Kölcsey Ház Alapítvány

Vásároljuk vissza Kölcsey szülőházát!

A magyar kulturális örökség fennmaradása Magyarország határain belül és kívül. Kölcsey Ferenc sződemeteri szülőházának nemzeti kézbe kerülése és fennmaradása. Híres magyar tudósok, művészek, közéleti személyiségek életéhez kapcsolódó ingatlanok megszerzése, létesítése, felújítása és fenntartása.

Adószám:
18752018-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kölcsey Ház Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kölcsey Ház Alapítvány

Szervezet adószáma:
18752018-1-41

Honlap:
http://www.kolcsey.org

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/K%C3%B6lcsey-H%C3%A1z-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-1734325460227411/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCPCHN1A54kzZWSoYajg5KEA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10300002-10657385-49020011

A szervezet telefonszáma:
+36 302743050

A szervezet címe:
1046 Budapest, Pálya utca 7/ A. 3/ 17.

Tevékenységi kör:
Honismeret, helytörténet

Tevékenység leírása:

Személyes bemutatókon és a www.kolcsey.org honlapon keresztül a Kölcsey Ház Alapítvány céljainak bemutatása és az egyetemes magyar kultúra részét képező értékek igényes, közérthető megismertetése. Széleskörű kapcsolatokat alakítunk ki a Kölcsey emlékét ápoló szakmai szervezetekkel, a nemzeti kulturális értékek megőrzését fontosnak tartó egyéb szervezetekkel és a külföldi magyar szervezetekkel. Jelenlegi legfontosabb programunk a magyar Himnusz szerzője, Kölcsey Ferenc szülőházának nemzeti tulajdonba kerüléséhez, felújításához és látogatható múzeumként történő üzemeltetéséhez anyagi források gyűjtése.Kölcsey Ferenc szülőháza Partiumban, Sződemeteren található. Az épület jelenleg a román görög katolikus egyház tulajdonában van, így nem látogatható és a ház falán 1890-ben elhelyezett emléktábla sem látható, mert a verandát beépítették és lezárták. Kölcsey szülőháza megvásárolható lenne, de erre forrás hiányában jelenleg nincs lehetőség. Fontos számunkra, hogy nemzeti értékeink fennmaradjanak és látogathatók legyenek, ezért elhatároztuk, hogy adománygyűjtést szervezünk kulturális értékeink megmentése céljából, mely tevékenységhez alapítványunk létrehozása nyújtott jogilag rendezett keretet. Ez biztosítja az általunk fontosnak tartott átláthatóságot és az adományok nyomon követhetőségét. Célkitűzéseink fontosságát a Magyar Tudományos Akadémia azzal ismerte el, hogy engedélyezte a történelmi név használatát.

Mire gyűjt:

- Kölcsey Ferenc sződemeteri szülőházának megvásárlása, felújítása és múzeumként történő üzemeltetése

- az egyetemes magyar kultúra részét képező értékek igényes és egyúttal könnyen éttekinthető, közérthető megismertetése

- híres magyar művészek, tudósok, közéleti személyiségek életéhez és emlékezetének megőrzéséhez kapcsolódó ingatlanok megszerzése, létesítése, felújítása és fenntartása

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

Vásároljuk vissza Kölcsey szülőházát!

Kölcsey Ház Alapítvány

Kölcsey Ferenc Partiumban lévő sződemeteri szülőháza a román görög katolikus egyház tulajdonában van, lakóépületként használják. Célunk a szülőház magyar tulajdonba kerülése, felújítása és látogathatóvá tétele.Összeg: 276.885 Ft
Támogatók száma: 21
Érdekel Támogatom
Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Kölcsey 1%

Kölcsey Ház Alapítvány

Add Te is nekünk az SZJA 1%-odat! A felajánlott összegekkel minden évben támogatjuk a Tasnád és Sződemeter közötti Kölcsey emlékfutásokat, melyen sok fiatal vesz részt.


Lezárult:
2022-05-22.
Adószám:
18752018-1-41
Érdekel
Kultúra
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% KÖLCSEYÉRT

Kölcsey Ház Alapítvány

A Kölcsey Ház Alapítvány hozzájárul a magyar kulturális örökség fennmaradásához Magyarország határain belül és kívül. „Kinek szívében a haza nem él, az száműzöttnek tekintheti magát mindenhol..."


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18752018-1-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.