Gyermekhíd Alapítvány

A legerősebb híd a bizalom!

A Gyermekhíd Alapítványnál hiszünk abban,hogy a mindennapos gondoskodás és a lelki törődés nélkülözhetetlen feltétele egy sikeres életnek, ezért mentori programunk keretében nap mint nap azon dolgozunk, hogy építsük az állami gondozott gyerekek önbizalmát, és tehetségük, érdeklődésük mentén önmaguk kiteljesedése felé tereljük őket. A folyamatos kapcsolattartás mellett kiemelten fontosnak tartjuk azt is, hogy segítő kezet nyújtsunk a gyerekeknek jövőjük építésében, és felkészítsük őket a felnőtté válásra. Egyéni és csoportos fejlesztő programjainkon kívül mentálhigiénés ellátást is biztosítunk a gyerekeknek, illetve szupervíziót a nevelőknek. A gyerekekkel foglalkozó önkénteseink számára külön képzési rendszert dolgoztunk ki, hogy átadjuk számukra a megfelelő pszichológiai-pedagógiai ismereteket. Célunk, hogy minél több állami gondozott gyerek legyen része hosszútávú segítségünknek, miközben marketingkommunikációs eszközökkel dolgozunk a gyermekvédelem láthatóságáért és az előítéletek lerombolásáért.

Adószám:
18941469-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Gyermekhíd Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Gyermekhíd

Szervezet adószáma:
18941469-1-42

Honlap:
http://vasarytamasalapitvany.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kozelhozzank/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10073155-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 308960451

A szervezet címe:
1064 Budapest, Rózsa utca 78.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

Alapokat nyújtunk egy kiegyensúlyozott élethez a család nélkül felnövekvő gyermekek számára.

A Gyermekhíd Alapítvány gyermekotthonban élő gyerkőcök és a velük foglalkozó nevelők és önkéntesek számára biztosít több oldalú támogatást, illetve szakmai fejlődést.

A gyermekek számára egy három pillérű programot dolgoztunk ki, amely az egyéni segítő kapcsolaton, támogató közösségen és mentálhigiénés segítségen alapul.

Módszertanunk alapja a Rogersi személyközpontú szemlélet, a kapcsolatra épülő nevelés, a Montessori pedagógia elvei és a kooperatív tanulás. Tevékenységeink a mélyreható és hosszú távú segítői folyamatot célozzák meg a gyerekek kötődési problémái, tanulási és pályaorientációs kérdései, illetve pszichés nehézségei terén. Az eredményesség érdekében kis létszámú csoportokat tudunk egyszerre bevonni a tevékenységeinkbe, viszont fontosnak tartjuk, hogy olyan alkalmaink is legyenek amelyekkel nagyobb létszámot is elérhetünk. Alapítványunk ezért olyan nagyobb eseményeket is szervez, amelyek során több száz gyermeket igyekszik bevonni.

Hangsúlyt helyezünk arra is, hogy a gyermekekkel foglalkozó nevelőket megtámogassuk, számukra szupervíziós segítséget biztosítunk.

Legnagyobb erőforrásaink pedig önkénteseink, akik számára képzéseket és intervíziós alkalmakat tartunk.

Az alapítvány elődszervezete 2013-ban jött létre Közel Hozzánk néven diákkezdeményezésként. A szervezet 2017 augusztusától működik alapítványi formában, miután Vásáry Tamás karmester- zongoraművész felkarolta a kezdeményezést. 2020-ig Vásáry Tamás Gyermekvédelmi Alapítvány néven tevékenykedtünk. 

Mindennapos gondoskodásunkban és támogató programjainkban jelenleg 52 gyermek részesül.


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.