Kerekasztal Társulás

SZÍNHÁZ + CSELEKVŐ GONDOLKODÁS = AKTÍV ÁLLAMPOLGÁR

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata. Küldetésünk olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon vetnek fel – életkortól függetlenül mindenki számára érdekes – társadalmi és erkölcsi kérdéseket. Előadásaink során a fiatalok nem egyszerűen nézői, hanem alkotó résztvevői a színházi eseménynek. Célunk, hogy gondolkodásra ösztönözzünk, és kérdéseket vessünk fel. Előadásaink alatt minden résztvevő véleménye, ötlete, személyes megjegyzése meghallgatásra talál, és hozzáadódik a közös játékhoz.

Adószám:
19182188-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kerekasztal Társulás

Szervezet rövid neve:
Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

Szervezet adószáma:
19182188-1-43

Honlap:
https://kerekasztalszinhaz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kerekasztalszinhaz

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@kerekasztalszinhazineveles9951

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103836-07893939-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304979207

A szervezet címe:
1113 Budapest, Kökörcsin utca 22. 2. 6.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

Társulatunk óvodás kortól egészen a felnőtt korig minden korcsoport számára kínál színházi nevelési programot. Előadásainkat a színházi és a színházi nevelési szakma elismert képviselőivel együttműködve, a saját, több mint negyed évszázados tapasztalatunkra építve valósítjuk meg. Munkánk a különböző színházi formák és pedagógiai módszerek kölcsönhatására épül. Játszóhelyünk elsősorban a Marczibányi Téri Művelődési Központ, de elvisszük előadásainkat az ország bármely pontjára és határainkon túlra is. Fontos számunkra, hogy a színházi élményből senki ne maradjon ki. Munkánk során nagy figyelmet fordítunk az utánpótlás nevelésére is: ösztöndíjas és hospitálási programunkkal nyújtunk lehetőséget a színházi nevelési szakma tanulmányozására.

Mire gyűjt:

Évtizedeken keresztül tartottuk fenn a társulatot és az előadásainkat úgy, hogy az iskolákból érkező diákcsoportok számára ingyenesen tettük hozzáférhetővé a programjainkat, hogy azok anyagi háttértől függetlenül mindenki számára elérhetők legyenek. Az elmúlt években jelképes összeget fizetnek az iskolások, de – a műfaj sajátosságaiból eredően – ezek az előadások csak külső források bevonásával tarthatók fenn. 2023-as működési keretet kategóriánkban 40%-kal csökkentették, ez jelentős bevételkiesést jelent, ami veszélyezteti a működésünket. Mindent megteszünk, hogy külföldi pályázati forrásokat találjunk a munkánk finanszírozására, de az ezekre való átállás, valamint a kiszámíthatatlan gazdasági környezet miatt most másfajta segítségre is szorulunk.

Jogállás:
Közhasznú

Kultúra
Bankkártyás
adománygyűjtés

Hogy minél több gyerekhez eljuthassunk!

Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

A működésünk került most veszélybe, de nem csüggedünk, inkább segítséget kérünk! :)


Adománygyűjtés indult: 2023.07.10.
Összeg: 1.760.400 Ft
Támogatók száma: 72
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.