Kiút Alapítvány

Azoknak segítünk, akik magukon is segítenek

Célunk, hogy a látóterünkben lévő mélyszegénységben élő családok, akik sok munkával, saját erejükből boldogulnak a Kiútprogram segítségével indított mezőgazdasági kisvállalkozásukból, akkor se lehetetlenüljenek el, ha valamilyen külső okból (ilyen volt a covid, de ilyen lehet a drasztikus rezsiáremelkedés is) átmenetileg nem tudnak megélni a munkájukból. Ilyen helyzetben nem nézhetünk félre, azt gondoljuk, ha alapvető megélhetési gondok merülnek fel, anyagi segítséget kell nyújtanunk. Erre a célra hoztuk létre a Kiút Alapítványt.

Adószám:
19289735-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kiút Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kiút Alapítvány

Szervezet adószáma:
19289735-1-03

Honlap:
https://kiutprogram.hu/kiut-alapitvany/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Kiutprogram

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11722003-22480280-________

A szervezet telefonszáma:
+36 306456317

A szervezet címe:
6230 Soltvadkert, Vadvirág utca 7.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:
Mélyszegénységben élő ügyfeleink időnként bajba kerülnek. A legnagyobb covid-hullám alatt például voltak, akik éheztek. Ha pedig váratlan betegség, vagy haláleset történik, akkor rendszerint ellehetetlenülnek, mert még a Kiútprogramban végzett munkájuk sem elég extra tartalékok képzéséhez. (Abból rendszerint a téli fűtést, a gyerekek iskoláztatását, vagy minimális muszáj-felújításokat finanszíroznak.) Ilyenkor mindenképp adományokkal kell segítenünk őket. A Kiútprogram nonprofit Zrt-ként viszont nem adhat adományt. Ezért 2020-ban létrehoztuk a Kiút Alapítványt, a Kiútprogram látóterében lévő társadalmi kirekesztettségben élőket (vagy az ettől különösen szenvedő társadalmi csoportokat, pl. romákat) közvetlenül vagy közvetetten támogassuk. Az alapítvány az alapítói okirat értelmében önkéntesei közreműködésével részt kíván venni a helyi közösségépítésben, továbbá támogatja a lakosság önszerveződő közösségeit, és tevékenységével erősíti az érintett települések önfenntartó képességét.

Mire gyűjt:
Olyan embereknek gyűjtünk, akik mindent megtesznek azért, hogy ne szoruljanak segélyre, hiszen általában önállóan elboldogulnak saját mezőgazdasági kisvállalkozásuk segítségével. Ha hirtelen változó külső körülmények (pl. járvány vagy jelentős rezsiáremelkedés) miatt erre mégsem képesek átmenetileg, akkor lépünk be mi. Segítünk, hogy utána ne kelljen nekik segíteni, segítünk, hogy megmaradjon, amit önerőből felépítettek.

Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

SEGÍTS AZOKNAK, AKIK KEMÉNYEN KÜZDENEK!

Kiút Alapítvány

Azoknak gyűjtünk, akik mindent megtesznek azért, hogy bár mélyszegénységbe születtek, saját munkájukból boldoguljanak. Ilyen háttérrel azonban ez a törékeny egyensúly felborulhat.


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
19289735-1-03
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.