"Hegyalja Kapuja" Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Egyesülete


A fogyatékossággal élő, ezen belül elsősorban a súlyosan mozgássérült emberek társadalmi életben való egyenrangú részvételét segíteni. Továbbá feladata a fogyatékosságból eredő sajátos érdekek képviseletét, szükség esetén védelmét is ellátó, civil szervezeti keretek közt működő segítség és támogatás nyújtása. Ezt a társadalmi gondoskodási és ellátó rendszer mellett, leginkább az ugyanezen hátrányokkal élő emberek által létrehozott civil szervezetek segítésével és közreműködésével kaphat meg.

Adószám:
18403680-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
"Hegyalja Kapuja" Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Egyesülete

Szervezet adószáma:
18403680-1-05

Honlap:
http://hegykapu.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hegyaljakapuja

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11734145-20010472-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202632700

A szervezet címe:
3900 Szerencs, Rákóczi utca 94.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Mire gyűjt:
Fő céljaink és feladataink: - a fogyatékos emberek érdekeinek érvényesítése, érdekeik megjelenítése és védelme; - a fogyatékos emberek és családtagjaik számára integrációs célú, sport, kulturális, szabadidős közösségek létrehozása, ilyen közösségek tevékenységének támogatása; - a fogyatékos emberek számára hiánypótló szociális, képzési, egészségügyi szolgáltatások nyújtása, illetve ilyen szolgáltatások fejlesztése; - közreműködés a fogyatékos emberek számára rendelkezésre álló állami ellátó rendszer egyes elemeinek a fogyatékos emberek számára történő közvetítésben. - A súlyosan mozgássérült vagy más fogyatékkal élő munkaképes korú munkavállalók számára képességüknek és képzettségüknek, egészségi állapotuknak megfelelő munkalehetőség biztosítása. (2011 évtől adatbázist hoztunk létre amely felméri és kezeli a megváltozott munkaképességű, de még munkaképes fogyatékkal élő sorstársainkat.)

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Akaraterőnk erősebb, mint a fogyatékosságunk.

"Hegyalja Kapuja" Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Egyesülete

Egyesületünk 30 éve végzi közhasznú tevékenységét, melynek célja a fogyatékossággal élő, de különösen a mozgáskorlátozott társaink érdekeinek megjelenítése, képviselete.


Adománygyűjtés indult: 2023.03.21.
Összeg: 131.000 Ft
Támogatók száma: 17
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.