K-Monitor Közhasznú Egyesület

technológiával, tudással és részvétellel a közpénzek elszámoltatható felhasználásáért.

Célunk a korrupcióval és a közpénzkövetéssel kapcsolatos szemléletformálás, amihez kutatásainkkal, elemzéseinkkel és ajánlásainkkal járulunk hozzá. Valljuk, hogy az információs technológia fejlődése elősegíti a demokratikusabb társadadalom létrejöttét, amihez online eszközeinkkel járulunk hozzá.

Adószám:
18193288-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
K-Monitor Közhasznú Egyesület

Szervezet rövid neve:
K-Monitor

Szervezet adószáma:
18193288-1-42

Honlap:
http://www.k-monitor.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Kmonitor

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC_l0I-Xy5ufaPCLGsNuXEuQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700732-48899901-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-789-5005

A szervezet címe:
1077 Budapest, Rózsa utca 8 I. 12.

Tevékenységi kör:
Közhasznú tudományos, kutatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:

▶A K-Monitor adatbázis: az adatbázist azért hoztunk létre, hogy könyvtárszerűen összegyűjtsük, és könnyen kereshetővé/elérhetővé tegyük az online-sajtó korrupcióról, közbeszerzésekről, közpénzfelhasználásról, illetve általában a közélet tisztaságáról, átláthatóságáról szóló írásait. ▶A Háló adatbázis: informatikai fejlesztésünk célja a magyar gazdasági és politikai elit kapcsolati hálójának feltérképezése és a közpénzből finanszírozott beszerzések, támogatások átláthatóvá tétele. ▶A Transparency Internationallel közös RedFlags.hu projekt során egy olyan kockázatjelző és előrejelző rendszert fejlesztenünk, amely segít azonosítani a gyanús közbeszerzéseket. ▶Az „Adatozz okosan!” a K-Monitor Egyesület nyílt adathasználattal foglalkozó projektje a Norvég Civil Alap támogatásával. A kétéves projekt során a K-Monitor nemzetközi partnerei és magyar informatikai és adatszakértők segítségével a nyílt adatok használatát népszerűsíti és fejleszti a magyar civil szektorban és a médiában. Követtük a Nyílt kormányzati Együttműködéshez (OGP) tett magyar vállalások teljesülését, és az új vállalások minőségét. Több másik civil szervezettel felléptünk az információszabadság módosítása ellen, ennek köszönhetően a köztársasági elnök visszaküldte a törvényt a parlamentnek, amely visszavonta az egyik vitatott rendelkezést. A Transparency Internationallel és az atlatszo.hu-val együttműködésben a Kampánymonitor 2014 kampányidőszakában folyamatosan figyelemmel kísértük az országos listát állító pártok kampányköltéseit, eredményeinket a kepmutatas.hu honlapon tettük közzé. A projekt eredményeként a választók teljesebb képet kaptak a politikai pártok kampányainak működéséről és azok valós költségeiről. 2013-ban több alkalommal felhívtuk a figyelmet a közbeszerzési törvényben rejlő korrupciós kockázatokra, és javaslatot tettünk ezek orvoslására is. Első eredményként elértük, hogy most már megköveteli a közbeszerzési szerződések közzétételét a módosított törvény.

Mire gyűjt:

Adatozz okosan - táblázatkezelés kezdőknek

 

A kezdeményezés célja, hogy 5 alkalmas tanfolyam formájában alapvető táblázatkezelési készségeket tanítson meg civil szervezetek munkatársainak - főként rászorulókkal dolgozó szervezeteknek -, akik aztán tovább tudják adni ezt a tudást, így nemcsak nekik, hanem a körülöttük lévőknek is jobb munkavállalási esélyeik lesznek.

 

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Járjuk körbe a korrupciót!

K-Monitor

100% 351.500 Ft összegyűlt
350.000 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Járjuk körbe a korrupciót!

K-Monitor

43% 216.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.