Hangkeltő Alapítvány

Legyen a zene valóban mindenkié

A Hangkeltő Alapítvány 2015-ben azért jött létre, hogy két, akkor már pár éve működő énekkar fenntartójaként segítse a kórusok munkáját, koncerteket és énekkari workshopokat szervezzen. Az alapítvány profilja 2018-tól kiegészült az ImPulzus - Kreatív Zenei Műhely működtetésével is, amelynek célja, hogy a hagyományos zeneoktatási rendszer mellett hangszeres foglalkozásainkkal és énekes programunkkal egy teljesen új alternatívát nyújtsunk amatőr fiataloknak és felnőtteknek. Az elmúlt években az amatőr zenei területen szervezett programok széles skálájával szerzett magának ismertséget, amelyek között hangversenyek, workshopok, heti rendszerességű programok és hétvégi kreatív programok egyaránt szerepet kaptak.

Adószám:
18629482-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Hangkeltő Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Hangkeltő Alapítvány

Szervezet adószáma:
18629482-1-41

Honlap:
https://impulzusmusic.com/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/impulzusmusic

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCXJ-lmpfm5h3m4t3gGsospg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700347-67998195-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 303244842

A szervezet címe:
1021 Budapest, Széher út 9/A 2. em. 1.

Tevékenységi kör:
Elõadómûvészet

Tevékenység leírása:

Az ImPulzus - Kreatív Zenei Műhely mára 25 különböző egyéni vagy csoportos hangszeres és énekes foglalkozást indít évente több mint 200 résztvevővel, gyerektáborokat szervez, és emellett több nemzetközi projekt résztvevője és vezetője. 2022 márciusa óta Budapest belvárosában már saját helyszínen várjuk növendékeinket. Az ImPulzus központja egyfajta zenei közösségi térként is működik, ahol programok széles skálájával várjuk az amatőr zenészeket tanulni, gyakorolni, esetleg koncertezni vágyó fiatal zenészeket. Az ImPulzusban jelenleg 10 hangszeren tanulhatnak a növendékeink (zongora, hegedű, cselló, fuvola, furulya, klarinét, szaxofon, didgeridoo, gitár, jazz zongora), számos énekes és elméleti foglalkozással várjuk a felnőtteket és a fiatalokat, illetve táborokkal, napközis programokkal várjuk a gyerekeket is.

Mire gyűjt:

Az Alapítványnak létrejötte óta fontos célja, hogy az aktív zenélés műfaját minél szélesebb körben terjessze, és a lehető legtöbb innovatív eszközt kipróbálva és alkalmazva segítsük, hogy a fiatal korosztály is megtalálja benne a saját érdeklődését. Emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a zenei élmény pénzügyi helyzettől függetlenül elérhető legyen mindenkinek, így kórusaink Kistérségi Kórusturnéi, az ImPulzus Társadalmi Felelősségvállalás Programja egyaránt azt célozza: akinek nincsen lehetőségük – földrajzi vagy anyagi helyzetéből fakadóan – kulturális programokon részt venni, azoknak keressünk mi forrást ahhoz, hogy részesei lehessenek ezeknek. Azon dolgozunk, hogy elősegítsük, hogy ők is előreléphessenek és találjanak vagy építsenek olyan közösséget, amely biztosítja, hogy egy idő után már akár nem támogatott formában is megengedhessenek maguknak hasonló kulturális élményeket.

A következő, nehéz időszakban célunk, hogy minél több ember számára tudjuk biztosítani azt a pontot az életében, ahol egyszerre tud kikapcsolódni és tanulni, és tehessük a jövőben is olyan formában, ami mindenki számára anyagilag is elérhető. A következő hónapok vízválasztónak ígérkeznek abból a szempontból, hogy vajon a kulturális élet mennyire fogja megszenvedni a nehézségeket, ezért arra törekszünk, hogy ahogy a lehetőségeink engedik, igyekezzünk minél többekkel együttműködni és hatékony megoldásokat találni mind a helyszínek, mind a közösen szervezett programok tekintetében. Fontosnak érezzük, hogy a szervezet működése a mostani, nehezen tervezhető gazdasági körülmények között is stabil maradjon, a szervezettel jogviszonyban álló partnereink szakmai és anyagi körülményei megmaradjanak a korábbi szinten. Ezzel célunk, hogy a jövő év kiszámíthatatlanságai között a szervezet működése biztosított maradhasson, és a korábban felépített értékteremtő tevékenységet továbbra is elvégezhessük.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Beszámoló 2021)

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Legyen a zenélés öröme mindenkié!

Hangkeltő Alapítvány

Támogasd programunkat, hogy több növendéket részesíthessünk a zene örömében: egy hátrányos helyzetű fiatalnak hangszerek bérlésére, az órák díjainak kifizetésére nincs más esélye!

14% 102.000 Ft összegyűlt
700.000 Ft-ból
Érdekel
Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Legyen a zene VALÓBAN mindenkié!

Hangkeltő Alapítvány

Legyél Te is részese, hogy a kórusban éneklés élménye olyan kis településekre is eljuthasson, ahol a fiatalok-idősek nem jutnak igazán kulturális élményhez - akár két diákjegy árával is támogathatod munkánkat!

100% 250.400 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.