Gyermekliget Egyesület

Gyereknek lenni jó

A Gyermekkert legfőbb célkitűzése a Gyermekliget Alternatív Óvoda, Iskola fenntartása. A Gyermekliget Alternatív Óvoda, Iskola egy olyan hely, ahol természetközeli szemléletben, művészeteken keresztül, élménypedagógiai módszerekkel terelgetjük a gyermekeket, hogy a legjobb önmagukká válhassanak.

Adószám:
18357118-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gyermekliget Egyesület

Szervezet adószáma:
18357118-1-03

Honlap:
http://gyermekligetkecskemet.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gyermekliget/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11599786-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-76-450-600

A szervezet címe:
6000 Kecskemét, Szarkás 74. 74.

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Gyermekliget Alternatív óvoda nevelési-oktatási elvei:

Az intézményünket választó családok a mai felgyorsult világban valami mást keresnek a nevelés és oktatás terén, valami mást a közösségi élet terén, valami mást az életmód terén, valami mást a gyógyítás terén. A Gyermekliget Alternatív Iskola ezen igényre szeretne reagálni. A gyermek fejlődését önmagához mérten figyelemmel kísérjük, a tanórákba és a tanórák közé olyan egyéni fejlesztéseket építünk be, mely támogatják a tanulás folyamatát, az alapképességek ejlődését. Fontosnak tartjuk a gyermekek belső motivációját, a belülről jövő, természetes kíváncsiságának fenntartását.

Alapvető célunk: a gyermekből a világra nyitott, független személyiség, alkotó felnőtt váljék.
Kiemelt területként kezeljük a kreativitásfejlesztést, a dolgok megtapasztalásán alapuló tanítást, a hagyományőrzést, a művészeteket. Az általános tantárgyak mellett az első osztálytól kezdve két idegen nyelv (német, angol), zenei oktatás (ének, furulya), festés, kézimunka (horgolás, kötés, hímzés, varrás kézzel, majd géppel), kézművesség (agyagozás, faragás) és kertművelés szerepel a tantervben.Iskolánk nyitott iskola
Nyitott abban az értelemben, hogy szülők, érdeklődők előre egyeztetett időpontban betekintést nyerhetnek életünkbe, beülhetnek az órákra. Nyitott az új, jobbító kezdeményezések és pedagógiai megoldások irányában.

Zöld iskola
Több mint 10000 m2 területen helyezkedik el, mely erdős-ligetes részeket, gyümölcsöst és kertet is tartalmaz. Az iskolánkban nagy szerepet kap a szelektív papírgyűjtés, évente megtisztítjuk az iskola környékét a szeméttől a TeSzedd mozgalom keretében.

A szülőkkel Partneri viszonyban történik a gyermekek nevelése: Évente kétszeri szöveges értékelésben, és félévi beszélgetés keretében adunk visszajelzést a gyermek fejlődéséről. Az esetleges problémákról merünk egymással beszélni.

Gyermekliget Alternatív óvoda nevelési-oktatási elvei: Rend, ritmus és egyensúly, a nap és a hét megtervezésében alapvető: a gyermek az egészségét szolgáló szokásokra, ismétlődésekre épülő életvitelében érzi magát biztonságban. 

Rendszeresség – a világban biztonságban való eligazodás. A pedagógiánk tudatosan él a ritmikus ismétlés én-erősítő, szorongás oldó hatásával. Állandó ismétlődéssel térnek vissza az évkör ünnepei is, a természet évszakonkénti változásai és az ezzel összefüggő emberi munkák. Nincs a játékban direkt irányítás, a gyermek kiélheti fantáziáját, megvalósíthatja elképzeléseit. 

Alkotóművészet az esztétikai érzék és a kreativitás fejlesztéséért. Az óvodai élet során művészi alkotásokkal találkoznak, esztétikai érzékük finomodik. Természetes alapanyagú játékokkal játszanak a gyerekek, melyek elősegítik a lelki szépérzék fejlődését, Nagy figyelmet fordítunk a családok bevonására, a szeretetteljes, elfogadó légkör megteremtésére.

Mire gyűjt:

A gyűjtés célja biztosítani a Gyermekliget Alternatív Óvoda, Iskola működési feltételeit. Az állami normatíva nem fedezi a működési költségeinket, ezért adományokat gyűjtünk a fenntartási költségekre. 

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Segítsd te is adód 1%-val a működésünket!

Gyermekliget Egyesület

A Gyermekliget Alternatív Óvoda, Iskola, egy olyan hely, ahol természetközeli szemléletben, művészeteken keresztül, élménypedagógiai módszerekkel terelgetjük a gyermekeket, hogy a legjobb önmagukká válhassanak.


Lezárult:
2020-05-20.
Adószám:
18357118-1-03
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.