KéTTé Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány

​A ​ gyógy​ulásra​ és tanulá​sra nincs jobb hely a természetnél, mi elkísérünk és támogatunk!

A vadon-kalandterápia módszerével és a természet gyógyító hatásával terápiát és terápiás célú programokat nyújtani állami gondozott, onnan kikerülő és halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak.

Adószám:
18251067-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
KéTTé Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kétté Alapítvány

Szervezet adószáma:
18251067-1-43

Honlap:
http://www.kettealapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kettealapitvany/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200144-18532535-________

A szervezet telefonszáma:
+36 205421583

A szervezet címe:
1196 Budapest, Báthory utca 56.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A „kéTTé” - Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány 15 éve képviseli az élmény-, és kalandpedagógia, valamint vadon-kalandterápia módszereinek alkalmazását, fejlesztését, oktatását Magyarországon és nemzetközi szinten.

Az alapítvány pszichológus, szociális munkás, outdoor tréner munkatársai kiemelten foglalkoznak állami gondozott, és onnan kikerülő utógondozott fiatalok, halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok és fiatal szülők, valamint mozgássérült gyerekek és családjaik terápiás célú támogatásával, hogy önbizalommal telibb, boldogabb, egészségesebb életük lehessen. A természet gyógyító ereje és a természetben alkalmazott segítő módszerek alkalmazásának sikerességét mind több pszichológiai kutatás is bizonyítja. Év közben egyéni és csoportos terápiás foglalkozásokkal, melegebb évszakokban pedig  expedíciós kalandprogramokkal, természet-terápiás csoportokkal nyújtunk segítséget. 

Munkánkat bemutató rövid kisfilm a 444.hu jóvoltából:

https://444.hu/2020/11/15/a-vadonban-ejszakazni-is-para-de-a-legvaratlanabb-ha-vegre-valaki-arra-kivancsi-hogy-erzed-magad

TEVÉKENYSÉGEINK:

-Vadon- és Kalandterápiás projektek - állami gondozott fiatalok számára,

- Élményterápiás táborok és vadon/ természet-terápiás programok középiskolások, fiatal felnőttek, felnőttek számára

- Szakmai továbbképzésekek és az ÖSVÉNY Magyar Tapasztalati Tanulás Konferencia megszervezése

- nemzetközi projektek és kutatásokban való aktív részvétel

- első magyat tapasztalati tréner és vadon-, kalandterapeuta képzés és vadonelsősegély képzés kidolgozása és megvalósítása 

- rendszerszemléletű és természeti közegben megvalósuló pár-, és családterápia és önismreti csoportok vezetése

Mire gyűjt:

Az 1 %-os és az alkalmi adománygyűjtésekkel az a célunk, hogy alapítványunk az állami utógondozott, vagy a rendszerből kikerült, támogatás nélkül maradó fiataloknak nyáron vadonterápiás táborokat, az év folyamán pedig folyamatosan elérhető terápiás segítséget, életvezetési tanácsadást és kalandterápiás fejlesztő programokat tudjon nyújtani.

A köztudottan igen alacsony hatékonysággal és alulfinanszírozottan működő állami gondoskodás rendszerében a fiatalok nem, vagy csak minimális létszámban tudnak olyan segítő folyamatokban részt venni, melyek valóban pozitívan befolyásolják további életük alakítását, traumáik feldolgozását, antiszociális és önmaguk vagy környezetük rombolására irányuló későbbi viselkedésük megelőzését. A tapasztalati tanuláson alapuló és természetben zajló módszerek nagyon jól illeszkednek ennek a célcsoportnak a sajátosságaihoz, így nemzetközi szinten bizonyítottan is igen hatékonyak. Az ilyen programokban részt vevő fiatalok bűnözéssel, szenvedélybetegségekkel, munkanélküliséggel, hajléktalansággal kapcsolatos problémái jelentősen csökkennek.

A befolyt támogatásból

- a nyáron megvalósuló vadon-kalandterápiás, természet-terápiás intenzív programokat (szállás, étkezés, utazás, szakképzett outdoor és terápiás támogatás)

-  és az intenzív programokhot kapcsolódó egyéni mentorálási és terápiás folyamatokat 

szeretnénk fedezni.

Az adományozók egy-egy jelenleg gondozásban élő vagy volt állami gondozott fiatal tapasztalati-terápiás folyamatát, annak óráit is tudják támogatni, melyek fontos és elengedhetetlen részei (felkészítése és utánkövetése) a vadon-kalandterápiás nyári táborok hatékony megvalósításának. Ez a folyamatos segítő kapcsolat lehet a záloga a sikeres felnőtt életüknek, a hosszú távon is beépülő pozitív változások lehetőségének.  

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

az ERDŐ, a hely, ahol mindannyian otthonra lelhetünk

Kétté Alapítvány

Az állami gondozottak láthatatlanul, magányosan szenvednek. Segíts te is, hogy a kaland-, természet-terápia támogatásával újra-kapcsolódhassanak önmagukhoz és a természet gyógyító erejéhez.

103% 415.600 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.