InDaHouse Hungary Egyesület

Hozz egy mosolyt, vigyél egy másikat!

Az InDaHouse Hungary Egyesület önkéntesei borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat heti rendszerességgel. Célunk, hogy a hozzánk járó gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító felnőttekké váljanak, akik a tőlünk kapott támogatást be tudják építeni a gyermekeik nevelésébe.

Adószám:
19102382-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
InDaHouse Hungary Egyesület

Szervezet rövid neve:
InDaHouse Hungary

Szervezet adószáma:
19102382-1-05

Honlap:
https://indahousehungary.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/indahousehungary/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCyjxbexb8e_n2nGmtxbFtng?

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-83572155

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 705704950

A szervezet címe:
3852 Hernádszentandrás, Táncsics út 91

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

1. Kora gyermekkori program 

A kora gyermekkori programban a 0-4 év közötti kisgyerekekhez (és családjaikhoz) járnak házhoz az önkéntesek hétvégente, 3 településen (Pere, Hernádszentandrás, Ináncs) fejlesztő foglalkozásokat tartani, a családjukat is bevonva.

A program célja, hogy játékosan fejlesszük a kicsik készségeit, megelőzve a körülményeikből adódó lemaradások kialakulását, amit a későbbiekben egyre nehezebb behozni.

2. Iskolaelőkészítő program

2020 szeptemberében nyitottuk meg a fügödi fejlesztőházunkat, ahol az iskolaelőkészítő foglalkozásainkat tartjuk. A nagycsoportos kisgyerekek négy településről (Pere, Hernádszentandrás, Ináncs és Fügöd) érkeznek hozzánk hétvégenként, többségük a fügödi cigánytelepről. A foglalkozások feladatait gyógypedagógus önkénteseink állítják össze.

3. KisTanoda

A kisTanodai program jelenleg két helyszínen valósul meg, a hernádszentandrási központunkban és a fügödi házunkban. A program keretében kisiskolás gyerekeknek nyújtunk heti rendszerességű, egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat. A háttérben minden héten önkéntes mentorok és feladatlapkészítők dolgoznak azért, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk támogatni a gyerekek fejlődését.

A kisTanodában az a célunk, hogy minden gyerek a saját tempójában elsajátítsa az alapvető írás, olvasás és számolási készségeket, ezzel megalapozva a későbbi hatékony tanulás feltételeit. Mindezt úgy tesszük, hogy a gyerekek számára, az általuk választott témában készítjük a feladatokat, ezzel motiválóvá és élvezetessé téve a tanulást.

4. NagyTanoda

A nagyTanoda program 2022. őszén indult el, amelyben heti rendszerességgel tartunk kooperatív jellegű foglalkozásokat felsős és középiskolás gyerekek számára. Az órák sajátossága, hogy a gyerekek csapatokban dolgoznak és valós élethelyzetekből merített gyakorlati problémákat oldanak meg. Ezeken az alkalmakon a kreatív, logikai, helyzetfelismerő és megoldó képességek erősítése mellett a kommunikációs, együttműködési és szociális készségek fejlesztésén van a hangsúly.

Célunk, hogy felkészítsük a gyerekeket azokra a szituációkra, amelyekkel később felnőttként a mindennapi életben találkozhatnak. A kooperatív jellegű foglalkozások mellett az angol nyelv elsajátítása is szerepet kap, így minden második héten kommunikáció fókuszú alkalmakat tartanak az önkénteseink. A hétvégi csoportos órákon túl, segítséget nyújtunk az iskolai tananyagban vagy egy-egy vizsgára való felkészülésben is. Önkénteseink hétköznap délutánonként online órák keretében támogatják a nagyTanoda programban részt vevő gyerekeket.

Mire gyűjt:

Az InDaHouse aktuális gyűjtésének fókuszában az új tanodaépületünk építkezésének megvalósulása áll.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Építsd velünk! - Az új InDaHouse-tanodaépület befejezése

InDaHouse Hungary

Idén szeptembertől már 270 gyerek lesz az InDaHouse-ban, így nem fogunk elférni az eddigi két házunkban. A harmadik befejezéséhez most te is hozzásegíthetsz minket adományoddal.

101% 404.200 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Villanyozzunk fel egy családot!

InDaHouse Hungary

Egy borsodi kisfaluban ötgyermekes anyuka vált lakástűz áldozatává. A legfontosabb a villamoshálózat kiépítése, ennek az anyagköltségeire gyűjtünk, a munkát a villamosmérnök önkéntesünk koordinálja majd.

115% 230.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.