Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány

Eltűnt emberek és állatok felkutatásában tudunk segítséget nyújtani.

Az Alapítvány egyik alapvető célja, hogy a magyarországi korszerű speciális mentés és sürgősségi ellátás fejlesztése érdekében – a területileg illetékes katasztrófa védelmi hatóság által elfogadott, és integrált módon – önkéntes alapon szerveződve részt vegyen bajba jutottak felkutatásában és mentésében, mely feladatokat közfeladatként látja el. egész országban. Az alapítvány fő céljai megvalósítása során – esetenként együttműködve – különböző más állami, önkormányzati, gazdasági vagy civil szervezetekkel – az alábbi közfeladatokat látja el, tevékenységeket végzi: - Eltűnt állatok keresőkutyával történő felkutatása, befogásának segítése. - Nevelés, oktatás, ismeretterjesztés, képességfejlesztés - A természetvédelmi kultúra, a természet védelmével kapcsolatos ismeretek fejlesztése - Állategészségügyi feladatok Az alapítvány az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését, valamint az állatok szenvedésének megakadályozását tűzte ki célul. Távolabbi cél egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat létrehozása, állat örökbefogadási központ és állatmentő szolgálat létrehozása, mely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismertetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását, és a környezettudatos magatartás népszerűsítését. Hosszú távú célja az, hogy minél kevesebb állat szoruljon segítségre, ezért ismeretterjesztéssel, előadások megtartásával és minden egyéb más módon tesz azért, hogy a felelős állattartás és az állatvédelem magától értetődővé váljon Magyarországon.

Adószám:
19086831-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Keresőkutyás Szolgálat Alapítvány

Szervezet adószáma:
19086831-1-41

Honlap:
https://keresokutya.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/keresokutya/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCif_I9czjaNvuZu7oQqBsOQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12011351-01646350-00100008

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209562159

A szervezet címe:
1136 Budapest, Pannónia utca 44. 2 3.

Tevékenységi kör:
Tûzoltószervezet

Tevékenység leírása:

Az Alapítvány egyik alapvető célja, hogy a magyarországi korszerű speciális mentés és sürgősségi ellátás fejlesztése érdekében – a területileg illetékes katasztrófa védelmi hatóság által elfogadott, és integrált módon – önkéntes alapon szerveződve részt vegyen bajba jutottak felkutatásában és mentésében, mely feladatokat közfeladatként látja el. - Közreműködik a speciális mentéssel kapcsolatos oktatások-, képzések, és tanfolyamok megszervezésében. - Az önkéntes mentő-és segítőkutya, keresőkutya kiképzés, valamint állatvédelmi, és természetvédelmi tevékenység. - Társadalmilag hasznos önkéntes tevékenységek kezdeményezése és segítése által, ezáltal ellátatlan társadalmi szükségletek kielégítéséhez való hozzájárulás a közhasznú feladatok körében, kiemelten: önkéntes mentő-, kereső-, kutató-, és segítőkutya-kiképzés, hátrányos helyzetűek segítése, mentése és katasztrófa elhárítás, bajba jutott személyek felkutatása, állatvédelmi és természetvédelmi feladatok ellátása. Az alapítvány másik alapvető célja a bajba jutott állatok segítése és támogatása az egész országban. Az alapítvány fő céljai megvalósítása során – esetenként együttműködve – különböző más állami, önkormányzati, gazdasági vagy civil szervezetekkel – az alábbi közfeladatokat látja el, tevékenységeket végzi: - Eltűnt állatok keresőkutyával történő felkutatása, befogásának segítése. - Nevelés, oktatás, ismeretterjesztés, képességfejlesztés - A természetvédelmi kultúra, a természet védelmével kapcsolatos ismeretek fejlesztése - Állategészségügyi feladatok Az alapítvány az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését, valamint az állatok szenvedésének megakadályozását tűzte ki célul. Távolabbi cél egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat létrehozása, állat örökbefogadási központ és állatmentő szolgálat létrehozása, mely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismertetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását, és a környezettudatos magatartás népszerűsítését. Hosszú távú célja az, hogy minél kevesebb állat szoruljon segítségre, ezért ismeretterjesztéssel, előadások megtartásával és minden egyéb más módon tesz azért, hogy a felelős állattartás és az állatvédelem magától értetődővé váljon Magyarországon.

Mire gyűjt:

A Keresőkutyás Szolgálat az elmúlt években több száz kutya és macska mentését, felkutatását végezte el teljesen non-profit módon, mert valljuk, hogy az állatok mentése épp oly fontos, épp olyan családtagok sok családnál, mint a személyek. Természetesen mindezzel azonban nem szorítottuk hátrányba az alapvető célunkat, a személyek keresését sem, kutyáinkat alapvetően ezért képezzük, és nagy gondot fordítunk kutyáink évenkénti, a Nemzetközi Mentőkutyás Szervezet (International Rescue Dog Organization - IRO) által elismert vizsgáztatására, így képessé válunk arra, hogy kutyáinkkal, nemzetközi szinten is éles bevetéseken részt tudjunk venni. Ezért részt veszünk külföldi képzéseken, versenyeken és vizsgákon is a kutyáinkkal, valamint személymentéssel kapcsolatos tanfolyamokon, előadásokon képezzük magunkat (egészségügyi, alpin-technikai, etológiai stb.), ismereteinket folyamatosan frissítjük, hogy munkánkat minél hatékonyabban végezhessük. A hatékony felkészüléshez azonban szükségünk van olyan felszerelésekre, eszközökre, melyek mind a személyek, mind pedig az állatok eltűnése esetén jó szolgálatot tesznek. A következő tárgyi adományok azok, melyeknek óriási hasznát vennénk a kereséseink során: - Állatok szállítására is alkalmas autó - GPS: Garmin GPSMAP 64S - URH adóvevők: Motorola TLKR T82 Extreme, vagy Motorola TLKRT82 Extreme Quad - Összecsukható utazó, szoba kennel + ponyva: Savic Dog Residence fém szállítóbox 118x76x88cm, Savic Dog Residence Takaró Ponyva 118x76x88cm - Kutya méretű állatcsapda, kutyacsapda - Munkaruházat Természetesen a pénzadományoknak is nagyon örülnénk, hiszen rengeteg költségünk van, mind a képzés; belföldi, külföldi tréningek, vizsgák kapcsán, mind pedig eszközeink, felszereléseink gyorsan kopnak, melyeknek pótlása szintén nem kis anyagi ráfordítással jár.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.