KÓBORKA Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete


Közhasznú tevékenységünkkel hatékonyan közreműködni, tevékenykedni az állatvédelemben, s ez olyan közfeladat, amelyet megfogalmaz az 1998.évi XXVIII.törvény az állatok védelméről és kíméletéről. Feladatunk, hogy folyamatosan formáljuk működési területünkön a lakosság állatvédő magatartását. Ennek érdekében a felnövekvő nemzedék részére is ismeretterjesztő, felvilágosító előadásokat szervezünk az általános állatvédő magatartásforma kialakítása érdekében. Törekedünk, hogy működési területünkön hobby célból a lakókörnyezetünkben tartott állatok, a higiéniai és járványügyi szempontok megfelelésén túl az optimális élettérrel is rendelkezzenek a 115/2012.(VI.11.) Korm.rendelet 6.§ szabályozása szerint. Kapcsolatot tartunk - elsősorban Mezőtúron - minden olyan hatósággal, szervezettel, egyesülettel, Állatorvosi Kamarával, mely az állatvédelem céljainak elérését elősegítheti. Együttműködünk a működési területünkön lévő, hasonló célú szervezetekkel. Mezőtúr Városi Önkormányzatát segítjük a helyi közfeladatok ellátásában, törvényes előírások szellemében a korszerű állatvédelmi és közigazgatási munkában, valamint a városi állatvédelmi helyzet javításában.

Adószám:
18841170-1-16

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
KÓBORKA Túri Állatvédők Közhasznú Egyesülete

Szervezet rövid neve:
Túri Kóborka

Szervezet adószáma:
18841170-1-16

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/K%C3%93BORKA-T%C3%BAri-%C3%81llatv%C3%A9d%C5%91k-K%C3%B6zhaszn%C3%BA-Egyes%C3%BClet-162801607125279/?eid=ARCQDSkYMOPW_1Kt1BDk0vEBWW0YwO0VRT0q_Mb3YUSzlmrSvC3raK6xrCaURt36hfbb_KTnkyWb9Bs8

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10402049-00017023-00000007

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 203950432

A szervezet címe:
5400 Mezőtúr, Hajó út 22

Tevékenységi kör:
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Tevékenység leírása:
Jász-Nagykun-Szolnok Megye Kelet-Magyarország középső részén helyezkedik el. Mezőtúr az 5. legnagyobb városa, a lakosságunk 16 ezer fő. Sajnos, elég sok munkanélküli, segélyből élő, szegény, illetve kiskeresetű család él a városban és sajnos, sok a felelőtlen állattartó. Ennek következménye, hogy nagyon sok háznál nincs vagy rossz a kerítés, a kutyák kijárnak, követik a „gazdájukat” mindenfelé, sok a szaporulat. Tőlünk 50 km-re (a megyeszékhelyen: Szolnokon és a másik megyében Békéscsabán) van legközelebb menhely. Éppen ezért nagyon sokszor kérnek tőlünk segítséget a környező kisvárosokból, s a lehetőségeinkhez mérten segítünk. A menhelyünk és a városban lévő gyepmesteri telep is mindig telt házzal működik. Azt elértük, hogy városunkban a gyepmesteri telepen 2014 óta nincs altatás. Igyekszünk onnan is áthozni a menhelyre a kutyákat, illetve gyakran mi fogjuk meg őket az utcán, így már eleve hozzánk kerülnek. 2018-ban 119 kutyát mentettünk. Ebből 7-et gyepmesteri telepről, 112 kutyát pedig Mezőtúr utcáiról, a város széléről, a határból, lakatlan telkekről, felelőtlen gazdáktól, a szomszéd településekről. Ezek közül több kutya várt bennünket a menhely előtt dobozban, zsákban kidobva, vagy odakötözve, odaláncolva a kerítéshez. 2018-ban 95 kutyánk került új gazdához, 3 a NOÉ fajtamentéshez. 9 kutya került vissza (már oltva, chipelve) az eredeti gazdájához. A többi pedig maradt a menhelyen, sajnos, ezzel is bővítve a már egyébként is magas létszámot. A menhelyünk optimálisan 60-70 kutya befogadására lenne elegendő, de ennek ellenére mindig 80-90 körüli a létszám, sőt előfordul, hogy 100 körüli. Menhelyünkön jelenleg is 92 kutya van. A kutyáinkat Örökbefogadási szerződéssel, minden esetben több oltással ellátva, chipelve, a felnőtteket ivartalanítva, a kölyköket ivartalanítási kötelezettséggel adjuk gazdához. Nagyon sokszor a már gazdánál felcseperedett kölykök ivartalanítását is bevállaljuk, mert akkor biztos, hogy ivartalanítva lesznek. Sajnos, egyesületünk elég kevés pénzből gazdálkodik. Nálunk mindenki önkéntes, munka mellett, 1 nyugdíjas taggal végezzük a munkánkat.

Mire gyűjt:
Az elmúlt 1 hónap eseményei hatalmas döntés elé állították egyesületünket. Egy KARANTÉN HÁZAT szeretnénk vásárolni Az elmúlt időszak lelkileg és anyagilag is nagyon megviselt bennünket. 5 kutyánk lett parvos. Sajnos, Pukit és Corát elveszítettük :'( Joker, Tina és Timi túlélték a halálos betegséget. Hosszú és gyötrelmes időszak volt. Míg mások boldogan karácsonyoztak, mi a halállal harcoltunk. Váltva lettek betegek, s bár rögtön elkülönítettük őket, a baj nem állt meg. Sajnos, évről-évre jelen van a menhelyen a parvo, s még az oltással rendelkező kutyákat is megbetegíti. Bármennyire védekezünk (gumikesztyű, cipővédő, fertőtlenítés), hordozhatjuk magunkon. Van nekünk a menhelyen kívüli részen egy kicsi épületünk. Ide különítettük el a kis betegeket. De oda nincs bevezetve a villany, a víz, nincs világítás, a fűtést egy olajradiátorral oldottuk meg egy hosszabbítóval, hogy a kiskutyák legalább viszonylagos melegben legyenek. Először arra gondoltunk, hogy felújítjuk ezt a 2x3-as kis épületet, de egy szakember azt mondta, hogy nem szabad költeni rá. Nincs alapja, az alja szinte egyenlő a földdel, úgy tettünk rá pvc-t, tele van egér és patkány fúrásokkal, a plafon lassanként leszakad :'( Meg aztán ez pici is. Most is egymáson van 2 szobakennel, s még éppen befért a 3. Itt gyűjtjük szemeteszsákban az keletkező szemetet, a szobakennel tetején tartjuk a kéztörlőt, a váltás ruhaféléket, alátéteket, amiket a kutyák alá teszünk, s mindent, amire szükség van az ápolásnál... Utánaérdeklődtünk, a legszerencsésebb az lenne, ha vásárolnánk egy konténerházat. Kértünk árajánlatot a debreceni gyártótól. 1.600.000.-forint + ÁFA maga a ház (6m X 2,4 méteres - 4 kis helyiség, van kézmosó+wc) + erre jön a szállítás, a telepítés, ráköttetni a vizet és az áramot. ŐSSZESEN: kb. 2.500.000.- forint. Ennyi pénzt kellene összegyűjtenünk!!! (Az elmúlt évi adó 1%-unk nem sokkal volt több.) Nagyon szépen kérünk benneteket, amennyiben tudtok, segítsetek! Pár 100 forint is segítség!

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.