Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesület

Esélyt az esélytelennek

az integrált oktatás elősegítése szociális helyzet, lakhatás lehetőségeinek javítása esélyegyenlőség támogatása, diszkrimináció elleni fellépés munkahelyhez jutás támogatás gyermek és felnőtt képzés család- és ifjúságvédelem hátrányos helyzetű gyerekek üdültetése, táborok szervezése

Adószám:
18746783-1-15

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesület

Szervezet adószáma:
18746783-1-15

Honlap:
http://hatranyos-helyzetu-csaladok-orszagos-egyesulete.webnode.hu/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
68800109-11134411-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 30 440-8930

A szervezet címe:
4466 Timár, Szabadság út 127.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:
az integrált oktatás elősegítése szociális helyzet, lakhatás lehetőségeinek javítása esélyegyenlőség támogatása, diszkrimináció elleni fellépés munkahelyhez jutás támogatás gyermek és felnőtt képzés család- és ifjúságvédelem hátrányos helyzetű gyerekek üdültetése, táborok szervezése23 gyereket helyeztünk át integrált iskolába.360 személy csatlakozott petíciónkhoz,melyben kértünk az önkormányzatot,hogy legyen gyalogos átkelőhely,közművilágítás,utca tábla.Mindent elfogadott az önkormányzat.Tiszaeszláron egy család gyerekeit helyeztünk iskolába,óvodába,mert nem engedték őket ezekbe a köznevelési intézményekbe.Ebbe az ügyben vizsgálatokat kezdeményeztünk Ombudsman,EBH és Rendőrségen. Lakossági fórumot szerveztünk Tiszavasváriba 2 alkalommal,ebbe az esetbe is EBH vizsgálatot kezdeményeztünk mert hátrányos megkülönböztetés érte a családokat.Több Nyíregyházi családot mentettünk meg a kilakoltatástól.Ezek a családok így munkahelyet kaptak. Szegregált iskolákat kutatunk fel.Erdőkövesd,Istenmezején,ezeket az iskolákat az EBH vizsgálja szegregáció véget.2 alkalommal adományt osztottunk a SZOCSOMA Kiss Anikóval közösen.Nyíregyházi Magyar Máltai Szeret szolgálat gyermeknapot tartott amin a Hátrányos Helyzetű Családok Országos Egyesület tagjai és gyerekei részt vettek .Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Kötelezettségszegési eljárás Magyarországgal szembe.

Mire gyűjt:

Tartós élelmiszer,Tisztálkodási szerek,Tanszerekre(füzet,ceruza,toll)stb. Nyári táboroztatásra(üdülés),Sportrendezvényekre,Láthatatlan tanodát szeretnénk létre hozni azoknak a gyerekeknek akiket áthelyeztünk integrált iskolákba.300 családnak, karácsonyra ajándék csomag.Ruhanemük,Gyerek játék.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.