JóPont Alapítvány

Mindig van egy jó ügyünk!

Az alapítvány célja az adományozás népszerűsítésén keresztül elsősorban - de nem kizárólagosan - a Velencei tó térségében mindazon értékek megóvása és továbbörökítése, melyek hozzájárulnak a természetvédelmi és karitatív kultúra fejlesztéséhez valamint a fenntartható életvitel mindenki számára elérhető alapjainak letételéhez.

Adószám:
19313898-2-07

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
JóPont Alapítvány

Szervezet rövid neve:
JóPont

Szervezet adószáma:
19313898-2-07

Honlap:
https://www.jopontadomanybolt.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/jopontadomanybolt

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10402908-50526949-65751013

A szervezet telefonszáma:
+36 309968939

A szervezet címe:
2484 Gárdony, Rigó utca 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:

A JóPont Alapítványnál arra törekszünk, hogy közrefogjuk a helyi vagy környékbeli lakosság azon részét, mely tettre készen tud és akar felelősséget vállalni olyan ügyek iránt, melyek – legyenek akár helyi vonatkozásúak akár országos szintűek, akár karitatív akár környezetvédelmi témájúak – azt célozzák meg hogy élhetőbb és gazdagabb legyen a környezetünk. Támogattunk helyi iskolákat, óvodákat, gyermekotthonokat, állatmenhelyeket, vadmadárkórházat, menekülteket, ültettünk fákat. Szóval ott voltunk mindenhol ahol egy-egy ügy kapcsán a szívünk nagyobbat dobbant. Mottónk hogy „Mindig van egy jó ügyünk!” Most megint van.

Mire gyűjt:

2024 első negyedévében Fejér vármegye több településén (Székesfehérvár, Dinnyés, Adony, Csákvár, Csákberény, Pusztaszabolcs, Bodajk és továbbiak) helyi önkormányzatokkal és szervezetekkel együttműködve molnár és füsti fecske fészkek telepeit hozzuk létre. Szeretnénk tudatosítani és felhívni a figyelmet szárnyas barátaink munkájára, és aktívan tenni értük: a szúnyoginvázióra való panaszkodás helyett cselekvés a természet sokszínűségéért!

Második negyedévünk a helyi mentőállomás dolgozóinak körülményeire és annak javítására fókuszál, szeretnénk visszaadni azoknak akik azzal töltik a mindennapjaikat, hogy kérdés nélkül tesznek a közösségért.

Az első félév Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikummal közös projektünk a Velencei-tó Műhelye, amelyben a diákok a helyi idősek otthona lakóival közösen alkotnak havi egy alkalommal a JóPont adományboltjaiból érkező textilhulladékból áthidalva a generációs szakadékot és új élet adva a körforgásban magasabb szintre visszahelyezett anyagoknak.

Harmadik negyedévben a macskaivartalanítás fontosságát helyezzük reflektorfénybe szintén aktívan közreműködve.

Negyedik negyedévünk pedig a gyermekek karitatív szolgálatáról fog szólni ismét.

Úgy támogatjuk ezeket az ügyeket, hogy amellett, hogy valós segítséget adunk, azt amire épp szükség van az adott területen, rájuk irányítjuk a helyi közösségünk figyelmét és aktív jócselekedeteit is, ezzel megsokszorozva azt az erőfeszítést, amit ők és mi tenni tudunk az ügyükért, mert hiszünk az együttműködés szinergiájában. Mindig van egy jó ügyünk!

Zöld
Bankkártyás
adománygyűjtés

Mindig van egy jó ügyünk!

JóPont

Fejér vármenyében molnár és füsti fecske fészkek telepeit hozzuk létre, aktívan teszünk szárnyas barátainkért, a szúnyoginvázióra való panaszkodás helyett teszünk a sokszínűségért!


Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.