Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány

Pozitív gondolkodású magyar közösség a gyarapodásért

Rohamosan egységesülő világunkban a hagyományos értékek pusztulása megállíthatatlannak látszik. Mi több, nemzetek, kultúrák, a természettel összhangban élő közösségek létét fenyegeti a lassú, de biztos sorvadás. A tárgyi és szellemi értékek eltűnése folyamatos és egyre fokozódó ütemű. Ennek a folyamatnak a megállítására, a sorvadás és pusztulás folyamatának megfordítása érdekében, a Kárpát-medence értékeinek számba vétele, kutatása, megőrzése és bemutatása érdekében hoztuk létre Alapítványunkat. Célunk, hogy megoldásokat és modelleket dolgozzunk ki az értékvesztés folyamatának megállítására, és ezekkel mintát mutassunk a Kárpát-medencében még meglévő természeti, társadalmi és kulturális értékek megőrzésére. További célunk egyedi programok kezdeményezése, tényleges értékmentő és érték teremtő munka végzése, példát mutatva ezzel a teljes Kárpát-medencei magyar társadalom egészének.

Adószám:
18408207-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Kárpát-medencei Értékmentő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
KÉRA - Kárpátmedencei Értékmentő Alapítvány

Szervezet adószáma:
18408207-1-42

Honlap:
http://magyar-ertekmentes.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/ertekmento/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10300002-10599930-49020010

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202458507

A szervezet címe:
1072 Budapest, Munkás utca 3/B. I. emelet 4.

Tevékenységi kör:
Népmûvészet, hagyományõrzés

Mire gyűjt:

Alapítványunk tagjai fontosnak tartják, hogy a magyar értékek, szokásaink, népművészetünk, műemlékeink, nyelvünk megmaradjanak és a következő nemzedékek számára is értéket jelentsenek. Ennek egyik formájaként merült fel az igény egy nyári tábor megszervezésére. A tábor fő célja a Kárpát-medencei fiatal felnőttek számára egy olyan találkozási közeg biztosítása, ahol lehetőségünk van egyrészt kultúránk, hagyományaink mélyebb megismerésére, másrészt szemléletünk, életvitelünk révén megerősödni nemzeti öntudatunkban, hovatartozásunkban. A támogatásokból összegyűlt pénzből például kézműves foglalkozásaink anyagköltéségét, a kiránduláshoz szükséges busz bérlését, szállást, étkezést és előadóink számára összekészített ajándékcsomagokat finanszíroznánk. Amennyiben munkánkat nem anyagi hozzájárulással szeretné támogatni, kérem vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségek egyikén.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.