Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány

Játszva gyógyulunk-Várnak-megyünk-segítünk

Mi a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány önkéntesei arra szövetkeztünk, hogy a játék erejével segítsünk a kórházban fekvő gyerekeknek elviselni a betegségüket, oldjuk szorongásukat, személyes odafigyelésünkkel megelõzzük a hospitalizációt.

Adószám:
19700746-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Ágyszínház

Szervezet adószáma:
19700746-1-42

Honlap:
http://www.agyszinhaz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Gyermekvilág-Ágyszínház-Alapítvány/1489012484724

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
58600551-12012709-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+06-30-4566369

A szervezet címe:
1162 Budapest, Margitháza u. 14.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

.Mindenki számára tudott, hogy a betegség olyan negatív – testileg, lelkileg – traumatizáló élmény, amely riadalommal tölti el a szülőket, a gyermekeket egyaránt. A betegség minden életkorban szorongások forrása, s szerepvesztéssel, valamint az aktivitás, a kreativitás részleges, vagy teljes csökkenésével, esetleg elvesztésével jár. Nemcsak a mozgáskorlátozottság, hanem a motivációs bázis sérülése miatt is. S akkor itt lépünk be mi, a Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány önkéntesei, hogy játékkal, személyes odafigyeléssel, kézműves foglalkozásokkal a gyerekek szorongásait feloldjuk, sikerélményekhez juttassuk. Nem feladni, reményt adni, mosolyt csalni az arcokra. A közös élmény, az alkotás, mely programunk része, örömet, katarzist nyújt a kis betegeknek. A gyerek a kórházban is gyerek. Akár a gurulós infúziós állványt is húzza magával, úgy vesz részt a közös játékban, vagy fest, hajtogat, bábozik. 1991-től folyamatosan 40-80 önkéntesünk közreműködésével, heti rendszerességgel tartunk csoportos és egyéni foglalkozásokat és játékokat budapesti kórházakban. S megyünk, ha esik, ha fúAmelyik kórteremben egyszer elkezdte az élményterápiás programját az Alapítvány, ott heti rendszerességgel az önkéntesei ma is megtalálhatók. Értelmet adunk az eltöltött időnek az aktív tevékenységgel, mérsékeljük a betegség, a szokatlan környezet által olykor sugallt depressziót. Az alkotás, a játék visszaadja a gyerekek életkedvét, katarzist nyújt. Az Ágyszínház programjának helyszínei: - a SOTE 1. sz. és 2. sz. Gyermekklinikája; a Heim Pál Gyermekkórház; a Madarász utcai Gyermekkórház; a János Kórház Gyermekosztálya; az Országos Baleseti Intézet Gyermektraumatológiája; a XVI. ker. Értelmi Fogyatékosok Otthona.

Mire gyűjt:

- a bérleti költségekre, az animátorok képzési, felkészítési feladatainak finanszírozására, a program komunkációs kiadásainak fedezetére, a foglalkozásokon használt eszköz-, és kelléktár frissítésére, megújítására.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2016.évi mérleg, beszámoló, közhasznúsági)

Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Gyermekvilág-Ágyszínház Alapítvány

Ágyszínház

Mi több mint két és fél évtizede megyünk, akár esik, akár fú... Az önkéntes szolgálatunkkal beköltözik a gyermekek közé a kórtermekbe a játék, a szabadság, a kötetlenség, az öröm, a közös élmény, a vidámság. Tu...


3005 hívás, 247 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.