"HELYET!" Alapítvány

"Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák!"

A társadalom magasabb szintű szociális ellátása az egyén, család vagy csoport hátrányos helyzetének enyhítése, pozitív irányú változása érdekében, a szakma szabályai, valamint a közszolgálatokra jellemző etikai normák betartásával.

Adószám:
18659159-1-16

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
"HELYET!" Alapítvány

Szervezet rövid neve:
"Helyet!" Alapítvány

Szervezet adószáma:
18659159-1-16

Honlap:
http://helyetalapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/helyetjaszbereny/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11745035-21009169-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 703655184

A szervezet címe:
5100 Jászberény, Mátyás utca 34.

Tevékenységi kör:
Rászorult egyének támogatása

Tevékenység leírása:
Alapítványunk 2015 szeptemberében kezdte meg működését, ekkor kapcsolódott Jászberény Városi Önkormányzat TÁMOP-5.3.6-11/1 kódszámú „A jászberényi Faiskolaiutcai szegregátum komplex telepprogramja” c. projektjéhez. A projekt zárását követően a létrehozott tanodai fenntartását és a közösségi ház működtetését is vállaltuk, célunk, hogy a jövőben kibővítsük a szolgáltatásinkat igénybe vevők körét, valamint 30 főre növeltük a tanodába járó gyermekek számát. A közösségi házban a tanoda mellett szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést biztosítunk pl.: szociális fürdő, mosoda, szociális szakember általi segítségnyújtás. 2016 tavaszától a város külterületi szegregátumában biztosítottunk napi jelenlétet az ott folyó Tanyafejlesztési pályázat keretében megvalósított közösségi fóliasátras növénytermesztést célzó program támogatására. Szintén a Tanyafejlesztési program keretében biztosítottunk Jászfelsőszentgyörgy önkormányzatának számára egészségügyi szűrővizsgálatok, egészségnapok lebonyolítását és a tanyagondnoki szolgálat fejlesztését. 2015-ben sikeresen pályáztunk a MOL zöldövezeti pályázati kiírására, közösségi tervezés keretében alakítottunk ki közparkot a Jászberény faiskola utcai szegregátumban és rendeztünk családi napot. Rendszeresen végzünk adományközvetítő tevékenységet magánszemélyek vagy civil csoporttok, egyesületek felkérésére. Sikeresen pályáztunk konzorciumban Jászberény Városi Önkormányzattal, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormányhivatallal a TOP-5.1.2-15 „Helyi foglalkoztatási együttműködés, paktum megvalósítása a Jászberényi járásban”című projekt megvalósítására, ahol hátrányos helyzetű személyek számára nyújtunk munkaerő piaci szolgáltatásokat. Konzorciumi partnerei vagyunk az önkormányzatnak a TOP-5.2.1-15 kódszámú „A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok” c. pályázatban, ahol a korábbi komplex telepprogram eredményeire építve bonyolítunk közösségfejlesztő programokat a város szegregált településrészein. Működtetjük a programhoz kapcsolódó Szolgáltató házat, Szolgáltató pontot, szociális fürdőt és mosodát, valamint jelenleg 30 gyermek számára tanodai ellátást biztosítunk. A program támogató szolgáltatási kiterjednek az Önkormányzat által életre hívott zártkerti közösségi termelést célzó programban résztvevő hátrányos helyzetű családokra is. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve végzünk élelmiszermentést, közel 400 rászoruló személy számára juttatunk el napi rendszerességgel.

Mire gyűjt:
Ebben az évben támogatott lakhatás szolgáltatást szeretnénk elindítani fogyatékkal élő fiatalok számára Támogat-Lak címmel.A támogatott lakhatás egy olyan bentlakást biztosító forma értelmi fogyatékossággal élőknek, ahol minimális életvitel irányítással élhetik a lakók a mindennapi életüket. Az ellátási forma fő célja az ellátottak minél teljesebb autonómiájának és társadalmi integrációjának elérése. A beköltözők, képességeiknek megfelelően önállóan alakíthatják életüket, vagyis úgy laknak és élnek, mint bárki más. Ez az életforma egy teljesen új megközelítést jelent az eddigi szigorú, intézményi ellátáshoz képest, hiszen nem a korlátozásokra helyezi a hangsúlyt, hanem az önrendelkezésre, a minél teljesebb, önállóbb életre. A projekt lakhatási feltételeinek felépítéséhez támogatókat keresünk! Célunk egy 12 fő elhelyezésére alkalmas nagy családi ház felépítése, ahol a szolgáltatást megvalósíthatjuk.

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Támogat-Lak

"Helyet!" Alapítvány

Segítsd adományoddal, a Támogat-Lak kampányunkat, hogy felépülhessen egy 12 fogyatékkal élő fiatal elhelyezésére alkalmas családi ház, ahol 6 fő foglalkoztatása valósulhat meg!

102% 510.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.