Gyermekleukémia Alapítvány

STOP LEUKÉMIA

Az Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító munkához, a leukémia által érintett családok szenvedéseinek enyhítéséhez, valamint a leukémiás gyermekek gyógyítása érdekében folyó kutatásokhoz.

Adószám:
18181036-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Gyermekleukémia Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Gyermekleukémia Alapítvány

Szervezet adószáma:
18181036-1-41

Honlap:
http://www.leukemias.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/leukemiasalapitvany

Youtube oldal:
http://youtube.com/gyermekleukemia

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11702036-20689775-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 13562136

A szervezet címe:
1026 Budapest Pasaréti út 122 C fszt. 4.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:

A 2003-ban Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány néven alapított nonprofit szervezet célja a Magyarország területén élő leukémiás és rákos gyermekek életkörülményeinek javítása, a gyógyulásra való esély növelése. Alapítványunk nevét nem olyan régen kibővítettük. Hosszú nevünk: Együtt a Leukémiás Gyermekekért- Gyermekleukémia Alapítvány. Tettük ezt azért, hogy a jövőben egy könnyebben megjegyezhető, más szervezettekkel nem összekeverhető rövid nevet használhassunk, amely: Gyermekleukémia Alapítvány.

Az Alapítvány elsőrendű céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a magyarországi gyermekkórházakban és gyermekonkológiai központokban folyó gyógyító tevékenységhez, valamint a leukémiás gyermekeket nevelő családok életkörülményeinek javításához.

Ennek szellemében az évek során több száz családnak nyújtottunk havi anyagi támogatást, családtámogatási programunk keretében, valamint térítésmentes integrált nyári táborokban tudnak részt venni a gyógyulófélben lévő leukémiás gyerekek és egészséges testvéreik. Sok szülő félve engedi el gyermekét egyedül táborozni, aggódik annak testi és lelki épségéjéért is, de ha a testvér is kíséri, a szülő nyugodtabb. A gyermekek így nem hagyják teljesen maguk mögött a komfortzónájukat, mindig mellettük áll egy biztos pont, egy családtag a táborban. Szintén fontos szempont, hogy a beteg gyermek nem csak beteg társaival találkozik hanem megkezdheti a visszaintegrálódást a hétköznapi, kórházaktól mentes életbe is.

A gyógyítása érdekében folyó kutatásokat is kiemelten támogatjuk.

Az Alapítvány számára szívet melengető és megható érzés látni, amikor azt tapasztaljuk, hogy a társadalomból sokan teszik céljainkat magukévá, amely oly kritikus a leukémiás gyermekek gyógyulásában. Ön is fontos ennek a küldetésnek a megvalósulásában. Az Ön segítségére is számítunk, hogy a leukémiás gyermekek talpra tudjanak állni ebből a korábban végzetesnek hitt betegségből; az Ön segítségével ezek az apró hősök esélyt kaphatnak az egészséges életre!

Mire gyűjt:

A családtámogatási programunkat - amelyben jelenleg több mint 100 család vesz részt - szeretnénk tovább bővíteni. Ez rendszeres havi anyagi támogatást jelent a leukémiás, illetve daganatos beteg gyermekeket nevelő családok számára.

 

 

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Gyermekleukémia Alapítvány

Gyermekleukémia Alapítvány

A családtámogatási programunkat - amelyben jelenleg több mint 100 család vesz részt - szeretnénk tovább bővíteni. Ez rendszeres havi anyagi támogatást jelent a beteg gyermeket nevelő családok számára.


Telefonszám: 13600/11
772 hívás, 985 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.