Keresztutak Alapítvány

Segítő kezet nyújtunk a rászorulóknak!

Keresztutak Alapítvány működési engedélyét 2018. November 10. -én kapta meg. Kereszteződés olyan vállalkozások, nonprofit szervezetek és magán személyek között, akik igényeket kívánnak megoldani, felesleges termékeiket, raktárkészletüket, pénzbeli adományaikat, speciális kedvezményeiket alapítványunkon keresztül szeretnék eljuttatni a rászorulóknak. Ez keresztezi a szükségletet és a kínálatot. Alapítványunk a halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoportok " hátrányos helyzetű és beteg gyermekek, gyermeküket egyedül nevelő édesanyák, nagycsaládosok, létminimum alatt élők és időskorúak" támogatásának, segítésének, életkörülményeik javításának céljából jött létre. Különös figyelmet szentelünk a fogyatékkal élő gyermekek és családjaik számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora teher nehezedik ezekre a családokra, ezért akarunk a terheiken könnyíteni.

Adószám:
19099479-1-07

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Keresztutak Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Keresztutak

Szervezet adószáma:
19099479-1-07

Honlap:
https://www.keresztutakalapitvany.com

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/groups/358673448016603/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11736020-21455027-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 704170951

A szervezet címe:
8088 Tabajd, Petőfi S. utca 9.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:

Lehetőséget kívánunk biztosítani rendezvényeinken a társszervezeteknek, a támogató vállalkozásoknak és magánszemélyeknek a bemutatkozáshoz, tevékenységeik ismertetéséhez. Rendezvények szervezése meghívott előadókkal, az egészség üggyel és a megelőzéssel kapcsolatos témakörökben. Alapítványunk 2 hosszú távú programot indított: Patronáló Program Patronáló programunkkal halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységben és fogyatékkal élő embertársainkat akarjuk támogatni, Esélyt biztosítva ezzel a felzárkóztatásra egy emberibb életkörülmény megteremtésére. Jelenleg 2 személy patronálását végezzük. Menedékház Program: Alapítványunk példát akar mutatni Menedékház programjával. Országos hálózat kiépítésén dolgozik társszervezetek, alapítványok, vállalkozók közreműködésével, bevonásával. Az alapítványunk tulajdonába kerülő, vagy felajánlásokból származó ingatlanok felújításával, korszerűsítésével (akadálymentesítés, napelem program, stb.) menedék házakat hozna létre. Menedékház programunkat azok a halmozottan hátrányos helyzetű rászorulók vehetik igénybe, akik egyedül nevelik gyermekeiket, különös tekintettel a fogyatékkal élökre. Továbbá önhibájukon kívül munkahelyi és lakhatási problémákkal küzdenek ( árverezés, kilakoltatás, tragikusan megváltozott életkörülmények). Jelenleg 1 felajánlásból származó. korszerűsítésre váró ingatlan van a birtokunkban.

Mire gyűjt:

Sziasztok, Bálint vagyok!

Apa és anya nagyon szeret engem, ők nevelnek!

12 évvel ezelőtt születtem az ikertestvéremmel együtt,  akkor történt a tragédia. Egy méhen belüli fertőzés miatt, már a 26 héten megszülettünk, de a testvérem sajnos feladta a küzdelmet és már ötödik napon elveszítettük. Meghalt!  De  ő is, mint oly sok ártatlan gyermek, ő is ott ül a Mindenható Atya Istennek jobbján.

Apa és anya szeret engem,  és soha nem adják fel!

Közben én lélegeztető gépre kerültem és négy hónapon keresztül emberfeletti kitartással mindenki értem  küzdött. Az orvosok, a nővérek, apa és anya.

És eszébe nem jutott senkinek, hogy feladja!

Aztán megtörtént a második tragédia. A mesterségesen fenntartott légzésem alatt, egy olyan agyvérzést kaptam, ami miatt értelmileg és  mozgásban korlátozva vagyok. Az idegrendszerem lebénulása miatt az izmaim le vannak tapadva, össze vannak húzódva.

De hidd el, amit nekem mondanak megértem! Azt meg főleg, hogy ,,Szeretlek", ,,Te vagy a mindenem", ,,Én kis szerelmem"!  Aztán bújok az ölükbe, az arcukhoz, a karjukba. Mert én meg így tudom megértetni magam  és ezért:  

Apa és anya nagyon szeret és az életüket adják értem! 

De mint megtudtuk, van remény, legalább a mozgásomon javítani!

A remény hogy  a letapadt izmaim fellazuljanak, A fájdalmaim ezáltal elmúljanak és teljesebb életet élhessek, megkönnyítve ezzel  a saját életem.

Meg Apáét és Anyáét, mert nagyon szeretem Őket!!!

Ennek a reménynek neve is van: Nazarov műtét: https://lepjunkhogylephessenek.hu/hasznos-informaciok-a-nazarov-mutetre-induloknak

https://www.vaol.hu/vezeto-hirek/2022/06/a-vilaghiru-nazarov-doktor-operalta-meg-a-puspokmolnari

 

Önzetlen támogatásával a legkisebb adomány is óriási segítség Bálintnak.

A műtétre Barszelónában kerül sor.

Költsége: 3.335.000 Forint

A rehabilitációt részben a Pécsi Borsó-ház Intenzív terápiás központ végzi, átlag havonta egy hét intenzív terápia kb.138.000 Ft, ez még a műtét utáni első állapotfelmérés során, az alkalmazott technikák alapján kerül pontosításra, várhatóan 3-5 alkalom. Várható költsége: 690.000 FT.

 

Kérünk mindenkit, SEGÍTSENEK ! Itt megtehetik:

OTPBank: 11736020-21455027-00000000

A megjegyzés rovatba írják be : BÁLINT

Vállalkozóknakk igazolást küldünk a költség elszámoláshoz az adományról.

Kapcsolat tartó: Karsai István

Tel: 06 70 417 0951

Honlap: https://www.keresztutakalapitvany.com

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Gergő vagyok, Az ÉN történetem. Segíts! Nélküled elveszem!

Keresztutak

Gergőt édesanyja születése óta egyedül neveli, Gergőnek Total Colon Hirschsprung-féle és ezzel együtt számos más betegsége is van. Segíts, hogy könnyebb legyen az élete!

25% 120.000 Ft összegyűlt
480.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Bálint vagyok! Apa és Anya szeret engem, és nem adják fel!

Keresztutak

Bálint un. Nazarov féle műtétet követő intenzív rehabilitációval kiegészítve várhatóan annyi év után végre szabadabban tud majd mozogni. Segíts, hogy kiutazhasson a műtétre!

24% 120.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.