k2 Színház Alapítvány

Legyen véleményed!

A lehető legközelebb hozni a színházat az emberekhez. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a színház kilépjen az emberek közé, valós párbeszédet kezdeményezve és értéket, élményt, lehetőséget adjon az emberek kezébe. Éppen ezért előadásaink mindegyike valamilyen valós társadalmi, morális kérdést tesz fel. Elkötelezetten hiszünk abban, hogy a színház elsődleges funkciója nem a szórakoztatás. Közszereplőként óriási feladatunk van abban, hogy olyan platformot teremtsünk, ahol őszintén, gátlások és határok nélkül lehet beszélgetni, megosztani, kapcsolódni ebben a kifordult világban.Nagyon fontosnak tartjuk a fiatalokkal való kommunikációt, melynek érdekében létrehoztuk tantermi színházi projektünket. Nagy örömmel tölt el minket, hogy kezdeményezésünk ennyire sikeres.

Adószám:
18271285-1-14

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
k2 Színház Alapítvány

Szervezet rövid neve:
k2 Színház

Szervezet adószáma:
18271285-1-14

Honlap:
http://www.k2szinhaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/k2szinhaz/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/k2szinhaz

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11743002-29910207-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 306009789

A szervezet címe:
8621 Zamárdi, Dobó István utca 31.

Tevékenységi kör:
Közhasznú mûvészeti tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

A K2 Színház Alapítványt 2011-ben a k2 Színház működtetésére hoztuk létre, azzal a céllal, hogy minél hamarabb megteremtsük a szükséges jogi hátteret működésünkhöz és eredményesen pályázhassuk szakmai programjaink megvalósítására. 2011 és 2014 májusa között a társulás 7 előadást hozott létre, párhuzamosan végezve tanulmányaikat a Kaposvári Egyetem művészeti karán. Ezen előadások mindegyikének legnagyobb problémája a továbbjátszás volt, mivel több vendégművészt is foglalkoztatottunk, valamint az egyetemről is több osztály hallgatóit vontunk bele a közös munkába és idővel egyeztethetetlenné váltak a projekt alapon létrehozott előadások. Ennek okán született meg 2014-re az az elhatározás, hogy a tanulmányok végeztével új felállásban, állandó társulattal kezdjünk el dolgozni. A K2 Színhát Alapítvány által működtetett k2 Színház 2014 májusa óta állandó társulattal működik. Átlagosan évi 5 új bemutatóval, tantermi színházi projekttel, drámatáborral és egyéb művészeti projektekkel dolgozunk. Az elmúlt évek alatt a társulat összesen 29 új előadást hozott létre, melyeknek többsége ősbemutató volt, 3 évvel ezelőtt elkezdtük nyári drámatáborainkat, valamint ifjúsági programunkat, melynek célja, hogy minél több diák találkozzon színházzal és lehetőséget kapjon véleményének kifejezésére az iskolai évek alatt.

Mire gyűjt:

Jelenlegi gyűjtésünkkel az a célunk, hogy egyik legkedvesebb előadásunkkal, Szophoklész Antigonéjával eljussunk a Kalkuttai Nemzetközi Gyerekszínházi Fesztiválra, ahova az előadás meghívást kapott. Fontos számunkra, hogy előadásainkkal, amennyire lehetőségeink engedik, minél több helyre eljussunk, hiszen ezen élmények által mi is többek leszünk. Minden tapasztalat, új látásmód segít minket az úton. A Fesztivál csak a kint tartózkodás költségeit állja, a replőjegyben nem tudnak segíteni. Sajnos, mint független színházi alkotóknak, nincs megfelelő költségkeretünk egy-egy ilyen út megfinanszírozásában. Jelenleg csupán annyi forrásunk van, hogy egy színész kiutazását fedezzük. Abban szeretnénk segítséget kérni, hogy mindhárom színész és a rendező is – így az előadás - eljuthasson a Fesztiválra.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.