Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

A gyerekjog világnézet!

A gyerek nem a jövő. Ők a jelen. Mi értük dolgozunk. A munkánk célja, jobb legyen gyereknek lenni Magyarországon. Az összes programunkban a gyerekek érdekét tartjuk szem előtt. Őket képviseljük a családokon belül, az iskolában, a gyerekvédelemben. Azt szeretnénk elérni, hogy a felnőtt-társadalom az élet minden területén vegye figyelembe a gyerekek jogait, érdekeit, szempontjait. Az a célunk, hogy Magyarország jobb hely legyen a gyerekek számára, és hogy jó legyen itt gyereknek lenni. Szeretnénk, ha a családok, az iskolák, a sportegyesületek, a kórházak, a tanárok, a döntéshozók, a politikusok, az egész társadalom odafigyelne a gyerekekre. Ha mind megértenénk, hogy mennyire fontos a jó gyerekkor – és hogy minden gyerek számít.

Adószám:
18752836-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Hintalovon Alapítvány

Szervezet adószáma:
18752836-2-41

Honlap:
http://www.hintalovon.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hintalovon/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC_GCamOIlr_LSbzfBwiepMg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-77668686

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 303152032

A szervezet címe:
1027 Budapest, Jurányi utca 1.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:
Gyerekjogi központunk évente több, mint 300 ügyben segít, a Yelon.hu, gyerekeknek szóló oldalunkat 20.000 gyerek olvassa havonta, segítőinktől több ezer gyerek kért tanácsot az elmúlt évben. A NEMECSEK programunkkal a biztonságos iskolák az iskolai gyermekvédelmi irányelvek létrehozását támogatjuk. Hisszük, hogy minden iskolai bántalmazás megelőzhető! Évente megjelentetjük Gyermekjogi Jelentésünket, megvalósítottuk a Te hogy látod c. kutatást, amelyben, több mint 5000 gyerek véleményét kérdeztük meg arról, milyen Magyarországon gyereknek lenni. A kutatás eredményét Követeink Genfben az ENSZ-nek prezentálták. Fiatal kollégáink, a Gyerekjogi Követek segítenek abban is, hogy minden ügyben a gyerekek véleményének figyelembevételével tudjunk dolgozni. Segélyvonalat hoztunk létre, ahol járvány-helyzet speciális gyermekjogi kérdéseiben adunk tanácsot. A gyerekjog világnézet. Támogasd a munkánkat, hogy még többet tudjunk tenni!

Mire gyűjt:
A koronavírus okozta járvány-helyzet nagyon érzékenyen érinti a gyerekeket. A kijárási korlátozás megnehezíti az elvált szülők kapcsolattartását, láthatás megszervezését, amely minden 3. gyereket érint. Az online oktatással közel 1 millió gyerek került egyik napról a másik képernyő elé, mindenféle felkészítés, biztonsági felkészítés nélkül, komoly veszélynek, online bullyingnak, visszaélésnek kitéve őket. A kijárási korlátozás miatt nagyon sok gyerek került nehéz helyzetbe az otthoni bántalmazás miatt, felerősödött a szexuális bántalmazások és visszaélések száma. Hisszük, hogy a járvány-helyzet csak közösségi összefogással győzhető le, ehhez mi is hozzátesszük a magunk részét, ezért hoztuk létre a Hintalovon Segélyvonalat, ahol a járványhelyzet speciális gyermekjogi kérdéseiben adunk tanácsot, névtelenül és ingyenesen. Támogasd a Segélyvonal munkáját, hogy minél több gyereknek és szülőnek segíthessünk a koronavírus okozta nehéz élethelyzetekben!

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Leszel az egyik?

Hintalovon Alapítvány

1000 embert keresünk, aki nekünk adja az adója 1 százalékát! 1000 embert, akinek fontosak a gyerekjogok, a gyerekek véleménye, a jobb és biztonságosabb gyerekkor. Segítesz?


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18752836-2-41
Érdekel
Jogvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

A gyerekekért dolgozunk. Segítesz?

Hintalovon Alapítvány

jogsegély szolgálatot üzemeltetünk, 4000 gyerek chatelt velünk, havonta 20.000 gyerek olvassa a cikkeinket, évente 400 jogi ügyben képviseljük a gyerekeket. MÉG TÖBBET SZERETNÉNK TENNI. SEGÍTESZ?


Lezárult:
2020-05-20.
Adószám:
18752836-2-41
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.