Kiútprogram Mikrohitel Közvetítő Közhasznú Nonprofit Zrt.

Hálót adj, ne halat!

A leghátrányosabb helyzetűek gazdasági és társadalmi integrációjának elősegítése. A módszer, ami 10 éve működik, és ami 2020-ban Sozial Marie díjat nyert: a célcsoportba tartozók saját belső erőforrásainak mozgósítása, az önálló munkavégzéshez szükséges beruházás meghitelezése fedezet és kamat nélküli mikrohitel formájában. Magyarország észak-keleti településein vagyunk jelen, ott, ahol már alig-alig segít civilszervezet a hátrányos helyzetbe születetteknek, mert távol van az ország centrumától. Ott, ahol a közmunkát adó polgármesternek nagyon ki vannak szolgáltatva az ügyfelek.

Adószám:
14918182-2-41

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kiútprogram Mikrohitel Közvetítő Közhasznú Nonprofit Zrt.

Szervezet rövid neve:
Kiútprogram Nonprofit Zrt.

Szervezet adószáma:
14918182-2-41

Honlap:
http://www.kiutprogram.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Kiutprogram/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12010501-01189252-00100007

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 306456317

A szervezet címe:
1027 Budapest, Jurányi utca 1-3.

Tevékenységi kör:
Munkanélküliség kezelése

Tevékenység leírása:

A Kiútprogram nonprofit vállalkozásként segít Magyarország észak-keleti településein a mélyszegénységben élőknek, hogy regisztrált őstermelővé vagy családi vállalkozóvá váljanak, és így munkájukból legyenek képesek megélni. 

A segítségnyújtás két fő eszköze:

  • munkába integrált képzés-tanácsadás, valamint
  • fedezet nélküli kis összegű hitel.

Ügyfeleinket piaci uborkatermelő rendszerekbe integráljuk, jelenleg ez a tevékenység az, ami az adott viszonyok között lehetőséget ad a közmunkától vagy a segélyektől való függetlenné válásra. Ugyanilyen eszközökkel támogatjuk azt is, ha valaki saját, ígéretes vállalkozást szeretne indítani. Programunk sajátossága, hogy nem függ a közfoglalkoztatástól és a kiszámíthatatlan állami pályázatoktól.

2018-ban új programot indítottunk: A térségünkben élő álláskeresőket felkészítjük az álláskeresésre és összekötjük a betanított munkásokat kereső üzemekkel, majd támogatást nyújtunk a foglalkoztatottság megtartásában.
Programunkat a Világbank jó gyakorlatként ajánlja. 

2020-ban a Kiútprogram Sozial-Marie díjat nyert. 

Mire gyűjt:

  • Fontos, hogy a legszegényebbek ne szakadjanak le végérvényesen?
  • Utálod a munkaerőpiaci kirekesztést?

Támogasd a Kiútprogramot!  

Hisszük, hogy az adományok és segélyek csak átmeneti enyhülést hozhatnak; a Kiútprogram által támogatottak önbecsülésének növeléséhez csak az értékteremtő munka és a saját jövedelem vezethet. 

Mire költjük a támogatást?

Az uborkaprogramban egy ügyfél 70 órás személyre szabott képzése (munkába integrált mentorálás) átlagosan 350 ezer forintba kerül. 1 órányi képzés tehát 5000 Ft. Ezt a költséget a Kiútprogram állja, nem épül be az ügyfeleknek nyújtott mikrohitelbe, mert az csak a beruházás tárgyi költségeit tartalmazza. Minden, a programnak adott 350 ezer forint egy újabb családot juttat piacképes készségekhez és szaktudáshoz, hogy a családtagok saját munkájuk révén jussanak jövedelemhez. Egy uborkaszezon alatt egy család átlagosan 500 ezer forintot keres. Ezzel biztosítják a téli fűtést, a gyerekek iskoláztatását vagy például a tető felújítását, hogy ne ázzanak be. 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: Kiútprogram Kiadvány (2019)

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Hálót adj, ne halat! És ikrákat a tóba!

Kiútprogram Nonprofit Zrt.

Támogasd a legszegényebbeknek létrehozott foglalkoztatási programunkat! A hátrányos térségek hátrányos sorsú emberein segítünk, hogy saját földjükön saját munkájukból legyenek képesek megélni.


Adománygyűjtés indult: 2020.11.05.
Összeg: 4.673.121 Ft
Támogatók száma: 235
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts, hogy aki sok munkával talpra állt, ne bukjon el!

Kiútprogram Nonprofit Zrt.

Azt tervezzük, hogy az uborkatermelő vállalkozásukhoz szükséges megemelkedett áram- és benzinköltségeket mi álljuk mélyszegénységben élő ügyfeleink számára a következő szezonban.

132% 660.500 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.