Helyben a Jövőnk Egyesület


Egy bevásárló közösség működtetésével, a helyi gazdaság megerősítésén, sőt újraélesztésén dolgozunk. Valódi helyi terméket előállító termelőket fogadunk sorainkba, és olyan vevőket, akik a fenntarthatóságot szem előtt tartva igyekeznek fogyasztani. Hisszük, hogy a helyi termékek minél nagyobb arányú fogyasztása segíti elő a helyi gazdaság erősödését és a valódi munkahelyek létrejöttét. Minden helyben maradó forint előbb-utóbb visszatér hozzánk, és a helyi gazdaság körforgásában bennünket gazdagít. Elkötelezettek vagyunk továbbá a környezettudatos módon előállított és egészséges élelmiszerek mellett, ezért a bevásárló közösségünk működése során az ilyen termékeket részesítjük előnyben.

Adószám:
18801394-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Helyben a Jövőnk Egyesület

Szervezet rövid neve:
Helyben a Jövőnk Egyesület

Szervezet adószáma:
18801394-1-15

Honlap:
http://www.nyiregyhazikosar.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/nyiregyhazikosar/notifications/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC0mA2E6LO83jhDYj5UWakEw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
68800109-11048194-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 20445001

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza, Egyház utca 7. 3 20.

Tevékenységi kör:
Helyi, regionális gazdaságfejlesztés

Tevékenység leírása:
Közösséget szervezünk, ez adja kezdeményezésünk lelkét. A Nyíregyházi Kosár Kosár közösségünk tagjai a vásárlók, a termelők és a rendszer működését biztosító lelkes önkéntesek. Olyan termelőket várunk, akik vállalják, hogy nyitott gazdálkodást folytatnak, azaz érdeklődés esetén fogadják közösségünk tagjait és bemutatják termelési folyamataikat. Olyan vevőket várunk, akik tudatosan vásárolnak és felelősséget éreznek a helyi gazdaság iránt. A közösség működését egy webáruház segíti, ahol a Kosár termelők termékei közül vásárolhatnak a vevők. Az előrendeléseket minden szerdán 24:00 óráig kell megejteni. A rendszer a rendeléseket eljuttatja a termelőkhöz, akik a pénteki átadási napra elhozzák a rendelt termékeket. Önkénteseink pénteken vevőnként névre szóló ládikát állítanak össze a rendelések alapján, melyet a vevők délután átvehetnek. A Nyíregyházi Kosár Közösség 2013 májusa óta sikeresen működik, példát adva számos más település hasonló kezdeményezése számára. Jövőképünk szerint néhány éven belül Nyíregyháza és környéke lakosai jelentős részben helyi termékeket fogyasztanak majd, ami élénkebb helyi gazdaságot, könnyebb megélhetést és derűsebb kilátásokat hoz mindannyiunk számára.

Mire gyűjt:
Szervezeti működésre várjuk a támogatásokat, mellyel az önkéntes csapat áldozatos munkája mellé a szükséges anyagi forrásokat is hozzárendelhetjük. Hisszük, hogy alulról jövő kezdeményezésben mindenkinek helye van. Azoknak akik idejüket, tudásukat, akik pénzüket, akik figyelmüket adhatják ahhoz, hogy a fogyasztói szemlélet egy fenntartható úton járhasson.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.