Had- és Kultúrtörténeti Egyesület

Múltunk nyomában

a történelmi Magyarország területén történt hadi események történeti és helyi kutatása, és az erről szóló ismeretek terjesztése, valamint hagyományőrzés keretében ezek bemutatása; Magyarország területén lévő eltűnt, vagy megsemmisült hadisírok kutatása, megmentése, ápol A ttörténelmi Magyarország területén történt hadi események során eltűnt háborús objektumok kutatása, és ezek leleteinek a megmentése, és széles körű bemutatása kiállítások és tárlatok létesítésével Szervezetünk folyamatosan sjaát szűkös forrásaiinak felhasználásával gondoz hadisírokat, katonatemetőket, elsősorban a Vértes területén. Hadtörténeti emléktúrákat, teljesítménytúrákat szervezünk. Kutatjuk a történelmi helyszíneket, kutatási eredményeinkről könyv formájában publikálunk. Hadkultúrához kapcsolódó programokat, tantermen kívüli oktatásokat tartunk, kiállítunk, fesztivált szervezünk. (BAKAFESZTIVÁL)

Adószám:
18503625-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Had- és Kultúrtörténeti Egyesület

Szervezet adószáma:
18503625-1-13

Honlap:
http://www.hadtortenet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hadeskulturtorteneti.egyesulet/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@Johnny690224/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700653-49644807-51100005

A szervezet telefonszáma:
+36 309348405

A szervezet címe:
2132 Göd, Délibáb 8

Tevékenységi kör:
Történelmi és kegyeleti emlékápolás

Tevékenység leírása:

Egyesületünk munkája meglehetősen szerteágazó a feladatainkat tekintve. Immár közel 15-20 éve magánszemélyként, majd civilszervezetté alakulásunk után egyesületként kutatunk elesettek után, elsősorban a Vértes hegységben, de elhagyott hadisírokat gondozunk szinte az egész ország területén. A hősök emlékének adózva felhívásokat teszünk közzé önkénteseink részére, programokat szervezünk amelyek mentén megvalósítjuk a kitűzött céljainkat. Az elesett katonák sírjait nemzetiségükre való tekintet nélkül gondozzuk. Emléküknek adózva rendszeresen szervezünk megemlékezésekkel egybekötött túrákat, amelyeken célunk elsősorban a fiatalokkal megismertetni történelmünk eseményeit, és az egykor hősiesen harcoló, a haza védelmében elesett katonákra emlékezni. Sport és fesztivál programot is létrehoztunk Bakachallenge, és Bakafesztivál néven, ahol ezt a célt igyekszünk még szélesebb körben megvalósítani. Fesztiválunk meglehetősen egyedi, talán ez az egyetlen ami a bakákról, a névtelen hősökről szól. Kiállításokat szervezünk, tárlataink vándorkiállítás formájában szinte minden nagy múzeumban jártak már. Hadtörténeti tárlataink az első, és második világháború eseményeit dolgozzák fel egy-egy katona naplója alapján, gazdag tárgyanyaggal. Az elmúlt években megpróbáltunk mindent önerőből megoldani, de mára úgy látjuk hogy ez meghaladja már az erőforrásainkat.

Mire gyűjt:

Gyűjtésünk célja elsősorban az általunk gondozott hadisírok megmentése, állaguk folyamatos megóvása.

Eddig saját forrásainkat használtuk fel kizárólag erre a célra, de sokkal több temetőt, elhagyott sírt tudnánk renbehozni, ha rendelkezésre állna egy kicsivel több pénz erre a célra.

MENTSÜNK MEG EGY HADISÍRT!

Ez a mottónk.

Ha adományával segít nekünk, úgy Ön is részesévé válhat egy-egy sír megújulásának, megmentésének.

Hálásan köszönjük szíves segítségét!

Kultúra
Közösségi
adománygyűjtés

Mentsünk meg egy hadisírt!

Had- és Kultúrtörténeti Egyesület

Egyesületünk immár közel 20 éve foglalkozik hadisírok kutatásával, gondozásával. Elsősorban a Vértes területén erdőterületen, illetve temetőkben lévő elesettek sírjait gondozzuk.

4% 22.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.