Játszótér Alapítvány

Játszani jó!

A Játszótér Alapítvány alapfilozófiája, hogy a játék, mint tevékenység, az emberek életének szerves és fontos része, ezért mindenki számára, kortól, nemtől és bármilyen más megkülönböztetéstől mentesen, meg kell teremteni a játék lehetőségét. Ennek oka, hogy a játék folyamán fejlődik a motorikus mozgás, szociális kapcsolatokat építünk ki, társadalmi normákat sajátítunk el, a játék segít beilleszkedni új közösségekbe, elfogadni az egymás közötti különbségeket, megtanít csapatban dolgozni, fejleszti a kommunikációs készségünket, és egészségesebbek is leszünk tőle. Ezért szükséges a játék minden ember számára, kortól függetlenül, melyet Alapítványunk támogat és elősegít.

Adószám:
18519321-1-04

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Játszótér Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Játszótér Alapítvány

Szervezet adószáma:
18519321-1-04

Honlap:
http://jatszoteralapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/jatszoteralapitvany/?ref=bookmarks

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000047-84760011

A szervezet telefonszáma:
+36 204888951

A szervezet címe:
5600 Békéscsaba, Pongrácz András utca 63.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Szervezetünk tevékenysége 3 fontos témakör köré szerveződik jelenleg:

(1) Fiatal civilek, játszó közösségek segítése, fejlesztése, civil infrastruktúrák létrehozása, működtetése: Ennek érdekében együtt dolgozunk a békés megyei diáksággal, diákönkormányzatokkal, hallgatói érdekképviseletekkel, a számukra játékos fejlesztő foglalkozásokat, képzéseket tartunk. Korábban oszlopos tagjai voltunk az Andrássy Úti Társaskör ifjúsági közösségi tér és civil közösségi iroda működtetőinek, és jelenleg egy hasonló közösségi iroda létrehozásán dolgozunk. Ehhez indítottuk el 2021-ben a "Kell egy hely!" kampányunkat is.

(2) Fiatalok munkakeresésének támogatása, pályaorientációs tevékenységek: Békés megye szerte segítünk pályakezdőknek, iskolaválasztás előtt állóknak, hogy helyesen tudjanak dönteni, elhelyezkedni. Tapasztalatunk szerint az iskolarendszer nem ad ehhez elég támogatást, sok fiatal kallódik, ezért szükség van az általunk nyújtott játékos tanácsadásokra, rendhagyó osztálfőnöki órákra.

(3) Egy egész kárpátmedencét felölelő együttműködés keretében minden évben megszervezzük a VEKTOR nevű rendezvényünket, ahol 50-60 fiatal számára tartunk képességfejlesztő foglalkozásokat nemformális oktatási módszerekkel, játékokkal. A pontos témát, tematikát mindig a résztvevőkkel közösen találjuk ki, aminek köszönhetően évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a program iránt.

Mire gyűjt:

Kell egy hely! :)

 

Békéscsabán jelenleg nincs a fiatalok számára, velük közösen létrehozott közösségi tér, ahová egy nehéz nap végén, egy nehéz dolgozat előtt, vagy csak úgy szabadidejükben, esetleg a buszra várva betérhetnek. Az Andrássy Úti Társaskör megszűnése hatalmas űrt hagyott maga után, amit egy éve nem sikerül betölteni. A korábbi dolgozókkal, városi civilekkel ma is azon munkálkodunk, hogy újra legyen egy nyitott ifjúsági tér, ami csak a faitaloké. Ahol a szakemberek értük, mégis velük együtt dolgoznak. Ahol lehetőség van a kikapcsolódásra, a közösségépítésre, de az önkéntességre, a fejlődésre, és a segítségkérésre is. Nem egyszerűen egy közösségi teret, hanem egy komplex ifjúsági szolgáltató központot hozunk létre, melyre óriási szüksége van a város fiatalságának.

Egyszóval: Kell egy hely! :)

 

Amivel már rendelkezünk:

- Megvannak a szakembereink, a tudásunk, az elkötelezettségünk, hogy újra létrehozzuk azt a csodát, amit korábban az Andrássy Úti Társaskör jelentett a helyi fiatalok számára,

- Megvan a lehetséges helyszín is Békéscsaba szívében, egy jól megközelíthető, mégis kellően elrejtett, korábban alapítványi iskolaként működő épületben,

- Megvannak a fiatalok és közösségeik is, akik már nagyon várják a kezdést, akik már több felmérés keretében is kimondták, hogy szükségük ven egy nyitott közösségi térre.

 

Amire szükségünk van: támogatás, hogy munkához láthassunk! Kérjük, támogassa kezdeményezésünket, hogy ismét legyen egy hely a békéscsabai fiatalok számára, és értük.

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Játszótér Alapítvány támogatása

Játszótér Alapítvány

Szervezetünk számos programmal segíti az ifjúságot mindennapi boldogulásában (pl.: VEKTOR tábor, munkakeresési tanácsadás stb.). Támogatásoddal ezen munkánkat segíted!


Adománygyűjtés indult: 2021.02.22.
Összeg: 153.600 Ft
Támogatók száma: 17
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.