Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány


Az otthon jelenleg 57 növendék számára biztosít lakhatást, akik leginkább iskolás korúak, de megtalálható köztük csecsemő korú is. A gyerekek komoly pszichés sérülésekkel, szociális és értelmi képességekben való lemaradással kerülnek az otthonba,ezért nagy hangsúlyt fektetnek az ő fejlesztésükre.

Adószám:
18069008-1-41

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18069008-1-41

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11991102-02137629-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3262060

A szervezet címe:
1023 Budapest, Bólyai 11. 11.

Tevékenységi kör:
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:
A Gyermekotthonunkat rendszeresen látogatják fiatal önkéntesek. Közülük az egyik csoportot a Zsakett Hölgyegylet tagjai alkotják. A közösség egyetemista lányokból tevődik össze, fő céljuk kulturális és irodalmi élet ápolása, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása. Ennek érdekében a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Idén a Zsakett arra gondolt, hogy a kézműveskedést összeköti a Bolyai-Breznó közi Gyermekotthonban végzett önkéntes munkájával egy karácsonyi árverés és vásár keretében, amellyel a Gyermekotthon Művészetterápiás helyiségének létrejöttét támogatná. A Zsakett és barátaik által szervezett esemény a Kössünk Össze nevet viseli. Az árverés és vásár 2014. december 7-én kerül megrendezésre a Művelődési Szinten (MÜSZI), amelyen ipar-, és képzőművészek, valamint lelkes amatőrök munkáit lehet majd megvásárolni. Amennyiben az eseményen nem tudsz részt venni, úgy ezen az oldalon található módon tudod támogatni a Gyermekotthon és a Zsakett közös célját. Ugyanis a befolyt felajánlásokat a már említett Művészetterápiás helységre szánjuk.Az otthonban élő gyermekek különösen veszélyeztetett réteg. Nagyfokú odafigyeléssel, támogatással egyengetjük életüket, útjukat, segítjük Őket élethelyzetük elfogadásában. Különösen nagy öröm számunkra, hogy fiatal felnőtt növendékeink közül többen egyetemen tanultak, sikeres felnőttként élik a mindennapokat. Kiemelten kezeljük a tehetséggondozást, melynek köszönhetően több növendékünk találta meg számára a megfelelő hivatást, pályát, szakmát. (festészet, fotózás, ruhatervezés) Jelenleg jár gyermekünk az artistaképző iskolába, és nagy öröm, hogy egy- egy színházi előadásban, musicalben szerepelhet, de ugyan így büszkék vagyunk jól focizó fiainkra, gyönyörűen éneklő lányainkra. Büszkék vagyunk gimnazistáinkra, arra a fiatalra, aki jelenleg cserediák program keretén belül Mexikóban tanul, mert tudjuk, látjuk, megállja a helyét immár a nagyvilágban is. A legnagyobb eredmény mégis azt gondolom az, hogy a gyerekek szeretnek az otthonban élni, lakni, mert tudják számíthatnak ránk. Évek múltán is visszajárnak, már családjukkal, gyermekeikkel.

Mire gyűjt:

Adományainkból a Gyermekotthon Művészetterápiás helyiségét fejlesztjük. A művészetterrápiás tevékenységek során a gyermekek számára olyan belső munka, önelfogadás, megismerés, feszültség levezetés, stressz feldolgozás valósul meg, mely a későbbeikben az egész személyiségükre kihat. Nagyobb önbizalommal, teljesebb és boldogabb, örömtelibb életet élhetnek meg. A Művészetterápiás hyelséget szeretnénk felszerelni többek között ecsetekkel, színes festékekkel, mobilis székekkel és asztalokkal valamint egy speciális kamerával. 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Kössünk Össze

Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány

100% 150.000 Ft összegyűlt
150.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.