InDaHouse Hungary Egyesület

Hozz egy mosolyt, vigyél egy másikat!

Az egyesület célja, hogy minden gyerek egyenlő esélyekkel rendelkezzen és felnőttként önmegvalósító életet élhessen függetlenül származásától, lakóhelyétől, anyagi helyzetétől, családja lehetőségeitől. - a gyerekszegénység csökkentése, a hátrányos helyzetű gyerekek esélyeinek növelése, oktatásuk és társadalmi befogadásuk által, - egy olyan társadalom megteremtése, ahol a különböző háttérrel rendelkező emberek ismerik és segítik egymást, együttműködnek egymással, - a szélesebb társadalommal megismertetni a hátrányos helyzetű gyerekek nehézségeit, élethelyzetét és minél több önkéntest, támogatót bevonni helyzetük javításába, -a Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe születő gyerekek társadalmi és gazdasági helyzetének javítása, az önkéntesség és társadalmi felelősségvállalás elterjesztése, - egy Önkéntes- és Gyerekközpont működtetése Hernádszentandráson, emberi és anyagi erőforrások áramoltatása az érintett térségbe.

Adószám:
19102382-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
InDaHouse Hungary Egyesület

Szervezet rövid neve:
InDaHouse Hungary

Szervezet adószáma:
19102382-1-05

Honlap:
https://indahousehungary.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/indahousehungary/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCyjxbexb8e_n2nGmtxbFtng?

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-83572155

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 705704950

A szervezet címe:
3852 Hernádszentandrás, Táncsics út 91

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Kora-gyerekkori fejlesztés: Önkénteseink járják a falvakat fejlesztő játékokkal, és minden kicsi gyerekkel (0-6 éves kor között) családi közegében 45 percen át játszanak. A tevékenység célja, hogy csökkentsük azokat a hátrányokat, amelyek a szegénység, illetve a fejlesztés hiánya miatt ebben a korban kialakulnak és az iskolában már behozhatatlanná nőnek. A fejlesztendő területek: szókincs, tájékozódás, kis- és nagymozgások, számfogalom, logika, önálló feladatmegoldás, stb. Iskola-előkészítő: A 6-7 évesekkel egy órás egyéni foglalkozás keretében fejlesztjük azokat a készségeket, amelyekre az első osztályban szükségük lesz. Egyéni fejlesztés az iskolásoknak: Minden gyerek 1-1,5 óra személyre szabott fejlesztésen vehet részt. A kisebbek egy órát, a nagyobbak másfél órát töltenek egy-egy önkéntessel. Itt kifejezetten azokra a tantárgyakra, képességekre koncentrálunk, amiben a gyereknek nehézségei vannak. Jellemzően a matekos, szövegértési és idegennyelvi (angol, német) készségeket igyekszünk fejleszteni. Általában alapszintű tananyagot kell átadni, nincs szükség speciális tudásra az önkéntes részéről. Állomásos játék és csoportos foglalkozások: Játékos kiscsoportos foglalkozások, ahol egy adott témát dolgozunk fel kreatív, interaktív eszközökkel a gyerekekkel. Emellett “jégtörő” csoportos (társas készség fejlesztő) játékokat is játszunk. Illetve rendszeresen használunk társasjátékokat is. Mentor program: Minden iskolás gyerekünk fejlődését egy-egy mentor követi figyelemmel. A mentor feladata az iskolával és a családdal való kapcsolattartás, illetve annak az ellenőrzése, hogy a tanodában zajló egyéni fejlesztő foglalkozások során valóban azt kapja a gyerek, amire szüksége van. Napközis táborok: Igyekszünk minden iskolai szünetben megteremteni a lehetőségét annak, hogy egy-egy tematikus tábort szervezzünk a tanodába járó gyerekeknek. Ezek mindig egy, a gyerekek által választott téma köré szerveződnek. Pl. tánc, zsonglőr, bűvész, újságíró táborunk volt már.

Mire gyűjt:
Az InDaHouse gyűjtéseinek középpontjában a működésünkhöz szükséges eszközök, vagy a családjaink számára szükséges felújítási munkák állnak.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Villanyozzunk fel egy családot!

InDaHouse Hungary

Egy borsodi kisfaluban ötgyermekes anyuka vált lakástűz áldozatává. A legfontosabb a villamoshálózat kiépítése, ennek az anyagköltségeire gyűjtünk, a munkát a villamosmérnök önkéntesünk koordinálja majd.

115% 230.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.