Kistarcsai Kulturális Egyesület

Kultúrát adunk

Kulturális programok szervezése A közösségi élet fejlesztése Az európai integráció népszerűsítése Kulturális ismeretterjesztés Kiadványok szerkesztése Hagyományõrzés Ifjúság aktivizálása Frelnőttképzés Nemzetközi kapcsolatok létesítése és ápolása Az Európai Unión kívüli szervezetek segítése

Adószám:
18666234-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Kistarcsai Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
KIKE

Szervezet adószáma:
18666234-1-13

Honlap:
http://www.kike.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KistarcsaiKulturalisEgyesulet/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11742324-20005083-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-28-470-926

A szervezet címe:
2143 Kistarcsa, Bercsényi u. 18.

Tevékenységi kör:
Közmûvelõdés

Tevékenység leírása:
Folyamatosan megvalósítjuk az évente megrendezésre kerülő programjainkat. Egy európai uniós projekt keretében hímző és csipkekészítő tanfolyamot hirdettünk, minek eredményeként a felnőtt tanulók készítettek egy-egy közös alkotást, melyeket a polgármesteri hivatal folyosójának falán helyeztünk el. Most üvegfestő tanfolyamot indítottunk, melynek résztvevői a polgármesteri hivatal ablakainak közös kifestését tervezik. Helyi értékek gyűjtése során határoztuk el egy néhai helyi lakos verseskötetének kiadását, egy, régi kistarcsai képeslapokat bemutató album megjelentetését, egy kötet kiadását Kistarcsa szülöttéről, Simándy Józsefről. Tervezzük a volt réti kápolna újjáépítését. Egy emlékoszlopot szeretnénk állítani Kistarcsa 550 éves jubileuma alkalmából. Készítünk egy, színes fényképeket is tartalmazó kiadványt a kistarcsai látnivalókról. Az értékesebb látnivalókhoz ismertető táblákat készítünk.Egész alakos bronz szobrot állítottunk településünk legismertebb személyének, Simándy József operaénekesnek. A szobor Kistarcsa központi helyén áll. Nemzetközi projektek keretében több kézműves tanfolyamot szerveztünk. Ezek eredményeként köztéri alkotásokkal díszítettük városunkat. Készítettünk egy 3,5 m átmérőjű kőmozaikot, melyet a város központjában helyeztük el. Az ünnepélyes átadás idejére felújítottuk a teret, és az ott található Szent Imre-szobrot - Shidló Ferenc alkotása - is. Elkészült egy 2x1,4 m nagyságú kerámia dombormű. A Dallamfa címet viselő alkotást a helyi Simándy József Iskola homlokzatán helyeztük el. Boldog Meszlényi Zoltán mártír püspök kerámia portréját a volt internálótábor emlékfalán helyeztük el. Megjelentettük Kistarcsa származástanát, melyben az 1719 és 1895 közötti születések, házasságok és halálozások mellett különböző statisztikai adatok is szerepelnek. Megjelentettük Deák Mór verseskötetét. Számos rendezvénnyel emlékeztünk meg Simándy József 100. születésnapjáról, és kiadtunk egy kötetet Emlékem Simándy Józsefről címmel.

Mire gyűjt:

Egykor a település határában volt Réti kápolna újjáépítése.

Emlékoszlop állítása Kistarcsa 550 éves jubileuma alkalmából.

Színes fényképes kiadvány Kistarcsa látnivalóiról.

Jó minőségű projektor az ismeretterjesztő előadásokhoz.

Ismertető táblák kihelyezése a jelentősebb látnivalókhoz.

A/3-as színes fénymásoló, nyomtató és szkenner.

 

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Egyszázalékos
kampány

Emlékoszlop állítása

KIKE

Településünk - Kistarcsa - Mátyás királytól származó alapításának 550. évfordulója alkalmából egy emlékoszlop állítását tervezzük.


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18666234-1-13
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.