"JÁRMIKA Jövőkép" Gyermek Alapítvány

A szolgálat a vallásos élet egyik fő eleme. Az igaz hívő élet titka Isten szeretete és az emberek szolgálata.

Magyarországon elsőként szeretnénk elkészíteni a Biblia magyarnyelvű dramatizált változatát. Az összefogás célja, hogy a hazai színházi- és szinkronvilág legjobbjaival közösen elkészüljön egy olyan modern hangzóanyag, amely a következő évtizedekben is friss és különleges élményt nyújt majd minden hallgatójának.

Adószám:
18129566-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
"JÁRMIKA Jövőkép" Gyermek Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Dramatizált Biblia

Szervezet adószáma:
18129566-2-41

Honlap:
http://www.dramatizaltbiblia.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/dramatizaltbiblia

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCHFGwhrfDeyDj6saGSsrkdw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11704007-20242671-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 301783633

A szervezet címe:
1139 Budapest, Röppentyű köz 5. fszt. 4.

Tevékenységi kör:
Közhasznú kulturális tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:
A Magyar Bibliatársulat által 2014-ben kiadott Új fordítású revideált Biblia szöveget (https://abibliamindenkie.hu/) a mai kor igényeinek megfelelő hangzásvilágba helyezik, hogy minél szélesebb hallgatói körbe tudják az ige szavait eljuttatni. A hangoskönyvektől eltérően, nemcsak a beszélő lesz hallható, hanem megelevenedik a körülötte lévő világ is. A külön erre a projektre szerzett zenék mellett, a környezeti zajok, az állatvilág és a történet távoli szereplői egészítik majd ki az összhatást. Az elkészült hanganyagot egy szerveren fogjuk tárolni, amihez regisztráció útján lehet majd hozzáférést kapni. Ez a szerver elérhető lesz asztali gépekről, tabletekről weblap formájában, podcastként, illetve speciális saját applikáció segítségével okos telefonokról is. A létrehozott és feltöltött felvételek meghallgatása ingyenes lesz, de támogatási céllal fejezeteket, könyveket vagy akár a teljes Dramatizált Bibliát is meg lehet majd vásárolni.

Mire gyűjt:
A több mint 9000 percnyi szöveg felvétel többhónapos intenzív munkát igényel, így a készítők számítanak a közönség támogatására is. A közel 150 órányi hanganyagot ellátjuk elektronikus könyvjelzőkkel, így könnyen használható lesz akkor is, ha egy nagyobb részre kíváncsi valaki illetve, ha akár csak egy mondatot szeretne felidézni. A bemutatkozó anyagok már elkészültek, amelyeket több napon keresztül, nagy odafigyeléssel készítettünk el. Minden résztvevő hívő emberként természetesnek vette ezt a fajta szolgálatot, így önerőből el tudtunk készíteni jó néhány fejezetet. A munka folytatásához, és a kialakított minőség fenntartásához elengedhetetlenül szükséges a hívő és nem hívő emberek támogatása.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.