, művészi lehetősége. Célunk az értelem és a test, a fizikum és esztétikum együttes fejlesztése. Rendszeres a kontakttánc technika és improvizáció oktatása művészeti iskolákban. Ifjúsági beavató színházi és tánc előadások programsorozatának előkészítését kezdtük el.

Mire gyűjt:

Videókamera: CANON LEGRIA HF G25 + WM-V1 fekete

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.