Hódmezővásárhelyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola Gastro-Ker Alapítványa


a kereskedelmi és vendéglátóipari szakképzés eszközrendszerének, az elméleti és gyakorlati képzés feltételeinek, a tantestület képzettségének fejlesztése a külföldi kapcsolatok fejlesztése, ápolása, tanulmányi utak és versenyek támogatása a tanárok és tanulók továbbképzési lehetőségeinek, tanulmányi versenyeknek a támogatása, tanulmányi díjak finanszírozása az idegennyelv-képzés támogatása az ismeretek elmélyítése és a gyakorlat érdekében korszerű tanüzletek létrehozása, üzemeltetése, támogatása konferenciák, fesztiválok és egyéb szakmai jellegű találkozók szervezése a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatása mindazon kezdeményezések, tevékenységek támogatása, amelyek öregbítik az iskola hírnevét, növelik hatékonyságát, segítik kedvező arculatának kialakítását tanfolyamok, oktatás szervezése a hódmezővásárhelyi kereskedelmi és vendéglátóipari szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók és tanárok anyagi és erkölcsi elismerése

Adószám:
18455230-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Hódmezővásárhelyi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola Gastro-Ker Alapítványa

Szervezet rövid neve:
Gastro-Ker Alapítvány

Szervezet adószáma:
18455230-1-06

Honlap:
http://gastro-ker.hiszk.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gastroker/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11735506-72004514-40000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 209316045

A szervezet címe:
6800 Hódmezővásárhely, Zrínyi utca 9.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
A Gastro-Ker Alapítvány 1995-ben jött létre. Az alapítók szándéka az volt, hogy Hódmezővásárhely és térségének kereskedelmi és vendéglátóipari képzésben tanuló hátrányos helyzetű diákjait támogassa, iskolai sikerességüket növelje. Célul tűzték ki, hogy a diákokat tanulmányi éveik alatt kiegészítő tudással, a pályájuk iránti plusz motivációval és olyan elkötelezettséggel lássák el, amely a munkájukat végig tudja kísérni és mindig arra ösztönözze őket, hogy választott hivatásukat a legmagasabb szinten végezzék. Az utóbbi évek változásai arra ösztönözték az Alapítványt, hogy a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű, köztük roma tanulóinak felzárkózási esélyeinek növelése, az oktatási esélykülönbségek és az iskolai lemorzsolódás csökkentése érdekében olyan térítésmentesen nyújtható szolgáltatásokat kínáljon a tanulóknak, amely segítő őket céljaik elérésében, a sikeres érettségi vagy szakmai vizsga megszerzésében. Általános tapasztalatunk, hogy a lemorzsolódások magas aránya elsősorban a 9. és 10. évfolyamon figyelhető meg. Igen magas az érettségit adó és a szakiskolai képzések közötti vándorlás, gyakori a szakmaváltás, így az új fajta tanulási szokások, elvárások sikeres teljesítésére irányuló tanodaprogramot hatékony kezdeményezésnek tartjuk. A Gastro-Ker Alapítvány 2013 júniusától napjainkig részben pályázati forrás segítségével egy tanodát is működtetett, ahol közel 30 fő hátrányos helyzetű, tanulási nehézségekkel küzdő főleg középiskolás tanulók tantárgyi fejlesztése, mentorálása folyik. Egy erre a célra átalakított lakásban, családias környezetben felkészült pedagógusok által biztosítjuk a tanulás nyugodt légkörét, beszélgetések, szabadidős és kulturális programok, kirándulások során, a sok helyen hiányzó odafigyelést és szeretetet igyekszünk pótolni.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  1%-os nyilatkozat


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.