Humán Platform Egyesület

"Tedd magad szabaddá!"

A Humán Platform az egészségügy, a kultúra, az oktatás és a szociális ágazat terén működő szakmai és civil szervezetek és személyek összefogása. Célunk a szakmai értékek közvetítése és védelme, az emberi életminőség javulása és a társadalmi szolidaritás erősödése.

Adószám:
18254053-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Humán Platform Egyesület

Szervezet adószáma:
18254053-1-42

Honlap:
http://humanplatform.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/HumanPlatform

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/humanplatform

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10020016-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36-30-1234567

A szervezet címe:
1094 Budapest (Trafó-Kortárs Művészetek Háza), Liliom utca 41.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gazdasági érdekképviselet

Tevékenység leírása:
A Humán Platformnak főbb tevékenységi körei: • együttműködés a tagszervezetekkel rendezvények szervezésében és lebonyolításában, szervezetfejlesztés, hálózatépítés; watchdog tevékenység működtetése, amely a HP által lefedett területeket érintő változásokat, szakpolitikai fejleményeket monitorozza; • Demokrácia/érdekérvényesítés szeminárium sorozat, amely a szakmai csoportok, és a hozzájuk kötődő aktivisták tudásának elmélyítését, a legfiatalabb (döntően egyetemista) csoportok figyelmének felkeltését célozza. • Vitaszínház/Törvényhozó színház, amely a fővárosban és vidéki helyszíneken a szakmai közügyek társadalmasításának újszerű, idehaza eddig nem alkalmazott eszköze lenne. • Előkészítés alatt van továbbá egy kulturális és oktatási vitasorozat/fórum, amely a legfontosabb, intézményi, strukturális kérdéseket és ágazati összefüggéseket tárja fel a hazai kulturális és oktatási rendszerben. Ehhez kapcsolódóan fórumokat tervezünk a fővárosi és vidéki helyszíneken a tagszervezetek kezdeményezésében, de helyi intézményi/önkormányzati/állami szereplők bevonásával. Négy ágazatot lefedő ernyőszervezetként számos civilszervezettel kezdtünk együttműködni közös célok mentén, illetve számos állampolgári kezdeményezést támogatunk, segítünk. Első megmozdulásunk volt a hallgatói követelések (http://youtu.be/mBMujGOWef8) támogatására 2012. december 17-én lezajlott "Humán Platform" tüntetés a Szalay utcában. Nyomon követtük a NER első négy évét az oktatás és a kultúra területén (http://humanplatform.hu/watchdog/). 2014 márciusában részt vettünk a Budapest, Szabadság téri "Eleven Emlékmű" létrehozásában (http://youtu.be/WoVFJjquLUk), majd 2014. március 27-én a "Sétáló Emlékmű" címmel tüntetést tartottunk az Élet Menete előtt. A 2014-es önkormányzati választások előtt egy élhető Budapestért kampányoltunk (http://humanplatform.hu/5bp/). Majd "Tedd magad szabaddá!" mottóval tüntettünk és ünnepeltük 2014 október 23-át (http://youtu.be/20GRoV7PzgI). Legutóbb "Putyin: nyet! - Európa: igen!" címmel vonultunk a Keletitől a Nyugatiig Putyin látogatása előtt egy nappal (http://humanplatform.hu/putyin-nyet-europa-igen/ és http://youtu.be/Omk3z5L2Jys).

Mire gyűjt:

A Humán Platform az egészségügy, a kultúra, az oktatás és a szociális ágazat terén működő szakmai és civil szervezetek, valamint személyek összefogása. Célunk a szakmai értékek közvetítése és védelme, az emberi életminőség javulása és a társadalmi szolidaritás erősödése. Feladatunk az érdekképviselet, a mindenkori hatalom szakmai és civil kontrollja a humán szférát érintő kérdésekben. Részt kívánunk venni a civil társadalom mozgósításában. Támogatjuk az alulról szerveződő civil közösségek kiépülését, megerősödését, és együttműködünk velük közös céljaink elérésében. Kiállunk az alapvető demokratikus jogok, a kisebbségi vélemények és az értékek sokszínűségének tiszteletben tartása mellett. A humán szféra eszközeivel küzdünk a társadalmi mobilitásért, az egyenlőtlenségek csökkentéséért és a méltóságteljes emberi életért.

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Tanszert a tanulóknak tanulóktól / Szabad Oktatást

Humán Platform Egyesület

11% 44.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.