Khetanipe a Romák Összefogásáért Egyesület


Célunk a hátrányos helyzetû, elsõsorban roma származású emberek segítése.

Adószám:
18315196-1-02

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Khetanipe a Romák Összefogásáért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Khetanipe Egyesület

Szervezet adószáma:
18315196-1-02

Honlap:
http://www.khetanipe.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/khetanipe/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/results?search_query=khetanipe+egyes%C3%BClet

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11731001-20105815-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 72510274

A szervezet címe:
7630 Pécs, Mohácsi út 103.

Tevékenységi kör:
Kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása

Tevékenység leírása:

 

„A Khetanipe a Romák Összefogásáért Egyesületet 1999-ben alapították meg többségében roma/cigány egyetemisták azzal a céllal, hogy a romák társadalmi és egyéni problémáit, hátrányait kezeljék, önkéntes és lelkes munkájukkal segítsék.”

Az alapító okirat szerint, az egyesület legfontosabb irányelvei a roma/cigány gyermekek és fiatalok oktatása, nevelése; identitásuk erősítése, a különböző roma/cigány nyelvek elsajátíttatása; a kultúra ápolása; a közösségi élet fellendítése, a roma/cigány emberek életkörülményeinek javítása, jogaik védelme; a drogmegelőzés és az egészséges életre való nevelés köré szerveződnek. Az egyesület kezdettől fogva együttműködik más roma/cigány és nem roma/cigány civil szervezetekkel, állami intézményekkel, hogy a „slumosodó” városrészekben nagy számban élő roma/cigány közösségeket, hátrányos helyzetű családokat, gyermekeket, fiatalokat segítse, összefogja, valamint problémáikra megoldási lehetőségeket keresve, információkkal, programokkal támogassa őket.

A szervezet tevékenysége igen szerteágazó és sokrétű, de arra törekszünk, hogy a különböző programok egymással szerves egységben, a közös célok érdekében komplexen működjenek. 

Mire gyűjt:

Egyesületünk elsősorban egy egynapos Balatoni kirándulásra gyűjt az István-aknán élő hátrányos helyzetű cigány/roma családoknak, hogy eljuthassanak ők is a híres ,,Magyar tengerre" . A Pécsett található szegregátumban működik egyesületünknek egy közösségi háza, ennek a renoválására, gyerekbarátabbá tételére törekszünk, erre gyűjtünk másodsorban.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ecc - Pecc kimehetsz, Balatonra elmehetsz!

Khetanipe Egyesület

Célunk, hogy az István-aknai szegregátumban élő hátrányos helyzetű roma családoknak szebbé tegyük az idei nyarukat egy Balatoni kirándulással.                                  

91% 223.300 Ft összegyűlt
245.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.